Tanışma Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KML Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 604,878
Ynt: Tanışma Köşesi (Off-Road)

selam benim adım barış sakaryada oturuyorum siteye daha yeni üye oldum çok güzl bi site offroad'a 3 sene önce merak saldım ve hergün bu sevgi katlanarak devam ediyor bir tane 79 model cj-5 imiz var sizlerle geziye katılmayı çok isterim...
saygılar...

Etiketler

selam abilerim(herhalde en küçük benim diye tahmin ediyorum) sizlerle tanıştığım için çok mutluyum.
ben lc 70 toyota recep çalışkan'ın oğluyum.23 yaşındayım,uluslarası ticaret okuyorum.tüm doğa sporlarını çok seviyorum.babamdan fırsat buldukça (aslında araba benim)lc 70 i kullanıyorum.
yeni gezilerde de sizlerle beraber olmaktan mutlu olacağım.sevgi ve saygılarımla
ömer

Merhaba Arkadaslar,

İsmim Cüneyt ,
Özel bir şirkette finansman işiyle meşgulum. Size gecenlerde bahsettigim aracı aldım sonunda ve sizinle paylaşmak istedim. Tabi bu hali daha çok yeni , üzerinde oynama yaptıgımda onlarıda paylaşırım umarım . Bu resimler sizin resimlerin yanında biraz takım elbiseli imajı çiziyor gerci ;D

Aracım 1997 model disco I, 2,5 TDI, otomatik vites. 8)

Beraber guzel geziler yaparız umarım .

Sevgi ve saygılarımla.

jeep1su8.jpg

jeep2vw9.jpg

jeep3at4.jpg

Herkese merhaba,
Foruma yeni üye oldum, 1986 model 2.4 Toyota Hilux sahibiyim, aracı henüz yeni aldım. Aracı almadan önce bu forumun çok yararını gördüm özellikle Vecihi Usta gibi bir insanı bu forum sayesinde tanıdım, aldığım aracı bakması için ona götürdüm ve sağolsun kendine alıyormuş gibi baktı ve inceledi ve olur dedikten sonra bana sadece satın almak kaldı. Bu anlamda İstanbulda oturan arkadaşların şanslı olduğunu düşünüyorum çünkü ben Antalyada oturuyorum. Yararlı bilgiler için herkese teşekkür ediyorum. . Kendimi tanıtayım bu arada, Teknik Öğretmenim, dağcılık, sportif kaya tırmanışı, yamaç paraşütü ve motosiklete ( enduro) meraklıyım ve aktif olarak hepsini yapıyorum, 43 yaşındayım. ( yarışma programı gibi oldu:smiley: herkese yeniden merhaba diyorum...

arkadaşlar merhaba.
yeni üyeyim .çocukluğumdan beri doğa aşığıyım.yaklaşık 13 yıldır arazi aracı hastalığım var.ankarada ikamet ediyorum evliyim , elektronik teknikeriyim.
forumdan çok güzel bilgiler ediniyorum,emeği geçen herkese teşekkürler.
ilk aracım 89 2.6 benzinli kısa şase pajeroydu.çok sevdiğim bana sorun açmayan bi araçtı.
IMG_0217.jpg

sevdiğim araclarımdan bi taneside lro discovery mpi 1997 modeldi.eksisi motor gücüydü.
DSC02828.jpg

şimdiki aracım ise 92 4runner 2.4 benzinli..
DSC05908.jpg

DSC06621.jpg

hepinize tekrar teşekkürler.

benim adım davut , ticaretle uğraşıyorum ,45 yaşındayım ,, tesadüfen goodyear son yarışında tanıştık ve küçük bir gezi yaptık.recep abi, suat,erhan ve ömer le arkadaşız. sarı renkwillys pickup ım var. aranıza katıldığım için mutluyum.görüşmek dileği ile...

Herkese Selam,

Siteyi çook uzun zamandır takip ediyorum. Arada bir iki mesaj attım ancak kısmet oldu tanışma kısmına girmek. İsmin Yaşar Ergün, veteriner hekimim Antakya'da çalışıyorum, dağcılık ve amanos dağlarıyla hobi olarak ilgileniyorum. Yeni başladığım off-road işini hurda halde alıp şu an ağaca çıkartacak hale getirdiğim 97 lada niva ile yapmaya çalışıyorum ancak şimdilik tek başıma takılabiliyorum henüz Antakya civarında off-road amaçlı dağlarda gezen birisine denk gelmedim (gerçi 1998 yılında Hatay'da dağcılığa da 4 kişiyle başlamıştık dağlarda kimse yoktu diğer 3 arkadaş çeşitli nedenlerle bıraktılar ama ben epeyi kalabalık bir grupla devam ediyorum umarım aynı azim bu iş için de sürecek). Civar illerden gelen olursa amanoslarda bayağı bir parkur var gezip keşfedecek. Forumun ve sitenin sahibi Sedat kardeşimle 2000'li yıların başında amanoslarda yapılan ilk trans faaliyetini gerçekleştirmiştik o zamandan beri o kadar çok rotadan bu işi yaptık ki artık yürüyerek geçtiğimiz yerlerden 4X4 araçla da geçebilirmiyiz diye düşünüp (ayrıca sırt çantasına mangal, hamak, şiş, ızgara, kazma, balta, olta vs sığmıyordu ;D ) arazi aracı edindim. Buralara gelenler olursa eminim ki bu virusu birilerine de bulaştırabiliriz diye düşünüyorum. Arama kurtarma konusunda dağcılık federasyonundan tüm eğitimleri ve arama kurtarma eğitimlerini de almış yaklaşık 10 kişilik çekirdek ekibimiz var elimizde bayağı teknik malzememiz de var (uzun menzilli telsizimiz eksikti onuda forumda satan arkadaştan aldım). Allah göstermesin ama başımıza geldiğinde elimiz kolumuz bağlı kalmak yerine ufak ufak malzeme biriktirmek, gerekli eğitimleri almak ve organize olmak gerekir diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Yaşar Ergün

www.amanoslar.net
http://yasarergun.tripod.com
http://web.mku.edu.tr/~amanos/

İyi akşamlar ben Metin Acar.Gezenbilir'e yeni üye oldum.Yaklaşık 3 aydır sitenizdeki forumları takip ediyorum.Gurubunuzdan üç kişiyi tanıyorum.En kısa zamanda gezilerinize katılmak istiyorum.

Selamlar ben Ogün BAŞTÜRK

29 yaşındayım, çevre yüksek mühendisiyim. Sakaryada yaşıyorum, çevre ve inşaat konularında faaliyet gösteren bir şirketim var.

Oldum olası dağları bayırları çok sevmişimdir geçen yıl aldığım L200 ile off road sevdamda 1 basamak daha ilerlemiş oldum.

Aracım 2007 model Mitsubishi L200 pick up
aracta

Orta Difransiyel Kilidi

ASTC (esp ve tc karışımı bu sistem bir alt modeldeki arka difransiyel kilidinin yerini ne kadar tutar bilmiyorum ama agresif on road kullanımında çok faydalı olduğu kesin)

Rallitronik kiti (167 hp, 402 nm )

General Tire Grabber AT2 265/70/17 Lastikler (araç orjinal 245/65/17 lastıklere göre yaklaşık 3 cm yükseldi)

Komik ama hiç yoktan iyidir denebilecek el vincim ( daha denemedim ama işe yarar herhalde )

Pocket pc ye bağlı gps antenim ve 15 dk da bir kapanan tracky 2.1 im

ve Explorer bir ruh...

DSC00096.jpg

DSCF7131.jpg

DSC00078.jpg

M026-1.jpg
G]

DSCF6167.jpg
DSCF6167.jpg

Merhabalar geçtigimiz hafta sonu siteden arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum.Diger arkadaşlar ilede buradan tanışmak isterim.Ben Birden Taşkent,44 yaşındayım ve uluslararası nakliye sektöründe çalışmaktayım.Kış mevsimindeİzmit’te yaz mevsiminde Sapancada ikamet etmekteyim.93 yılında traktör ile çıktıgım bir dağ gezisi esnasında çamur birikintisinden geçen bir niva tarafından arazi aracı hastalıgına bulaştırıldım ve ertesi hafta aynı mıntıkada kendim niva sahibi olarak ilk çamur geçişimi yaptım.(el kitabında ilk 1500 km arazide kullanmayınız yazısını neden sonra gördüm) 6 yıl boyunca 2 kere Kandıradan başlayarak tüm Karadeniz sahilini,3 kerede güney sahillerini arazi aracı ile gezme fırsatı buldum ve yaşadım.99 yılında niva maceram sona erdi.Hala her gördügümde burnumun diregi sızlar o yıllarda bizim buralarda pek yoktu sagda solda arazi kabiliyetini görenler hayrete düşerdi.Mahmudiye deresinden daga çıkıp3-4 yayla ve dag köyü geçerek pamukovaya inmenin bugünki karşılıgını açıklayacak kelime bulamıyorum..Geçtigimiz aylarda kıymetli bir arkadaşıma arazi aracı alırken yardımcı olmaya çalıştım ne oldugunu anlamadan bende kendimi onunla beraber TPAO dan emekli bir 110 Landrover’in altında arka kol lastik burçlarını degiştirirken buldum :smiley: .O arada aramıza bir agabeyimizde defender alarak katıldı bir anda 2 adet 88 110 bir adette 91 defender olmak üzere arkadaşlarım Günay agabey ve Mesut’’felice’’ ile 3 araçlık bir grup olduk ve her hafta sonu bakım aşamasını bitirerek daglarda gezme aşamasına geldik.Siftahı gezenbilir grubu sayesinde bu hafta sonu yapma fırsatı buldum standart bir 110 ile grubun peşini bırakmamaya çalıştım ve arazide engellerin her şeyde oldugu gibi önce beyinde,sonra birlik olmanın verdigi güven duygusu ile aşılacagını hatırladım,yaşadım ve çocuguma ögrettim..Bu yüzden 13-14 ekim kartepe keşif gezisine katılan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim..Bizler buralardayız her zaman bekleriz..Sevgilerimle

Merhaba Ben Recep. Ömer zaten üye olduğu için ve bende onunla birlikte geldiğim için bu zamana kadar üye olmaya gerek duymadım, lakin baktım ki lider seçmekte zorlanıyorsunuz, görmüş geçirmiş biri olarak yaşım itibariyle, meydanı sahipsiz bırakmaya dayanamadım üye olmaya karar verdim ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Sizleri çok seviyorum saygılarımı sunuyorum...

Merhabalar, adım Bahadır Yolcu ACT Havayollarında Pilotum. 3 yıldır 1992 model Range Rover Klasik kullanıyorum. Ankaralı olup Ankara Off-Road kulübü üyesiyim. Şu an işim gereği İstanbul'da yaşıyorum. Herkese selamlar, saygılar...

selam dostlar
ismim naci doğancı, 45 yaşındayım, istanbulda yaşıyorum, kaptanım ve deniz taşımacılığı ile uğraşıyorum

off road virüsüne geçen sene yakalandım, 1996 model ufak tefek modifikasyonları olan bir V8 Disco 1 kullanıyorum...

yavuz, benim aracı da Disco listesine eklemen rica...

görüşmek üzere....

selamlar sevgiler
naci

Merhaba, foruma yeni katildim... bir pazar gunu Kemerburgaz'da ustu camurlu araclari gorunce benzinlikte haberim olmustu sizden :smiley:... ama bugune kismetmis foruma katilmak. daha once baska 4x4lerim oldu ama su anda nissan pathfinder'im var. kendi kendime ve arkadaslarima zaman zaman kemerburgaz'da geziniyorum. sizin gezilerinize de katilmak isterim. bir ay once yagmurlar baslamadan gezindik ormanda ama camur eksikti !!! cok tecrubeli olmamakla beraber off-road'da, dogu karadenizde camurlu ve dar patikalarda kullandim nissanimi :D... bu araci aldigimdan beri birsey sanki beni devamli daglara tepelere cekiyor !

Merhaba,
Ben Murat genellikle sevgili köpeğim Biblo ile doğa gezilerimizi yapıyoruz. 2005 Model Grand Vitara 1.6 (yükseltme kiti + Wrangler lastikler) ve Yamaha XT600 motorumuzla yapıyoruz.

Herkese selamlar

Selamlar aranıza ist anadolu yakasın dan katılıyorum.
serbest meslekle ugraşıyorum
henüz sizlerle paylaşabilecegim bir off-road aracım yok
yakında oda olur umarım
2006 wv cady aracım var.

otmobiller ilgili herşeyi yaparım
özellikle ses sistemleriyle ilgilenirim :smiley:
selamlar
;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR