Suzuki Vitara, Sizce Hangisini Almalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ERLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,307

ERLER

L200,JEEP XJ 4.0 99 Tarsus/MERSİN
Yer
MERSİN/TARSUS
Arkadaşlar normalde 2008 model bir l200 4x4 kullanıyorum fakat birde suzuki vitra almayı düşünüyorum bu iki ilan arasında gidip geliorum sizce hangisini değerlendirmeliyim
http://www.sahibinden.com/yeni_fiyat_16_250_ytl_guclu_ve_ekonomik_ustelik_cok_ama_WQQaXQQ10464385WQQpXQQdisplayitem
bu arçtada 110 km den sonra arka diferansiyelden ses geliyormuş fakay bunu alıp arka diferansiyelide kilitli diferansiyelle değiştirsem dahamı iyi olur ve fiyatları nelerdir
http://www.sahibinden.com/98_model_suzuki_vitara_2_0_v6WQQaXQQ7466237WQQpXQQdisplayitem
vede uyum sağlarmı beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Etiketler
merhaba bence araç modeli olarak doğru bir araç seçmişsiniz güçlü motor ve vitara en rahat modifiye edilen araç.Vitara yı alıp modifiye edecekseniz arazide zor koşullarda kullanacaksanız ucuz olanını motor,şase,üzerindeki parçalar orjinalmi diye kontrol edin derim.

araba orjinalse arka diferansiyel kilidi takarsam bu aracın arka diferansiyellinden gelen ses düzelirmi ve bunu nerden tedarik ederim

ses ayna mahrutidenmi geliyor büyük ihtimalle öyledir eğer standart olarak kulanacaksanız ayna mahruti çıkma orjinal çok bulusunuz,süspansiyon kit ve 30" lastik takacaksanız ayna mahruti değişecek ve o zaman kilit in faydasını görürsünüz ama vitara veya hangi araç olursa olsun arazi ve kullanım tarzınızla alakalı yapacak çok şey var www.4xfourart.com mehmet becce size yardımcı olur

saolun teşekkür ederim bilgileriniz için peki bide şu var 3 kapı bir vitaramı 5 kapımı düşünülmeli
http://www.sahibinden.com/sok_sok_fiat_dustu_135000_km_de_1998_model_vitara_acilWQQaXQQ9599688WQQpXQQdisplayitem
hep bunun arasında kalıorum 3 kapımı 5 kapımı olmalı

Ynt: suzuki vitara alacağım sizce hangisini almalıyım

ERLER' Alıntı:
saolun teşekkür ederim bilgileriniz için peki bide şu var 3 kapı bir vitaramı 5 kapımı düşünülmeli
http://www.sahibinden.com/sok_sok_fiat_dustu_135000_km_de_1998_model_vitara_acilWQQaXQQ9599688WQQpXQQdisplayitem
hep bunun arasında kalıorum 3 kapımı 5 kapımı olmalı
tamamen aracı ne amaçlı kullanacaksınız 2.aracınızmı olacak,uzun gezilermi,günlük hayattada kulanacakmısınız bu soruların cevabı çok önemli.
Ben hafta sonu grand vitaramla 2.5 otomatik vitesli of road amaçlı kullanıyorum birde tropy lere katılacağım konfor beklemiyorum engelleri aşsın beni yolda bırakmasın istiyorum 6 aydır bu araç bende maddi manevi tecrübelerim oldu yapmasaydım dediklerimde oldu keşke ilk başta laf dinleseydim dediğimde çokta oldu hepsi sonuçta maddi olarak geri dönüyor ama bence 2000 motor V6 arazide arka defransiyele calmini aks,5 83 ayna mahruti ve kilit ön aks ları 2.5 grand vitara aksları ön defransiyel alüminyum dökümse çelik dökümle değişmeli,süspansiyon kit ve düz vites olduğu içinde bakır balata derim dıştan rol bar öne warn 9000 vinç tamponlar değişmesede olur belki çamur lastiğiyle tam bir canavar olur ama hiç bir zaman bitmiyor hep ister.Ben bayramın 3.günü iç halıyı söktüm su dolduğu zaman ıslanıyor suyu boşaltmak için tıpa lar var telsiz anteni ve kablosunu çektim aracım of road aracına doğru yol aldıkça konforda bitiyor ilandaki araçtaki 110 km süratte gelen ses belki bunların yanında hava civa gelebilir,konfor ayrı bir şey aklımda aracın klimasını sökmek bile var çünkü klima radyatörü ile soğutma radyatör arasına yaprak çamur giriyor hararet proplemi oluyor.

Ynt: Suzuki Vitara, Sizce Hangisini Almalıyım?

araç 3. aracım olacak ve tam bir keyif arabası olmasını istiyorum bende otomatik vites bir vitara alacağım 2.0 v6 offroad ağırlık olacak ve korkusuzca her yere gidebilmeliyim zaten 4x4 2008 model mitsibubishi l200 üm var ama onu kıyamadığım çalıların çırpıların arasına bunla girebilmeliyim çamura dalabileceğim ve ava gittigimdede uzun yoldada kullanabileceğim bir araç olmalı sayın ali günpay işte bunun için neler yapmalıyım neler önerirsiniz

ERLER' Alıntı:
araç 3. aracım olacak ve tam bir keyif arabası olmasını istiyorum bende otomatik vites bir vitara alacağım 2.0 v6 offroad ağırlık olacak ve korkusuzca her yere gidebilmeliyim zaten 4x4 2008 model mitsibubishi l200 üm var ama onu kıyamadığım çalıların çırpıların arasına bunla girebilmeliyim çamura dalabileceğim ve ava gittigimdede uzun yoldada kullanabileceğim bir araç olmalı sayın ali günpay işte bunun için neler yapmalıyım neler önerirsiniz

cj öneririm :smiley:

varmı bildiginiz temiz bir cj ben mersinde oturduğum için pek o tarz araçları bulmak mümkün olmuyor vede bilmediğim bir araç içinde istanbula ankaraya gelmek beni üzüyor çünkü geçen
http://www.sahibinden.com/avsaroglundan_chreokee_country_4_0WQQaXQQ10279049WQQpXQQdisplayitem
bu arabayı almaya istanbula geldim ve 3 kat boyanmış arkadan kazlı bir jeep le karşılaşınca boşa gelmiş oldum korkmaya başladım açıkçası boş yere gelmeyi

verdiğiniz linkteki arac xj...
siz 3. araç yapacaksanız alın bir tane cj5 takın öne arkaya kilitleri geri cesaretinize kalmış girmediğiniz yer kalmaz...
ama temizini bulmak zor...
toplatmak daha mantıklı...

yani bitmiş bir arabamı bulmalıyım yeni motor filan v.s. gibi mi bunun altından kalkabilirmiiiim acaba şimdi buda var maddi yönden çok manevi yönden dedim ya burası mersin istanbuldaki gibi herşeyi burda bulamam ve de ustada çok zor bulurum die düşünüyürom sizce

aracın markası bence tamamen gönül meselesi sonuçta mutlu olabilmek ben aracımla çok mutluyum yeni bir teknoloji türkiye of road yarışlarında 5 yıl üst üste markalar şampiyonu şu an şampiyonada yarışan tutulan bir model parçaları türkiyeden rahat ça temin ediliyor modifiyeye açık sonu yok yanlız bazen düşünüyorum grand vitara değil de vitara olsa daha iyi olurmu diye o da vitara grand tan çok daha hafif 2000 v6 hem güçlü hem grand vitaraya göre hafif cj serisi hiç kullanmadım ve içerisine binmedim ama oda modifiye sonrası çok şık duruyor ama neleri + neleri - bilmiyorum sonuçta mutlu olabilmek. Birde ben hiçbir zaman tek başıma of road a çıkmadım çıkmamda çünkü tek başına of road olmaz bu işi bilenler böyle diyorlarsa böyledir aman dikkat edin

bence siz öncelikle bütçenize karar verin derim. 13-15 bin liraya alacağınız aracın tam bir off-road aracı olması için 10 bin liraya yakın masraf edebileceğinizi unutmayın derim. bu kadar masrafı yaptıktan sonra aracın 1.6 lt lik motoru arazide zayıf kalabilir. ( tabiki sizin şartları ne kadar zorlayacağınıza bağlı olarak, bana öyle olmuştu) v6 motorlar ise torku biraz yüksek çıkardığı sese göre performansı az ve yakıtı çoktur. bence suzukideki en iyi motor 4 silindirli 2.0 lt motordur. torku gayet tatminkar ve içlerinde en güçlüsüdür. asfalttada uzun yoldada sizi kesinlikle diğer araçlardan geride bırakmaz ve yakıtı oldukça cimridir. bende var ve lpg ile km de 25-30 kuruş , benzinde ise 30-40 kuruş yakıyor. tabiki bu değerler şehir içi, şehir dışı, arazide off-road hepsi karışık olarak. bende 2004 model 5 kapılı 2.0 lt motora sahip otomatik vites grand vitara var. gayette memnunum, hiçbir yerde hiçbir araçtan geri kalmadı ve beni hiç yolda bırakmadı. suzukiler yolda bırakmaz zaten... 30 bin liraya almıştım. üzerine 10 bin lira harcadım. en iyisine yakın oldu. hem off-roada uygun hem günlük asfaltta eşim kullanıyor. ağır off-roada hazırlama gereği duymadık, çünkü yapmıyorum. hafif off-road için bile bakın 10 bin ytl gitti. ben şimdi aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. volkswagen touareg alıcağım. benim aracımda full donanımlı olarak satılıktır. ilgilenirseniz 0-533-255 57 58, fatihyazici@geotek.com.tr , Fatih Yazıcı

MERHABA SUZUKİSEVERLER
aranıza yeni katılıyorum.uzun süredir forumunuzu ilgiyle takip ediyorum.
bu forumu takip edipte suzuki almamak mümkün değil
aynı zamanda katılan kişilerin seviyeli konuşmaları ve bilgi alışverişinde bulunmaları ayrı bir konu..
forumunuzu suzuki hakkıında bilgi ararken karşılaştım,iyikide karşılaşmışım..
gelelim sorunuma
2006-2007 model yeni kasa 2000cc benzinli vitara almayı düşünüyordum.ancak forumunuzda yazılan yazıları okuyunca bundan vazgeçtim..
şuan 2004-2005 model grand vitara 1,6 veya 2000 cc almayı düşünüyorum.fakat kararsızım 1,6?(arazi perfomansı kısa şasi olması nedeniyle iyi,ancak motor gücü?) 2,0?
bu modelde otomatik vites hakkındaki düşüncelerinizi almak istiyorum.araziye uygun gelirmi?
çok ağır arazide olmayacağım.genelde haftanın 4 günü asfalt 2 günü arazi(o da nöbet vs olmassa)'de kullanacağım.
şimdiden paylaşımınız için teşekkür ederim
saygılar

bende 1.6 3k otomatik kit li ve kilitli g. vitara var... büyük çaplı lastiklerden dolayı asfaltta yavaş kalıyor ( zaten aracı yükselteceksen fazla sürat çok sakıncalı ) ama kısa şasi olması arazi performansını mükemmel kılıyor... çoluk çocuk yoksa... 1.6 3k g.vitara

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR