Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 351
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,672
Ynt: Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

ben firmanin yerinde olsam bu konularda deneyimli forum müdavimlerinden birkaç arkadaşa testler için bedelsiz gönderirdim.. montajınıda yapabilmek için tercihen üretim yerine yakın arkadaşlar olursa dahada hızlı sonuç alınır..
bu yolla yapılacak tanıtım hem daha etkili olurdu hemde arkadaşların daha az sorusu olurdu diye düşünüyorum.
Gerçekten kopya olmayan,verimli çalışan,fiyatı çok ucuz olmasada makul ise yerli üretim bir sistemi desteklemek gerekli..
( marka konusundaki eleştirilere katılıyorum... fazla çakma olmuş.. )

Etiketler

bberksan' Alıntı:
Rakım'ın bu cihazlarin calismasina bir etkisi varmi? Yani diyelim bi yayla'ya ciktik rakim 1500 m , tam sefasini surecekken calismama gibi bi durumlari varmi?

Ne yazık ki var...
Debasto için elde veri yok...
Ancak Eberspacher D2 de 1500 mt, webasto T2000 de 2000 mt son ne yazık ki...
Daha üst rakımda çalışmıyorlar...(En azından Eber in çalışmadığını pratikte de sınadık, webasto içinse kullanım klavuzunda yazıyor)
Farklı bir modül ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz yada direk üst modeli alarakta çözümleyebilirsiniz...
Her iki yolda artı maliyet ne yazık ki... :'(

sn. Ertuğrul Açıkgöz
Sizin görüşünüz konuya avrupalı gibi yaklaşmak oluyor, bizim gibi ortadoğu olarak anılan ülkelerde zor..Bir arkadaşımın mondial motorsiklet bayii var, orada mondialin satış mümessili ile tanıştım, konuyu dolaştırıp dediğin noktaya getirdim, siz bana yardımcı olun bende grubum adına size dedim, adam ben bu işlerle uğraşamam, ben bayileri dolaşıp maaşımı alıyorum anlamına getirdi, firma sahiplerinin böyle düşündüğünü sanmıyorum ama, onlara ulaşmakda imkansız...

atiladi' Alıntı:
Haldun, merak ettim, bu ek parçanın fiyatı nedir..?

Atilla abi bu konuyla ilgili bilgiye benim açmış olduğum "eberspaher ısıtıcıların yüksek rakımda çalışmama sorunu" isimli başlıktan ulaşabilirsin.

Uzak Doğu menşeili ısıtıcılardan haberim bile yoktu. Bu konudaki bilgiler için teşekkürler.

Eğer bu ürün gerçekten Türk değil de Uzak Doğu menşeili ise buradan şöyle bir sonuç çıkıyor:

Siz yerli malı yurdun malı, nasıl olsa servisi bulunur, yedek parçası boldur diye bu cihazı taktıracaksınız ama...
Bu derece yüksek kar marjıyla satış yapılıyorsa, adamın 200-300 tane ısıcı satıp, dükkanı kapatıp gitmesi de pek ala olası. Bu gözle bakarsanız markası "debasto" olsa ne olur, "sebasto" olsa ne olur? Hatta başka bir şehire başka dükkan açar, orada da "sebasto" satar. Çok mu zor?

Test için kullanım konusuna gelince, kalitesini ispatlamamış bir ürünü üste para da verseler aracıma taktırmam. Yılda toplasan en fazla 20 -30 kez kampa gidiyoruz. Onun da yarısı bahar ve yaz mevsimi. 10 tane geziye gideceğim, oraya da yarı yolda mı bırakacak, aküyü mü bitirecek, ses mi yapacak, duman mı atacak kuşkusuyla gideceğim... Kulağa hiç mantıklı gelmiyor. Bizimki keyif işi. Kampta tadımız kaçınca bunun bedeli, ısıtıcıyı bedava alma avantajından daha yüksektir. Isıtıcı güven vermeli. Kalitesini ispatlamış denilen markalarda bile bir sürü sorun yaşıyoruz.

Sitesinde Tübitak destekli demesi ve yardımcı olan kişileri yazması bu işin yapıldığına bir emare,bu tarz bir proje bizde yaptık,bizide denetlediler ve geri ödemesiz krediyede hak ta kazandık.Şimdi belli ki webastoyu almış parçalamış ve benzerlerini yapmış ama genelde bu denetleyiciler Türkiye içinde olmayan yeni projelere destek verirler,aslında atilla abinin gidip bir bakması çok mantıklı geliyor bana ama öyle bile olsa dünya çapında ünlü bir marka ile aranda yüzde 20 fark varsa bu durumu bir kez daha düşünmek gerekli.

atiladi' Alıntı:
Haldun, merak ettim, bu ek parçanın fiyatı nedir..?

Abi,

Eber'in konusu zaten Cem in dediği topikte var... 450 TL idi yanılmıyorsam...
Webastoda ise ek parçanın fiyatını bilmiyorum ama T2000 e göre çok daha gelişkin model Evo 3900 ün fiyatı 1800+KDV...
Evo3900 de o rakım sorununu çözen parça integrated...
T2000e göre ısı kapasitesi %66 fazla...
Elbette fiyatı da... :D
Ancak uzun alkovanlı karavanlarda kullanmak akılcı olabilir...(çok sayıda üfleme noktası için)
Camper ve panelvan bazlı araçlarda Eberin D2 ve webastonun T2000 i ziyadesiyle yeterliymiş... (Gerek forumdaki gerekse dışarıdan kullancıların görüşlerinden çıkardığım sonuç bu.)

Yerli üreticilerin artması menşei ve müşteri portföyü ne olursa olsun yine de güzel bir gelişme.

Size bir anımı anlatayım. İki sene önce Pendik minibüs durağaından bir minibüse binmiştim. Kış günü içerisi sıcaktı. Genelde duraklarda beklerken motor çalışmadığı için minibüsler buz gibi olur. Şöför yanındaki adama webasto taktığını sabahtan akşama 1 litre mazotla içersini ısıttığını söylüyordu. Yakıt tüketimi bana biraz saçma geldi tabii. Sonra sıcak havanın çıktığı yerdeki etikete baktım yanlış hatırlamıyorsam Kaelsa etiketi vardı. Bir çok dolmuşun bundan taktırdığını bahsediyordu adam. Bu cihazın performansını en iyi minibüs dolmuşçuları bilir. Onlara gidip sormak da fayda var.

arkadaşlar,
biri çıkıp mazotla çalışan ısıtıcı imal etmiş, keşke imal etmeseymiş, çok büyük hata etmiş toplanıp gidip dövelim, hatta bu ülkeden tez kovalım, çok büyük avrupa markalar varken ne haddine böyle bir işe girmiş....

*** komşu olarak gelmiş hoşgeldiniz dedik ve ayak üstü sohbetle bize 850tl fiyat verdi,
belki kaliteli belki değil, ürünü araştırmadık, bilmiyoruz, sizler için ürünün kaliteli olması ve maliyetinin düşük olmasımı önemli yoksa markasımı, varsın adı debasto olsun veya beğendiğiniz bir isim olsun ne önemi var, eğer bu ürün değer verdiğiniz markalar kadar verimli çalışıyorsa ülkemin ürettiği bir ürünü neden tercih etmiyoruz, yurt dışındaki müşteriler kabul ediyorlar da biz niye araştırmadan ön yargılı davranıyoruz

buralpdi' Alıntı:
arkadaşlar,
biri çıkıp mazotla çalışan ısıtıcı imal etmiş, keşke imal etmeseymiş, çok büyük hata etmiş toplanıp gidip dövelim, hatta bu ülkeden tez kovalım, çok büyük avrupa markalar varken ne haddine böyle bir işe girmiş....

*** komşu olarak gelmiş hoşgeldiniz dedik ve ayak üstü sohbetle bize 850tl fiyat verdi,
belki kaliteli belki değil, ürünü araştırmadık, bilmiyoruz, sizler için ürünün kaliteli olması ve maliyetinin düşük olmasımı önemli yoksa markasımı, varsın adı debasto olsun veya beğendiğiniz bir isim olsun ne önemi var, eğer bu ürün değer verdiğiniz markalar kadar verimli çalışıyorsa ülkemin ürettiği bir ürünü neden tercih etmiyoruz, yurt dışındaki müşteriler kabul ediyorlar da biz niye araştırmadan ön yargılı davranıyoruz
;D ;D ;D

Durum şu Levent hocam piyasada 10 liraya satılan ve garantisi ispatlanmış bir ürün varken ne olduğunu bilmediğin tanıdığıın herhangi biri tarafından(biri kelimesini çok iyimser söylediğimin bilinmesini istiyorum doğrusu yüzlerce kişi ve yıllardır)denenmemiş bir ürüne 8 lira verirmisin.
1-Verirsin paran boldur halkım faydalansın kendini geliştirsin daha da iyilerini yapsın dersin.
2-Verirsin,ucuzdur diğerine verecek 10 liran yoktur.
3-Vermezsin riske değmez 8 lira yerine 10 lira veririm başım ağrımaz dersin.
4-Vermezsin maliyetleri konusunda biraz bilgin olduğunu düşünüp niye biraz daha makul fiyattan satmadığına içerlersin.İnsanların niye beni desteklemek için almadığını düşüneceğine kendisi halkı için birşeyler yapsın dersin...

Genel olarak bu kategorilerden birine giriyoruz istisnalar vardır.Sen hangi kategoriye giriyorsan ben o kategoriye girmiyorum demektir bundan da alınacak,üzülecek bir şey yok Levent hocam.
Bence hepsi makul sebepler.Param çoksa 1 i seçersin,yoksa 2 yi seçersin,almak için bunlardan başka bir seçenek yok.Bana ikiside mantıklı gelmiyor.

Bülent alındığım veya gücendiğim bir şey yok, neticede babamın oğlu değil, benim bu işten de hiçbir maddi menfaatim yok,
fakat farkındamısınız hiçbir araştırma yapmadan ve mamülü görmeden yorumlar yapılıyor, bence bu ön yargı...
isteyen istediği marka ve modeli takabilir, herkesin kendi tasarrufu,
benim dikkat çekmek istediğim konu;
bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri karavan ile ilgili malzemeleri bulamamak veya bulursak çok pahalı temin etmek değilmi, hep demiyormuyuz içimizden biri çıksada şunları üretse diye, şimdi bir arkadaş çıkmış ısıtıcı imal ediyor bu arkadaşa maddi destek vermesek bile manevi destek vermek gerekmezmi, eğer üreticiler çoğalırsa bu ısıtıcılarında fiyatı aşşağı düşmezmi veya bu arkadaş diğer markalar kadar kaliteli ürün yaparsa webasto ve eber fiyatını düşürmek zorunda kalmazmı, hemen fiyat konusunu öne çıkardınız ama kaliteli bir ürün(daha bu ürünü tanımıyoruz, genel düşünelim) ucuza çıkmaz, maliyetler bellidir, eğer malzemeden çalarsanız ucuza imal edersiniz 100-150$ gibi
1-eber d2 900tl montaj yapıyorlar( ben öyle fiyat aldım) rakım yüzünden birde 450tl sensör için vereceğiz ne yaptı 1350 tl, yerli ısıtıcımız ne kadar 850 tl, eğer yerli üreticinin söylediği doğru ise bu cihazın rakım sorunu yoksa arada 500tl fiyat farkı var
2-dijital ayar kumandası eber d2'de ekstra ücret değilmi, bunda 850tl içinde+ istediğiniz zaman aralığında çalışmasını sağlayabiliyorsunuz, sabah 6'da yola çıkacaksınız saatini 5'e kurarsanız aracın yanına gittiğinizde içerisi ısınmış olarak bulabileceksiniz

ne dersiniz araştırmaya değmezmi ?

Sanıyorum , yazılan yazıların yerıne (mahrecıne) ulasmasında levent kardesımıze "ıkna tavsıyelerı" ıletılmekte. Belkıde bana oyle gelmıstır.

buralpdi' Alıntı:
fakat farkındamısınız hiçbir araştırma yapmadan ve mamülü görmeden yorumlar yapılıyor, bence bu ön yargı...

Hocam,

Şu sözüne takıldım...

İnan araştırıyorum...

Önyargılı da değilim... Benimde ne webastoyla ne eberle ne de herhangi bir markayla bağım var... Hatta şu ana kadar bu markalarla tek teşvik-i mesaim çadırda kalırken yanımdaki Cem in aracından gelen hafif eber sesiydi... :D

Hem webastonun hemde eber in kullanım kılavuzlarını indirdim inceledim...

Yurtdışı forumlara girerek kullanıcı görüşlerini bulmaya/okumaya çalıştım...

Her iki ürün içinde rakım konusu çok net yazılmış dökümanlarında, oysa debastonun sitesindeki kullanım klavuzuna baktığımda hiçbir teknik bilgi görmedim...

2500 cal denmiş...

Yakıt tüketimi öylesine yazılmış, teknik verilerle ilgili en ufak bir özen ve detay yok...

Oysa diğer iki ürünün dökümanlarında her şey derinlemesine detay içermekte...

Allah için söyleyin adının tırıklama olmasından başlayarak pek çok yönüyle tam bir "Türk işi" yaklaşım göstermiyor mu bu debasto hamlesi?

Belki şahane bir üründür, zamanla kendini kanıtlar ve kalıcı bir marka olur...

Lakin şu halleriyle hedef kitlelerinin karavancılar olduğunu sanmıyorum...

hadi araya alev makinesi ile birde ben dalayım.Levent kardeşimiz bu forumda benden daha eski ve benim takip ettiğm kadarı ile forum karavan bölümünün tüm konularını yakın takip eden ve bu ürünü bizlere duyururken arkadaşlarımın bir yakınmasına (birçok yorumda okuduğumu hatırladığım neden bu basit parçaları bir yerli firma üretmeyi akıl etmez tarzında) yanıt olur heyecanını kursağında bıraktık.Bence üretici arkadaşın üretimi kadar bizim yaklaşımımızda tam türk işi oldu gibi.

enverdede' Alıntı:
hadi araya alev makinesi ile birde ben dalayım.Levent kardeşimiz bu forumda benden daha eski ve benim takip ettiğm kadarı ile forum karavan bölümünün tüm konularını yakın takip eden ve bu ürünü bizlere duyururken arkadaşlarımın bir yakınmasına (birçok yorumda okuduğumu hatırladığım neden bu basit parçaları bir yerli firma üretmeyi akıl etmez tarzında) yanıt olur heyecanını kursağında bıraktık.Bence üretici arkadaşın üretimi kadar bizim yaklaşımımızda tam türk işi oldu gibi.

Size katılıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR