Tanışma Bölümü (Karavan)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 628,713
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Tüm doğa ve karavan tutkunlarına merhaba.Kendimizi tanıtmak şimdi olabildi.

14-15 senelik karavan hayalimi, (eşimi de bu konuya yakınlaşınca ),bu yaz fiiliyata döktük.Aslında yıllardır karavan derneklerinin ve o arada gezenbilir sitesini sürekli takip ediyorduk. Karavanımız 2006 Volkswagen Transporter yüksek tavan 105 BB

GEZENBİLİR üyelerinin İstanbul ,Maltepe grubundan 4-5 değerli karavancı aile ile tanışıyoruz.

3 gün önce İstanbul- Pendik' ten yola çıkarak yaklaşık 20-25 gün sürecek karavan gezimize başladık. Şu anda Didim Polis Moral eğitim kampındayız. Yarın Akbük geçeceğiz.

Daha ziyade betonlaşmanın az olduğu koy ve diğer tabiat güzelliklerinde vakit geçirme eğilimindeyiz.Bu manada Didim Altınkum -dan 4-5 km sonra Cennet koy adında nefis bir yere geldik ve akşama kadar yüzerek, dinlenerek orada kaldık.Bizden başka 4-5 genç mangal ile geldiler, bizden önce gelmiş orta yaş üstünde bir bey dinleniyordu.Bu koya Altınkum'un son mekanlarından sağa sapan yoldan geliniyor ancak ilk 1 km' den sonra yol epey bozuk, taşlı ,toprak yol.

Genel hattı ile Rotamız, Akbük- Güllük- Güvercinlik- Bodrum ve yarım adası,-Ören- Akyaka- Datça yarımadası- Marmaris /İçmeler, Köyceğiz- Dalyan- Göcek- Fethiye/Ölüdeniz- Kalkan- Kaş- Demre- Finike-ADRASAN-ÇIRALI, Kemer-Antalya-Side-Manavgat-Alanya-Anamur-Erdemli-Mersin-Kapadokya-Ankara-İstanbul şeklindedir.

Yeni gezgin bir aile olarak GEZENBİLİR'in kıdemli ve usta üyelerinin bu rotamızla ilgili her türlü uyarı,öneri ve bilgilendirmerine ihtiyacımız var. Kaçınılması gereken bozuk yollar, karavancıya uygun gece konaklama yerleri, uygun kampginler, mutlaka uğramamız gereken yerler, rotada düzeltme gerektiren durumlar vs. bilgi ve deneyimlerini paylaşacak gezginlere şimdiden teşekkürler.

Bu arada Cavid hocamızla tanışmak için Ferhat bey telefon numarası da vermişti ancak gece yarısına yakın Akhisar'dan geçtiğimizden bu mümkün olmadı.Bir başka gezide inşallah tanışmak ve engin deneyimlerinden yüz yüze de faydalanmak istiyoruz.

Tanışmadan sonra da yazmaya devam edebilmek ümidi ile herkese selam ve hürmetler.
 

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Hoş bulduk Levent bey.Sizinde karavanınız hayırlı olsun,güzel geziler , tatiller dileriz ,eşiniz ve kızlarınızla.
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Hoşgeldiniz niet aracınızı keyifle kullanmanızı dilerim. İyi tatiller.



Hoşgeldiniz esensami sizinde aracınız hayırlı olsun, rotanız imrenilmeyecek gibi değil iyi tatiller.
 










Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Sayın gemlikli,
Sayın niet,
Sayın esensami, Hoş geldiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgi ve Saygılarımızla.
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

SELAM ARKADAŞALR
YENİ KATILAN ARKADAŞLARA HOŞGELDİNİZ
YERİ DEĞİL AMA YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM.RUHSATTA M2 YAZDIĞI ZAMAN B SINIFI EHLİYET LE KULLANAMIYORUM.C, D VE E EHLİYET GEREKİYOR.VERGİLERDE BİR DEĞİŞİKLİK OLUYORMU?MOTOKARAVANDA TONAJ PROBLEMİ YAŞIYORUZ YA O NEDENLE SORUYORUM. BENİ BİLGİLENDİRCEK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRELR
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

winny243' Alıntı:
SELAM ARKADAŞALR
YENİ KATILAN ARKADAŞLARA HOŞGELDİNİZ
YERİ DEĞİL AMA YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM.RUHSATTA M2 YAZDIĞI ZAMAN B SINIFI EHLİYET LE KULLANAMIYORUM.C, D VE E EHLİYET GEREKİYOR.VERGİLERDE BİR DEĞİŞİKLİK OLUYORMU?MOTOKARAVANDA TONAJ PROBLEMİ YAŞIYORUZ YA O NEDENLE SORUYORUM. BENİ BİLGİLENDİRCEK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRELR
Motokaravanlar" Özel Amaçlı" olup M1 sınıfıdır,B sınıfı ehliyetle kullanılır. M2 sınıfı araçlar ticari yolcu taşıma araçlarıdır.
B sınıfı ehliyetlerle kullanılamazlar.

Uyarı:Forumda yazışmalar küçük harflarle yazılmalıdır!
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Teşekkürler Seyfettin hoca,
M2 sınıf aracı motokaravan yapabiliyoruzmu yapamıyoruzmu?

''M Sınıfı: En az dört tekerlekli, motorlu yolcu taşıma amaçlı araçlar

M1 Sınıfı: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar.

M2 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşmayan, motorlu araçlar.

M3 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşan, motorlu araçlar.''
(alıntıdır).
Yani M1 aracı motokaravan yapabiliyorsak M2 aracı da motokaravan yapabiliyor olmamız gerekir.
Cevaplarınız için teşekkürler.
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

gemlikli' Alıntı:
gezginzi dostlara bursadan selam olsunn. ben bursa/ gemlikde oturmakdayım ve mumkun oldukca arabamla ege taraflarına gezmeye gidiyorum 1 aydır tüm yazıları okudumm nerdeyse karavanla ilgili ve her camper yapımında yapılanları gördükçe hayranlıkla izledim ve imrendimm doğrusu

niet' Alıntı:
Yeni ve acemi bir karavancı olarak aranıza katıldım, 50 yaşında, evli ve bir evlat sahibiyim. İmaj Karavan yapımı Peugeot Boxer 15m3 Camper'ımız ile ilk uzun gezimizi kurban bayramı tatili dolayısıyla Kapadokya'ya yapmayı planlamaktayız.

Umarım dönüşte paylaşacak güzel şeylerimiz olur.

Yeşil Bursa'dan aramıza katılan arkadaşlar, "gemlikli" ve "niet" hoş geldiniz. :smiley:

esensami' Alıntı:
Bu arada Cavid hocamızla tanışmak için Ferhat bey telefon numarası da vermişti ancak gece yarısına yakın Akhisar'dan geçtiğimizden bu mümkün olmadı.Bir başka gezide inşallah tanışmak

Tanışmadan sonra da yazmaya devam edebilmek ümidi ile herkese selam ve hürmetler.

Sayın "esensami", hoş geldiniz; biz de tanışmak isterdik, bir dahakine diyelim... :smiley:

Cavid Sezen
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Sayın winny243, tabi ki M2 sınıfı araçdan hatta M3 sınıfı araçlardan motokaravana dönüşüm yapılabilir. Bunun pek çok örneği bu site üyesi arkadaşlarımız içinde var. Bir aracın M2 sınıfı olabilmesi için en önemli özellik en az 10 kişilik koltuğu olabilmesidir. Araç, motokaravana dönüşüm sırasında iç dizayn için kotukları sökülür. Araç projede ve uygulamada mecburen M1 sınıfa döner.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,247
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst