Merhaba, Benim adim Aykut. Simdiye kadar Istanbul'luydum fakat Haziran'dan beri Marmaris'li oldum.
2007 ve uzeri yeni kasa bir Ducato, Boxer veya Jumper alarak yavas yavas (2014 Haziran'a kadar) hem kaliteli hem de konforlu bir motokaravan yapmayi dusunuyorum. Yaklasik 1 aydir forumu okuyorum ve kendi karavanini yapan uyelerden birseyler ogrenmeye calisiyorum. Temiz, fazla yorulmamis bir arac bulunca alip ise koyulacagim.
Ahsap ve elektronik kisimlara elim yatkindir fakat tesisat konusunda (banyo, pis su, temiz su tanklari tesisatlari) hic bir bilgim yok. Bu konulari da kafamda netlestirince tamam olacak. Anladigim kadariyla bazi tuvaletler kasetli, yani kendinden depolu ve manuel bosaltmak lazim. Ben yatlardaki gibi otomatik bosaltan klozet tercih edecegim ama pis atik deposunun nasil bosaltildigi hakkinda bir fikrim yok. Genelde kendi karavanini kendi yapanlarin bolumlerini okudum, ve tesisat konusunda cok aciklayici bilgilere denk gelmedim ya da ben bulamadim. Belki de once forumu layikiyle nasil kullanacagimi ogrenip ondan sonra bilgi edinmeye baslamaliyim.
Karavan dostlari arasina hos geldiniz,basarilar dilerim.
Ben iki kisilik bir motokaravan dusunuyorum ve 11,5 - 13 - 15 - 17 m3 luk modellerin hangisine ihtiyacim oldugunu tam olarak bilmiyorum. Genelde Avrupa'da dolasmak istiyorum, yalniz sadece kamping alanlarinda degil sehir merkezlerinde ve otoparklarda da park halinde konaklayabilecegim bir arac istiyorum. Aracin icinin, sadece yatmaya yetecek buyuklukte mi olacagina, yoksa, gerek uzunluk gerek yukseklik bakimindan buyuk tutularak ferah bir ic mekan saglanmasi, dolayisiyla minik bir ev gibi vakit gecirilebilecek olmasi arasinda karar vermis degilim. 15 veya 17m3 modellerle sehir icinde rahat dolasilabilir mi bilmiyorum.
Tanisma faslini kisa tutup forum sayfalarinda dolasmakta fayda var. Simdiden ansiklopedi gibi bir forum olusturmakta emegi gecen herkese tesekkur ederim.