Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Herkese merhabalar,
İsmim Gökçen. Bir süredir gezenbilir'i sessiz sessiz takip ediyorum
Nihayet tanışma mesajımı yazıyorum. İzmir'de yaşıyorum, 37 yaşındayım, evliyim ve 7 yaşında bir kızım var. Üniversite'de öğretim üyesiyim.
Çok tecrübeli bir kampçı/karavancı olmamakla beraber çocukluğumdan beri kamp ve karavancılığın içindeyim diyebilirim. 1985-1988 seneleri arasında babamın işi gereği yurt dışındaydık, orada üç sene boyunca 74 model açılır tavan bir T3 Westfalia ile tüm avrupayı dolaştık - ben o zaman 10 yaşlarındaydım. Sanıyorum virüs de o yıllarda bulaştı bana
Uzun bir aradan sonra yine annem ve babamın yurt dışından getirttikleri bir çekme KNAUS ile bir kaç sene karavancılık tecrübem oldu (90 sonları, 2000lerin başları). Hatta eşimle balayımızı epeyce uzatıp 20 gün kadar Çubucak'ta babamların KNAUS'da geçirdik
Ardından Avustralya'ya doktora eğitimim için gittim. Orada eşimle bir minibüs aldık ve iptidai şartlarda da olsa kampçılık işini devam ettirdik. Bu arada üniversite yıllarındaki çadır maceralarımızı (şimdiki eşimle) hiç saymıyorum
1 sene kadar önce bir caretta 1500 aldık ve iki yazdır onunla haftalık, haftasonluk gezilere gidiyoruz. Amacımız kısa zamanda carettayı belki daha büyük bir çekme ile ama tercihen bir motokaravan ile değiştirebilmek. Hatta bundan 1 ay kadar önce gezenbilir'den Erden Bey'in (erdenbay) yüksek tavan T4'ü ile yakından ilgilenmiştik, kısmet olmadı. Bakalım zaman ne gösterecek...
Bu arada annem ve babam (biri 67 diğeri 62 yaşında) gezenbilir'de aktif olmamakla beraber 2 senedir yazlarını (4-5 ay) motokaravanlarıyla dolaşarak geçiriyorlar. Daha 1 hafta kadar önce 30 günlük bir avrupa turundan geldiler, geçen sene Karadeniz ve Gürcistan yapmışlardı. Onlarda temiz durumda bir Renault Master var, içini de kendileri yaptırdı 2 sene kadar önce.
Şimdilik bu kadar
Herkese sevgi ve selamlar, iyi bayramlar dilerim...
Gökçen