Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
İlker Bey,
Herşey bir anda oluvermiyor. Bazen de önemli olan mevcut olanı en iyi şekilde değerlendirebilmektir. Yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz.
Ancak gelecekte karavan istiyorum. Az yakan veya yakıtı az etkileyenler ise favorim. İki araç alma şansım şimdilik yok, gelecekte de büyük bir ihtimalle olmayacak. Ayrıca bence kampçılık biraz da anlık fırsatları değerlendirebilmekle ilgili. Yani her türlü donanımımın sadece gezi amacıyla çıkılan yolculuklarda değil tüm mecburi yolculuklarda da yanımda olmasını isteyenlerdenim. Ve yaptığım yolculukların yüzde 85-90ı mecburi. Bu sebeplerden Mini çekme karavanlar veya camperler gibi bana fazla yük olmayacak bir şeyler düşünüyorum.
Sizin gelecekte düşündüğünüz araçlar da harika bir seçenek aslında. Özellikle As250 Lerin 4x4 ve hidrolik direksiyonluları bir harika. Fiyatları da çok uygun. İnşallah ileride böyle bir karavan yaparsınız. Ama benim şu sıralardaki durumum ve amaçlarıma bu araçlar uygun değil. En az maliyetle en fazla yolu yapabilecek çözümleri birinci planda tutuyorum. Bu açıdan bakıldığında mini ticari araçlar ise harika. Doblo ile de pek çok şey yapılabilir. Cem'in yaptıklarını biliyoruz. Arka koltukları tümden feda edebilirseniz çok daha kullanışlı ve maliyet etkin çözümler üretilebilir. Bunun dışında araç üzeri çadır denenebilir. Asfaltta ve şehir içinde her aklınıza gelen yerde yatamasanız da çadır da hiç fena bir seçenek değildir aslında. Yani çözümler çok çeşitli. Ve zaman içerisinde pekçoğunu denememiz mümkün, Ama bugünü de elden kaçırmadan...
Selamlar,