Taşınabilir Akü Destek Paneli ve Pil Şarj Seti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,739
Ynt: Taşınabilir Akü Destek Paneli ve Pil Şarj Seti

Montajın bitmiş hali
[attachment=1]

Ve sonuçta diyotu içinde solar panele bağlayacağım kablosuyla birlikte çakmak fişi hazır oldu. Yarın bunu solar panale bağlayıp, aracın çakmak fişine takacağım.
[attachment=2]

Not: arkadaşın dükkanına gitmek isteyen olursa adresini özelden atabilirim. Gidenler benim adımı verebilir. Fiyatları uygun sayılır. Mesela şerit led aydınlatmanın metresi 5 TL

bağlantı bitti.JPG

işlemtamam.JPG

Etiketler

Makaron yardımı ile fişin kablosunu panelin kablosuna bağladım.
[attachment=1]

Güneş panelini çakmak fişinden araca taktım. Şansıma da hava kapalı. Sonuçları sizinle paylaşacağım. 1 haftalık bekleme sonucunda aküm 11.7 volata düşmüş. Marşa bayılarak basıyor. Bakalım voltajı yükselecek mi?
[attachment=2]

PIC_0603.JPG

PIC_0604.JPG

Benima araçta çakmak soketi kontağa bağlı değil. Devamlı cereyan var.

Sizin araçta kontak anahtarına bağlı ise bu sistem çalışmaz. Bir oto elektrikçiye gidip sigorta kutusundan yeni bir hat çektrip yeni bir çakmak soketi yaptırın. Ama dikkat edin bir sigorta taksınlar mutlaka. Ben otomobilimde yaptırmıştım. Sanırım 20 TL tutmuştu.

Panel 2 gün takılı olduktan sonra bu gün akşam akü voltunu ölçtüm. 11.8 volt geldi. Gerçi dün hava kapalı olmasına rağmen 2 günde 0.1 voltluk artış bende biraz hayal kırıklığı yarattı. Marşa basmayı denedim. Marş bayağı kuvvetli bastı ki motor bir kerede çalıştı. Bu biraz içime su serpti. Panel işe yarıyordu. En azından panel aküyü şarz etmese bile kayıpları önleyecekti. Bir gün aracı uzun kullanıp akü şarzını tamamlayınca ardından paneli de takınca artık şarzı hep tam kalacak sanırım. Aracı haftada bir çalıştırmak zorunda kalmayacağım.

panel arac içindeydi galiba aynı zamanda aracın güneşe olan konumundan dolayı güneşi gün boyu tam almadığından az şarj olmuş olabilirmi ?

Olabilir. Satt 15:30 dan sonra gölgeye düşüyor. Ama şimdilik böyle kullanmaya mecburum. Yukarıya montaja müsait değil. Neyse bana şimdilik bu kadarı da yeter. ben esasında 1 haftalık performansını merak ediyorum.

Akü destek paneli uzun vadede işe yarıyor. İki haftadır çalıştırmadığım aracımı bu hafta sonu tek marşla çalıştırdım. Çalıştırmadan önce akünün voltajını ölçmüştüm 12.4 volt gelmişti. Genel olarak bu voltajda kalıyor. Paneli kullanmaya başlamadan önce 2 haftalık bekleyişten sonra marşa basmakta ya zorlanıyordu ya da hiç basmıyordu. Panel yazın güneşli havlaarda işe yarıyor ama bakalım kış performansı nasıl olacak merak ediyorum.

Geçen hafta karavanın içinde bişeyler yaparken radyoyu açmıştım. Panel de takılı değildi. Akü 12.3 volt idi. Ardından paneli taktım. Bu gün ölçtüm 12.6 voltu gösteriyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR