Suzuki Vitara, Sizce Hangisini Almalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ERLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,372
Ynt: Suzuki Vitara, Sizce Hangisini Almalıyım?

Emre Bey, Ben de 2005 1,6 düz vites almayı planlıyorum hatta problem çıkmaz ise haftaya araç hazır.
hafta içi eşim (günde 50 km virajlı otobanda) hafta sonu ben kullanmak istediğimden 3" yükseltme beni endişelendirmekte.
bununla beraber üzerindeki standart HT lastikleri BFG AT ler ile değişmeyi planlıyorum.
orjinali 215-65-16 olan bu lastiklere yükseltme yapmadan gene 215-70-16 yada 215-75-16 koyarsam sıkıntı yaşarmıyım.
yada sadece kupa yükseltme ile (3" den daha az ama ne kadar?) 215 70 16 kullanılabilinir mi?

fikir ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Gökhan AKYILDIZ

Etiketler

Bu arada bir konuda daha net bilgi sahibi olmak istiyorum

Lastik büyüyünce araç hızı azalıyor?
Burada aracın kilometre göstergesinde 100km/h lık bir hız görülse dahi lastiğin çapının ve dolayısı ile çevresinin büyümesi dolayı aracın gerçek hızının gösterilenden daha fazla olmasının etkisi olabilir mi? tabiki yükseklik artışı vs aerodinamik etkenlerde hızı azaltır ama asıl fark hatalı kalan kilometre saati mi?

Lastik büyüyünce (taban aynı yanak büyüdü) yakıt tüketimi artıyor?
Aynı fark burada da olabilir mi? örneğin bir depo yakıt ile büyük lastik ( farazi örnek: çevresi %5 artan bir lastik ) ile 400 km yol yapılmış görülse dahi gerçekte 420 km yol yapılmış olacak. yada bir depo ile 400 km giden bir otomobil lastikleri büyüyünce gerçekte gene 400 km gitse dahi km saatinde 380 km gitmiş gibi görünecek.

belkide böylece yükseltme ve lastik büyütme fikrimi kendi kendime rasyonelize etmeye çalışıyorum :smiley:

merhaba gökhan bey...unutmamak gerekir ki aracı ne kadar araziye uygun yaparsanız okadar asfalttan ve konfordan uzaklaşırsınız. lastik olarak BF iyi tercih bence alınacak en iyi AT lastik.Lastik çapı büyüyünce aracın torku azalacaktır yani o büyük lastikleri çevirmek için zorlanacak , hızlanması azalacak ve tabi yakışı artacak ,motoru kandırmanın tek yolu mahruti oranlarını büyütmek..ama 235 70 16 lastik için gereksiz bence... yüksetme kiti konusuna gelince yol tutuşu azalacak,fren mesafesi uzuyacak,araç sağa sola kaçacak vs vs ama eşinizden gelecek en önemli şikayet çok sert olması yani amortisötler sertleşecegi için tam bir beton olacak en ufak çukurda araba parçalanıyor gibi sesler gelecek..... tabi arazide ise kolay kolay kalmıyacaksınız birde arkaya %100 kilit koyarsanız yürümenizin bile zor oldugu engelleri suzuki ile rahat rahat geçeceksiniz. yakınlardaysak yüksetmeden önce benim suzuki yi bir tur kullanın derim :smiley:

gakyildiz' Alıntı:
Bu arada bir konuda daha net bilgi sahibi olmak istiyorum

Lastik büyüyünce araç hızı azalıyor?
Burada aracın kilometre göstergesinde 100km/h lık bir hız görülse dahi lastiğin çapının ve dolayısı ile çevresinin büyümesi dolayı aracın gerçek hızının gösterilenden daha fazla olmasının etkisi olabilir mi? tabiki yükseklik artışı vs aerodinamik etkenlerde hızı azaltır ama asıl fark hatalı kalan kilometre saati mi?

Lastik büyüyünce (taban aynı yanak büyüdü) yakıt tüketimi artıyor?
Aynı fark burada da olabilir mi? örneğin bir depo yakıt ile büyük lastik ( farazi örnek: çevresi %5 artan bir lastik ) ile 400 km yol yapılmış görülse dahi gerçekte 420 km yol yapılmış olacak. yada bir depo ile 400 km giden bir otomobil lastikleri büyüyünce gerçekte gene 400 km gitse dahi km saatinde 380 km gitmiş gibi görünecek.

belkide böylece yükseltme ve lastik büyütme fikrimi kendi kendime rasyonelize etmeye çalışıyorum :smiley:

Merhaba Gökhan bey,
Belki linkteki yazışmalar size fikir verebilir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15271.msg112697#msg112697

Gökhan Bey,
Ben aracıma BF AT 215 70 16 taktım. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse, görüntü hariç pek birşey elde etmedim. Amacım da sert off road değildi zaten. Onun haricinde, diğer lastikleri bilmiyorum ama asfaltta çok kaydığım oldu. AT arada bir lastik. Eğer az da olsa off road yapacaksanız, aracı yükseltip, gerekli diğer işlemleri de yaptıktan sonra, lastik ebatlarını büyütün. Yapacaksanız tam yapın yani.. Ya da hiç değiştirmeyin, orjinali kalsın, BF AT 215 70 16 fazla birşey getirmiyor araca. Sevgiler Yavuz Fero

Yavuz Bey , ilginize teşekkürler.
Hatırlarsınız belki ; sizin araç için talip olmuştum ben.

Şenol Bey, linki inceledim oldukça bilgilendirici oldu.
Bu arada Ercova da (isoff oyunları) nerede kamp kurdunuz. sakarya motor kulübününkine yakınmıydı?
Ben de oradaydım yarışan fronteranın hemen yanında, sakarya motor kulübünün üzerinde.

Merhaba,
Biz Zonguldak Off-Road grubuna ayrılan alanda, yoldan uzak kısımdaydık.
Hemen bitişiğimizde kalabalık bir motor grubu vardı ama Sakarya ekibimiydi bilmiyorum.

Sonunda aldım.

Mart ta aranıza katılmışım.

4*2 Ford Ranger Hi-Rider ile inönü yayalası yolunda çamurda aracın arkası virajları benden önce dönmeye başlayınca,

Gece kamp kurup sabah yağmura uyanıp gene çamur var inşallah yolda kalmam korkusuyla çadırdan çıkınca,

Ben bu çim alana (hafif meyilli yamaç) kış lastikli focus ile geri geri çıkabilmiştim bu Ranger niye bağırırda buraya çıkmaz LSD hiçmi işe yaramaz diyince,

artık 4*4 e geçmenin vakti geldi demiştim.

Çok araştırdım
Çok Okudum
Az da yazdım
92 RRC vogue Manuel baktım
98 olsun düşsün vergisi 5,9 olsun yansın lastiği, Jeep olsun yetsin kaputtaki yazısı dedim xj baktım
en sonunda 2005 G Vitara Kısa şasi 1,6 manueli aldım.

Karar vermeme destek olan bilgi akışı için herkese tekrar teşekkürler

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Merhaba,

Yeni aldığım 2005 G. Vitara Araç 2004 sonunda trafiğe çıkmasına rağmen halen 25.000 km de.
şimdiye kadar sadece 10.000 bakımı (2006 nın 6. ayında) yapılmış birde tarihi belirsiz ,kaydı olmayan yağı değişti rivayeti var.

kilometreden bağımsız geçen süreçden dolayı bir bakım planlıyorum.
Motor yağı,filitresi
Tahrik kayışı
Bujiler
Hava filitresi
Fren hidroliği
Şanzıman yağı
Diferansiyel yağı
değişimi düşünmekteyim.
Hepsi gerekli mi?
Ek ne gerekir?
Yetkili servis (ist anadolu yakasında neresi tercih edilebilinir) mi yoksa özel servis usta vs mi(İst.anadolu yakası tercihen ,maslak vs de olur)
ucuz yedek parça ( bagaj kapısı kolu kırık yenisi lazım) nereden temin edebilirim.

Tabiki servisin ve ustanın racı görmesi sonrası vereceği feedback önemli bununla beraber bilgi sahibi olarak gitmek istiyorum.

İlginize şimdiden teşekkürler.
(Yanlış başlığa yazıyorsam kusura bakmayın)
Gökhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,587
Kaydolan Son Üyemiz
basenov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR