Suzuki Vitara V6'nın Artı ve Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FARMAX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,579
Ynt: Suzuki Vitara V6'nın Artı ve Eksileri

herkese slm.Konuyu yeni açtığımda bir kaç arkadaşımız forumda bu konunun çok tartışıldığını yazmıştı. aslında haklılardı. ben görememiştim. Abdullah Bey' in eklediği linklerin çoğunu da okudum.Ancak off-road ruhu nasıl bişeydir ki, aynı konu defalarca konuşulsa bile bıkılmıyor, her seferinde eklenecek bişeyler paylaşılmak istenen tecrübeler ortaya çıkıyor. yardımını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. İnsanın kendine uygun Vitarayı seçmesi tamamen tercih meselesiymiş.demekki kötü vitara yok, kötü tecrübeler var. :smiley:

Etiketler

inşallah afatt kardeş :smiley: , şu anda tüm vitaralara aynı mesafedeyim. fiyat/bakımlılık oranına göre, hayırlısyla bi vitara alacağım.

iyi akşamlar,

1998 model otom. 2.5 motor V6 aldım ...Aldığım şahıs aracı 2000 devir 60-80 Km hız aralığında kullanmış..2000 km yolu yüksek süratte gelince , triger zincirinden ses geklmeye başladı ...Servis değişecek dedi..Yapalım dedik , distribütorun elinde yokmuş, japonya ya sipariş verildi ...Uçakla gelecek ve en erken 20 gün ....Ne dersiniz?....
syg.

HALTUN' Alıntı:
iyi akşamlar,

1998 model otom. 2.5 motor V6 aldım ...Aldığım şahıs aracı 2000 devir 60-80 Km hız aralığında kullanmış..2000 km yolu yüksek süratte gelince , triger zincirinden ses geklmeye başladı ...Servis değişecek dedi..Yapalım dedik , distribütorun elinde yokmuş, japonya ya sipariş verildi ...Uçakla gelecek ve en erken 20 gün ....Ne dersiniz?....
syg.
gemıs olsun zınbcırı degısımı 20 gun max tarıhtır ama zıncırlerı omurluk 150 bın km daha rahat sorunsuz kullanırsınız 2.5 ler ıse guzel serı araclar gulle gule kullanın

Sn.Haltun aracın hayrlı olsun.gelişmeleri ve tecrübelerinizi paylaşmayı bekliyoruz.kalın sağlıcakla.

Hayırlı olsun Haltun bey. Umarım sorunsuz binersiniz.

HALTUN' Alıntı:
iyi akşamlar,

syg.
aracınız hayırlı olsun.bende yakın zamanlarda zincir taktırdım daha sonra motor komple yaptırdım.en son gene aracın hidrolik iticilerinden ses gelince yeniden açtırdım motoru.zincir sağlam fakat hidrolik iticilere yağ tam dolmuyor.hepsi yeni değişmiş orjinal iticiler.motorda değişmeyen tek yere yöneldik.yağ pompası ve ekzantirik millerinin başındada bir yağ tazyik sibobu var.bu ikisini değiştirdik.şu anda sorunsuz kullanıyorum.
size tavsiyem motor açılmadan ne olduğunu görmeden kesin teşhislere aldanıp masraflara girmeyin benim gibi.vaktiniz varsada aracınızın başında durarak bu işleri yaptırın.

iyi dileklerinize teşekkür ederim ..Umarım çok sorun çıkmaz..Ama bahsettiğiniz yağ konusuna baktırayım..Aracın ekspertizini İst.Gökşenlerde yaptırdım..Piston kompresörlerini ölçtürdüm..Acayipti, 90,30,43,53,55,65 gibi bir değer verdiler ..Yani motor yapılması gerekir dendi...Hayırlısı dedim, biraz daha fiyat düştük, 2000 km bastım geldim ..Dediğim gibi, 140-150 Km sürate çıkmakta fazla zorlanmadım..Rampa yukarıda fena değildi ve 3. viteste iyi bir süratle tırmandı..Rampa aşağı ayağımı gazdan çektiğimde , sürat sürekli düşüyordu.Yani Motor kompresörü fena değil diye düşündüm ..Erzurumdaki servis (ki sahibi yakın arkadaşım ve çok ilgileniyor sağolsun) tekrar kompresörleri ölçtü , 10.9 sıkıştırma oranın olduğu ve değerlerde sorun olmadığını (bu aşamada İstanbuldan Suzuki'nin Türkiye servis yetkilileriylede görüş alışverişinde bulunuldu) tespit edildi...
Ekipmanlarıyla birlikte Zencir değişecek, Su devirdaim değişecek v.b. tamalayıcı parçalar değilşecek ...Ancak beni düşünmdüren diğer bir konu, aracın rampa çıkarken , vites küçültmesini son ana kadar beklediğidir.4 viteste çıkma konusundaki ısrarıdır..Konu hakkında yaşanmışlık olan arkdaşlardan bilgi rica ediyorum..
iyi akşamlar dilerim....

HALTUN' Alıntı:
iyi dileklerinize teşekkür ederim ..Umarım çok sorun çıkmaz..Ama bahsettiğiniz yağ konusuna baktırayım..Aracın ekspertizini İst.Gökşenlerde yaptırdım..Piston kompresörlerini ölçtürdüm..Acayipti, 90,30,43,53,55,65 gibi bir değer verdiler ..Yani motor yapılması gerekir dendi...Hayırlısı dedim, biraz daha fiyat düştük, 2000 km bastım geldim ..Dediğim gibi, 140-150 Km sürate çıkmakta fazla zorlanmadım..Rampa yukarıda fena değildi ve 3. viteste iyi bir süratle tırmandı..Rampa aşağı ayağımı gazdan çektiğimde , sürat sürekli düşüyordu.Yani Motor kompresörü fena değil diye düşündüm ..Erzurumdaki servis (ki sahibi yakın arkadaşım ve çok ilgileniyor sağolsun) tekrar kompresörleri ölçtü , 10.9 sıkıştırma oranın olduğu ve değerlerde sorun olmadığını (bu aşamada İstanbuldan Suzuki'nin Türkiye servis yetkilileriylede görüş alışverişinde bulunuldu) tespit edildi...
Ekipmanlarıyla birlikte Zencir değişecek, Su devirdaim değişecek v.b. tamalayıcı parçalar değilşecek ...Ancak beni düşünmdüren diğer bir konu, aracın rampa çıkarken , vites küçültmesini son ana kadar beklediğidir.4 viteste çıkma konusundaki ısrarıdır..Konu hakkında yaşanmışlık olan arkdaşlardan bilgi rica ediyorum..
iyi akşamlar dilerim....
hakan bey umarım erzurumda ısın ıcınden cıkabılırsınız ben hıc guvenmıyorum

Gökhan bey , tabi sizin tecrübenizede çok ihtiyacım olacak.Özellikle, araç yükseltme aşamalarında...Sonuçlarını detaylı olarak paylaşırım..Birde , piyasa çok fazla Lpg markası var...Müşterim olan Lpg servisi, Prins yada Zavoli v.b. gerek yok ,yerli lpg takalım sorun olmaz der..ne dersiniz ?.

HALTUN' Alıntı:
Gökhan bey , tabi sizin tecrübenizede çok ihtiyacım olacak.Özellikle, araç yükseltme aşamalarında...Sonuçlarını detaylı olarak paylaşırım..Birde , piyasa çok fazla Lpg markası var...Müşterim olan Lpg servisi, Prins yada Zavoli v.b. gerek yok ,yerli lpg takalım sorun olmaz der..ne dersiniz ?.
ben atıkerden memnun kalmadım 2 aracıma kullandım ıkısındede aynı hatayı verdı zorlayınca lpg de benzın yakıyo bence ıtalyan alın hacıosmanogullarında benmmnazım gecer gecen arkadasa brc taktık 1500 12 taksıt bence mantıklı

oguz1134' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60907.0
oguz abı sen teknık olarak hepımızden ustundun ama ben atıkere artık guvenmıyorum bırde arkadas yazmıs aynı paraya brc daha mantıklı

Brc sormadım ama Zavoli 2.500 TL gibi fiyat demişlerdi....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Geri