Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,497
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Geçen hafta sonu Ducato mu-İveco mu diye bayilerde gezinirken İveco bayisinin verdiği bilgiler ile sıfır aracın karavan olarak tescil edilmesi 50 bin TL civarında olan aracın Ötv den dolayı 110 bin TL gibi bir fiyata geldiğiydi. Yaklaşık olarak yüzde 80 gibi bir ötv ilave oluyormuş.
Gerçekten bunu duyduğuma üzüldüm.Fakat aracı aldıktan sonra geri dönüş olmayacağı için (Karavan yapmak için 5 yıl beklemek gibi) bu bilgilendirmenin bana çok faydası oldu.

Etiketler

ahmet ve ferudun bey ankaradan sitemize hoşgeldiniz der herşey gönlünüzçe olsun dileklerimle aradınız bilgileri buradan bulacanıza inanıyorum ahmet bey ve ankaradaki karavancı arkadaşdaşlar ararlarsa etginlik oluştura biliriz saygılarımla 5357269375

furkancr' Alıntı:
Merhabalar,
Benim adım Feridun TUTUMLU. Çanakkaleliyim.Burada bulunmamım sebebi emekli olduğumda (2013) bir karavana sahip olabilmek ve bunun için bilgi sahibi olmak.
Forumu inceledikçe yeni şeyler öğreniyor ve ne kadar çok öğrenmem gerekenlerin olduğunu ise hayretle görüyorum.Burada çok değerli ve aynı zamanda bilgi sahibi ve tecrübeli insanlar var ve herkes birbirine yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.
Şimdiden bilgiler için teşekkür ediyorum.Bu bilgiler ışığında umarım benim de bir karavanım olur...

Feridun Bey hoş geldiniz; şimdiden kolay gelsin.

Cavid Sezen

balı dogan' Alıntı:
ahmet ve ferudun bey ankaradan sitemize hoşgeldiniz der herşey gönlünüzçe olsun dileklerimle aradınız bilgileri buradan bulacanıza inanıyorum ahmet bey ve ankaradaki karavancı arkadaşdaşlar ararlarsa etginlik oluştura biliriz saygılarımla 5357269375

Çok teşekkür ederim. ankara ve yakın çevresinde yapılacak etkiniğe katılmak için sabırsızlanıyorum.

Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz demek isterim. Ben 53 yaşında çadır kurup kamp yaparken karavan sahibi oldum neden olmasın.

Feridun bey,

Siz de hoşgeldiniz. 6 ay önce ben de sizin gibi forum mesajlarını okuyordum. Şu anda 2010 model bir araç sahibiyim ve 4 sene sonra ruhsat aşamasına gelecek imalatıma başladım. Ama gezmek için 4 sene beklemeye hiiiiç niyetim yok. Ne kadar çok kısmını tamamlarsam o kadar uzun gezilere çıkmaya niyetliyim. En kötü koşulda çadırda kalmak yerine araçta yatma hedefim var. Yeter ki havalar gezecek kadar güzel olsun.

Ümit bey bende eski çadır kurup kamp yapanlardanım ama bir süre sonra insan sıkılyor.Araba tıkış tepiş tencereler tavalar..Hele birde bir iki gün kalıp çadırı başka bir yerde kuranlardansanız benim gibi çok yorucu oluyor.Fakat bir o kadar da zevkli yanları var tabi.Eskiden astram vardı.Kamp yerinde bagajı boşaltırken sanki herkes bana bakıyor gibi gelmişti.Çıkan malzemeyi o araca nasıl sığdırdığıma ben bile şaşırmıştım.

Bekir bey sizin adınıza sevindim.ne diyelim darısı başımıza.
Ama bu ÖTV işine bir çare bulunması lazım.

Feridun bey hoşgeldiniz,
Karavancılıkla illgili bilgilerin yoğun olarak bulunduğu bir site .Okudukça ve araştırdıkça ne hedefleyeceğinizde şekilleniyor.Örneğin;ÖTV yi öğreniyorsunuz hedefiniz değişiyor.Araç hacimlerini ve yerleşimlerini görüyorsunuz hayalleriniz değişiyor.İhtiyaçlarınızı belirliyorsunuz araç donanımı detayları alternatifleniyor.
Kısacası okudukça bilgileniyor,bilgilendikçe de nasıl bir karavan(araç marka,model,kullanım amacınıza-kamping-kamp dışı konaklamaya uygun donanım vs.vs...)sahibi olmanın planlarına başlıyorsunuz.
Bu nedenle size ve bana kolay gelsin,daha katedecek çok yolumuz var.

Aramıza yeni katılan tüm dostlar hoşgeldiniz. Yaş konusuna gelince bence karavan "büyük çocukların" en önemli oyuncağıdır. Keyfini çıkarmaya bakın ;) ;) ;)

drares' Alıntı:
Aramıza yeni katılan tüm dostlar hoşgeldiniz. Yaş konusuna gelince bence karavan "büyük çocukların" en önemli oyuncağıdır. Keyfini çıkarmaya bakın ;) ;) ;)
2 yaşında kızım var,caretta karavanımı ilk gördüğünde, baba şunu arabamızdan çıkar da gidelim demişti,şimdi bahçede oynarken karavanı görünce,anne bak babanın oyuncağı diyor :D :D ;D,bu arada bu hafta sonu bursa gemlikte kamp yapıp bot ve oltayla istavrit tutacağız,pazartesi fotoğrafları yüklerim ;D,yeni katılan tüm arkadaşlara sevgiler,saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR