Suzuki Vitara, Sizce Hangisini Almalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ERLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,372
Ynt: Suzuki Vitara, Sizce Hangisini Almalıyım?

Gökhan Bey, yazınızı ilk okuduğumda, 25.000 km.lik bir arabaya neden bu kadar bakım yapılsın ki demiştim. Ancak aracın km.si ne kadar az olursa olsun, o model g.vitaralarda 10.000 km.de bir bakım gerekiyor. Yine de aracınızın o kadar değişime ihtiyacı olacağını sanmıyorum.

Ben aracımı bugüne kadar sadece yetkili servislere götürdüm. İstanbul'da ise en çok Özdoğan Oto'dan memnun kaldım. Malesef artık bana uzak kaldığı için gidemiyorum. Okmeydanı'nda. Telefonu da 0212 361 51 04. Giderseniz, umarım memnun kalırsınız.

Etiketler

Merhabalar, Ben sitenizi Suzuki Jimny veya Vitara almaya karar verdiğimde buldum ve gerçekten çok samimi ve paylaşımcı buldum. Birşey sormak istiyorum özellikle Gökhan bey'e, almış olduğunuz Vitara'nın şehir içi yakıt değerleri nedir? Birde özel değil ise kaça aldığınızı paylaşabilirmisiniz?

Ayrıca diğer arkadaşlara şehir içinde ağırlıklı kullanmak için çok sevimli bulduğum bu iki araçtan hangisini almalıyım diye bir tavsiye alabilirmiyim? Çok göreceli bir konu ama yinede sizlerin bilgilerine ihtiyacım var tabii.

Bakımlar için Bostancı Grand Oto'yu önerebilirim.
Jimny'yi sadece şehiriçi ve off-road amaçlı istiyorsanız, Vitara'yı ise daha düşük model ama daha geniş bir araç düşünüyorsanız öneririm.

Merhaba Gingerbiker,
Henüz bir depo bitiremedim o nedenle yakıt açısından net bir veri elimde yok. bununla beraber şehir içi için 10 litre/100 km altında bir değer bekliyorum.
Bu deponun yarısından fazlası arazide bitecek gibi çoğunlukla 4H ve bazende 4L gittiğim bu geziler ortalamayı arttıracak, bu hafta sonu 2 günlük bir ercova planlıyorum dolayısı ile 2. depoyu bile bitirebilirim dönüşümde daha net değerler olur elimde. Ancak sadece şehir içi kullanımı tüketim değeri olmayacak tabi bunlar.

Fiyata gelince sizde bakmışsınızdır 2005 modeller için 22 Bin YTL den başlayıp 32 Bin Ytl ye kadar fiyatlar var.
ben 25bin km de ilk sahibinden içime sinen bir araç aldım ve bu nedenle birazda fazla verdim belki : 26 Bin Ytl fiyatı.

Cevabınız için çok teşekkürler... Bende 22-23 civarı bir araç bakıyorum... İzmir'de full otomatik deri kaplı bir araç buldum, 23.000 istiyorlar.. Bu yüzden bende işkilleniyorum alıp birine göstermek lazım tabii ama bende istanbulda olduğumdan dolayı biraz zor özüküyor. Tekrar teşekkürler...

sonunda 1.6 MT Grand vitara için daha net tüketim değerlerine ulaştım.

Bu değerleri paylaşmadan önce kullanım koşullarından bahsetmem gerekli.

Buradan (İstanbul :=) ) izmit e otobandan gidiş (140 km/h üzerine çıkılmadı 100km/h altına inilmedi)
Ercova yaylasına çıkış , Ercova da İSOFF Offroad oyunları parkurunda debelenme, etraftaki orman yollarında kaybolma vs,
Ercovadan dönüş ,serindere üzerinden kartepeye gidiş , kuzuyaylaya gitmeye çalışma , bir iki kanal geçişi geçemeyişi sonucu geri dönüş (çoğunlukla 4L benzinin çoğunu burada bıraktık)
kartepeden İstanbula Otoyoldan dönüş (140 km/h üzerine çıkılmadı 100km/h altına inilmedi)

Araçta 215/65/16 HT yerine 215/70/16 AT lastikler var. (km sapması hesaplandı)
İki kişi, arka koltuklar yatık halde bagaj tam dolu.

Sonuç 34.170 LT Shell VP 97 oktan benzin ile 330 km yol gidildi.
Sonuç 100 Km de 10.35 LT Yakıt tüketimi.

bu koşullarda bu sonuç

Umarım sorunuzun cevabı için bir miktar fikir verir size.

Gökhan

gakyildiz' Alıntı:
sonunda 1.6 MT Grand vitara için daha net tüketim değerlerine ulaştım.

Bu değerleri paylaşmadan önce kullanım koşullarından bahsetmem gerekli.

Buradan (İstanbul :=) ) izmit e otobandan gidiş (140 km/h üzerine çıkılmadı 100km/h altına inilmedi)
Ercova yaylasına çıkış , Ercova da İSOFF Offroad oyunları parkurunda debelenme, etraftaki orman yollarında kaybolma vs,
Ercovadan dönüş ,serindere üzerinden kartepeye gidiş , kuzuyaylaya gitmeye çalışma , bir iki kanal geçişi geçemeyişi sonucu geri dönüş (çoğunlukla 4L benzinin çoğunu burada bıraktık)
kartepeden İstanbula Otoyoldan dönüş (140 km/h üzerine çıkılmadı 100km/h altına inilmedi)

Araçta 215/65/16 HT yerine 215/70/16 AT lastikler var. (km sapması hesaplandı)
İki kişi, arka koltuklar yatık halde bagaj tam dolu.

Sonuç 34.170 LT Shell VP 97 oktan benzin ile 330 km yol gidildi.
Sonuç 100 Km de 10.35 LT Yakıt tüketimi.

bu koşullarda bu sonuç

Umarım sorunuzun cevabı için bir miktar fikir verir size.

Gökhan

bedava ;)

başka yerde söylemeyin nazar değer.. :D

bende yakıt değerlerini çok çok iyi buldum gerçekten..... Paylaşımınız için çok teşekkür ederim... Herkese iyi bayramlar bu arada...

fazla zorlamazsan dahada düşürebilirsin...235 70 16 lastik + %100 diferansiyel kilidi + yükseltme kiti bende aynı degerlerde yakıyorum...

ben standart otomatik 5 kapı ile istanbul samsunarası uzun yol. normal seyir hızında (90-120) sürücü + çocuk + dolu bagaj, bir depo ile 670 km yol yaptım.Ful depoyu 670 km de yeniden doldurduğumda 51 litre benzin aldı. 2 gün önceki veridir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,587
Kaydolan Son Üyemiz
basenov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR