Suzuki Vitara İçin Lastik Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sadness77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,304

Etiketler
Ynt: Vitara Lastiği ?..

sonuç olarak resimdeki lastikler bana ne kadar faydalı ben onu merak ediyorum herkeze teşekkür ederim

bu şu anda aracımda bulunan lastikler asfalt birazda arazi ...............kar lastigini arazi lastigi zannedecek kadar bilgisizsiniz .

tekerlerı cıvılemeyı onermıyorlar pek neden- alakasız oldu ama gorunce aklıma geldı:smiley: ...bazı arkadaşlarımızda sizi makaraya sarıyor .

bende zaten çivileri yok fakat bende duyduğumda şaşırmıştım çivilik bi durum yok zaten ilginize teşekkür ederim ...buda makaraya sarıldıgınız an

ben de siz ve sizin gibi konuda bilgisi az olan arkadaşlara kendi capımda bazı bilgiler verdim haddim olmayarak özür dilerim bunuda ukalalık olarak nitelendirdiniz ,bilgi verene sitem , makaraya sarana teşekkür ;D

Faydalı bilgiler kısmında "4 yıl" denilmiş ama normalde 2 yıl olması gerekiyor. 2 yıl içinde kauçuk iyice sertleşiyor ve yol tutuşu azalıyor. Belki otomobilde 4 yıl dayanır demişlerdir, motosikletlerde biz 2 yılda (hiç olmazsa 3 yılda) değiştirmeye çabalıyoruz.

suzuki ve diğer araçlar ile ilgili bildiklerini paylaşan bütün arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum bu değerli paylaşımlarından dolayı

Ynt: Suzuki Vitara İçin Lastik Tavsiyesi

Arkadaşlar yazdıklarınız ve paylaştığınız bilgiler sonderece faydalı ve aydınlatıcı olmuş, emek ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Benimde bazı soru işaretlerimi giderme fırsatım oldu, nede olsa derlenmiş toplanmış önümüze sunulmuş toplu bilgi ;)

Sadness77 üstadım , Lastigini MAxxis MA2 serisine benzettim doğrumudur acaba.. ?

sadness77' Alıntı:
Bu şu anda aracımda bulunan lastikler asfalt birazda arazi, bu lastikler beni nereye kadar taşır bilmiyorum bunun yerine bana tavsiye edceğiniz lastikler hangileri

2005 Suzuki Grand vitara aracıma hiçbir yükseltme yapmadan 235/75 16 BF Goodrich taktım. Tam tur dönüşlerde ön teker hafiften davlumbazın tozunu alıyor olsada, süper oldu. Tavsiye ederim. Her yol koşulunda başarılı.

Normal şartlarda sürtüyorsa birde arazide maksimum açılma ve kapanmalarda düşünün, davlumbaz plastikleri kırılacaktır. ;)

Offroadpassion' Alıntı:
Normal şartlarda sürtüyorsa birde arazide maksimum açılma ve kapanmalarda düşünün, davlumbaz plastikleri kırılacaktır. ;)

Hocam haklısınız. Bugün biraz o maksimum açılmaları denedik, henüz kırılmasada çatlamalar başladı, kırılması yakındır sanırım :smiley:

oguz1134 rumuzlu abiye size birşey dediğim yok teşekkür ederim fakat beni makaraya trbiyesler burda olmayı ne

SACİT' Alıntı:
2005 Suzuki Grand vitara aracıma hiçbir yükseltme yapmadan 235/75 16 BF Goodrich taktım. Tam tur dönüşlerde ön teker hafiften davlumbazın tozunu alıyor olsada, süper oldu. Tavsiye ederim. Her yol koşulunda başarılı.

birkaç sorum var.
235/75/16 lastiklerden sonra kullanımla ilgili nasıl değişiklikler oldu?
yakıtınız ne kadar değişti?
araca 4 kişinin bindiğini düşünürsek lastikler sürtebilir mi?
ve son olarak bf 235/75/16 ebat bulmak çok zor.nerden ve ne kadara temin ettiniz?

teşekkürler.

ilkin' Alıntı:
birkaç sorum var.
235/75/16 lastiklerden sonra kullanımla ilgili nasıl değişiklikler oldu?
yakıtınız ne kadar değişti?
araca 4 kişinin bindiğini düşünürsek lastikler sürtebilir mi?
ve son olarak bf 235/75/16 ebat bulmak çok zor.nerden ve ne kadara temin ettiniz?

teşekkürler.

Elimden geldiğince aktarmaya çalışayım.
1. Yeni lastiklerimle özellikle bozuk zeminli virajlarda aracın kaymasını önlemek, yolda tutmak biraz daha zorlaştı. Zıplama ve hoplaması arttı.
2. Yakıt sanırım % 10 civarında artış gösterdi ama kesin sonuç veremiyorum.
3. Araçta 4 kişi olarak küçük bir geziye katıldık. Limitleri zorlayan esnemeler hariç neredeyse birçok çukurda lastiğimle davlumbazım birleşti. Çukura girmemizle lastiğin davlumbazın içine vurmasıyla meydana çıkan sesten dolayı araçtaki misafirlerim tedirgin olmadılar desem yalan olur. "Aman yapma yazık arabana, yavaş gidelim, kıracaksın birazdan, lastik kesilecek gibi" uyarılarda bulundular :smiley: Pek önemsemesemde deneme amaçlı olarak sol arka dodikleri söktüm, ama sonuç beklediğimden kötü oldu. Dodiklerle birlikte davlumbazın içine giren plastikte çıkmış oldu ve lastik direk olarak aracın metal bölümüyle temasa başladı ve dış taraftan hafif kesilmeler, deformasyonlar meydana geldi. Böylece anladımki dodikler takı iken sürtme ve çarpma oluyor ama plastik sayesinde kesilme olmuyodu :smiley:
4. Evet bu lastikleri bulmak oldukça güç. Bende çok aramama rağmen sıfır bulamadım ama bi internet sitesinden 4 lastiği 2.el olarak yarı parasına aldım. Gerçi şanslıydım sanırım çünkü bildiğim kadarıyla sıfırlarda diş 11 mm ve benim 2.el lastiğim 10 mm olarak geldi :smiley:
Bugün uzun bir bekleyişten sonra Samsun'daki bir bayiden stepne lastiğimi sıfır aldım 250 TL'ye. İhtiyacı olan arkadaşlar için lastiği aldığım bayi ile bağlantı sağlayabilirim.

Sacit Bey çok teşekkürler.Benim anladığım şu ki aracı yükseltmeden bu ebatları kullanmak çok sağlıklı değil. :smiley:

merabalar ben aracıma 2 gün önce federal marka mt latik taktım 235,75,15 şu an için herhangi bie sürtme yok dün biraz zorladık araziye girdik bir iki çok ufak sürtme yaptı onunu haricinde bişey yok ama korkulu rüya görmektense yükseltmek iyi olur sanırım

taksi84' Alıntı:
merabalar ben aracıma 2 gün önce federal marka mt latik taktım 235,75,15 şu an için herhangi bie sürtme yok dün biraz zorladık araziye girdik bir iki çok ufak sürtme yaptı onunu haricinde bişey yok ama korkulu rüya görmektense yükseltmek iyi olur sanırım

Ali bey merhaba,
Verdiğiniz ölçüde bir hatamı var yoksa cantları 15" mi yaptınız. Bir de sürtünme, esneme anında davlunbazın üstüne mi oluyor, yoksa direksiyonu tam çevirince iç tarafamı bilgi verirseniz sevinirim.

MAVERİCK' Alıntı:
Ali bey merhaba,
Verdiğiniz ölçüde bir hatamı var yoksa cantları 15" mi yaptınız. Bir de sürtünme, esneme anında davlunbazın üstüne mi oluyor, yoksa direksiyonu tam çevirince iç tarafamı bilgi verirseniz sevinirim.
merhaba cvabı ben vereyım merak etmeyın dıye.alı bey v6 aracını satıp 96 model vıtara aldı 235 75 15 lastıklerı yenı aracında kullanıyor galiba. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

SON KONULAR

Geri