M
MAVERİCK
Ziyaretçi
Ynt: Suzuki Vitara İçin Lastik Tavsiyesi
hızınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum.
hızınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum.
sadness77' Alıntı:Bu şu anda aracımda bulunan lastikler asfalt birazda arazi, bu lastikler beni nereye kadar taşır bilmiyorum bunun yerine bana tavsiye edceğiniz lastikler hangileri
oguz1134' Alıntı:bizim aracların iyi tarafı hız yok .lastıklerde ölçülerin yanında birde harf sembolü vardır bunların anlamı sınıfını bellı eder ve belirtilen süratte 1 saat ısınmayacagını garantı eder.sizin arac sanırım 235/60/16/X yanındaki harfi ne ona bakın
Hız Sembolü: Hız Limiti km/saat
J: 100 K: 110 L: 120 M: 130 N: 140 P: 150 Q: 160 R: 170 S: 180 T: 190 U: 200 H: 210 V: 240 W:270 Y: 300 Z: 240+
en iyi sembolden belli olur,, lastik kaucuk türü malzemeler nasıl üretilir basitce anlatayım ceşitli kimyasal toz granül parcaları ve bazı yag türü malzemeler özel makinalarda köfte misali yogrulur sakız kıvamına gelir elinizde alıp baktıgınızda sakız gibidir sonra fırınlanır normal fırına bu sakıza benzeyen karışımı koyupta ceviz büyüklügünde koyarsanız o sonra futbol topu gibi şiser büyür aynı ölçüde kalması için içine basınclı hava verilen fırınlarda basınc altında pişer belli ısı ve zaman diliminde bir aşçı yemegin yagını tuzunu baharatını nasıl ayarlarsa bu karışımın ayarı daha bilimsel olarak yapılmak zorundadır kaucuk ta shore diye bir terim vardır (şor)okunur yumuşaklık derecesidir bu karışım anında ayarlanır istege göre.mamul hale gelmiş kauçuk bir daha sertligi degişmez.
oto lastiklerinde işlevine göre çesitlı shorelerde üretilirler .
otomobilciler yazın kış lastıgi kullanmaz ,off road cılar yazın mt kullanmaz ,yazın lastik fazla önemli degildir kışın yagmurda kayan lastik tehlikelidir ,kaliteli zor bulunan pahalı bir lastik kullanıyorsanız yazın kenarda tutucak yer ve maddi durumunuz var ise 2, bir takım kullanmalısınız ,,kışın yagmurda lastik neden kayar bu önemlidir bayat oldugundandır bunu nereden nasıl anlarız yanaklarda sıcak baskı olarak yazar şöyledir 3208 yazar mesela bu 2008 senesi 32. haftada üretilmiştir anlamına gelir alırken bakıp bayatını almamak lazım lastik ömrü marka ve kaliteye göre degişmekte ama bazı gercekler var 4 sene yada 40000 km dir
4-5 yaşındaki lastigi 0 da olsa janta bile takmamak lazım ,, lastiklerimize temizlik anında deterjan arap sabunu ve benzer maddeler sürdürmemeliyiz bu lastigin diş dünya ile baglantısını keser hava almasını engeller ve catlamaya sebeb verirmiş,lastik saklayacaksak jant üzerinde ise basıncı düşürmek faydalı imiş .,nemli ışık almayan yerde plastık torba içinde kapalı muhafaza etmek dogru imiş.
Aracımda bulunan AT lastikleri Ağustos sıcağında kullanırsak,uzun yol,şehir içi vs.Bunun lastiklere bir zararı olur mu?
sıcak her lastıge zararlı ve cabuk aşınmaya neden olur yapacagınız bu lastıgın dogum tarıhine göre ölüm tarıhinı hesaplamak 4 sene daha kac senesi var ona göre tedbir almanız lazım
biraz uzun ansiklopedi türü oldu bildigim tüm dogruları paylaştım .lastik satıcıları imal tarine bakıp da lastik alan tipleri pek sevmezler mesela ben bundan sonra sizleri de pek sevmeyecekler ;D hepinize taze lastiklerle kazasız belasız şürüşler dilerim.![]()
PrometheusTR' Alıntı:Faydalı bilgiler kısmında "4 yıl" denilmiş ama normalde 2 yıl olması gerekiyor. 2 yıl içinde kauçuk iyice sertleşiyor ve yol tutuşu azalıyor. Belki otomobilde 4 yıl dayanır demişlerdir, motosikletlerde biz 2 yılda (hiç olmazsa 3 yılda) değiştirmeye çabalıyoruz.
taksi84' Alıntı:merabalar ben aracıma 2 gün önce federal marka mt latik taktım 235,75,15 şu an için herhangi bie sürtme yok dün biraz zorladık araziye girdik bir iki çok ufak sürtme yaptı onunu haricinde bişey yok ama korkulu rüya görmektense yükseltmek iyi olur sanırım
SACİT' Alıntı:2. Yakıt sanırım % 10 civarında artış gösterdi ama kesin sonuç veremiyorum.
schweps' Alıntı:Yeni lastiklerinizde çap daha mı büyük?
Şayet öyle ise, gerçekte çapların oranı nispetinde daha fazla yol yaptığınızı da dikkate alın hesaplarınızda.
özürdilerim baran arkadaşımın dediği gibi v6 satıp 1,6 aldım onu belirtmeyi unutmuşumMAVERİCK' Alıntı:hızınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum.