Suzuki Vitara 2.0 V6 Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BROS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,082

BROS

Yeni Üye
Yer
zonguldak
Merhaba arkadaşlar 95 model suzuki vitara 2.0 V6 aracım var şuan kullandığım lastik maxxis mas1 215/65/16 sanırım bu kullandığım lastik 4 mevsim olanı ama çamur ve kış kullanım performansı iyi olmayan bir lastik malum önümüz kış ve bende aracıma kış lastiği almak istiyorum 2 ebatta karar veremedim
1- 225 70 16
2- 235 70 16
aracımın orjinal lastik ebatları yanılmıyorsam 215 65 16 olarak gözüküyor ölçülerini verdiğim bu 2 ebattan hangisini almam daha doğru olur yardımlarınızı bekliyorum..

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara 2.0 V6 Lastik Seçimi

aracın orjinali 27 inc lastiktir ,kısa oran ayna mahrutiniz yoksa arac standart ise ,28 inc idealdir , bende de 2.0 v6 var 29.3 inc lastik aldım icinde 2-3 kişi varken 2. vitesste rampa cıkamıyor  bende 1. vites cıkıyorum aracın tork degeri ciddi oranda degişiyor  215/70/16 lastik 28 inc e tekamül eder bunun üstü aracın hafif tadını kacırır gitmez degil 2 ile 3 ile yokuşları cıkamaz en kötü 1. vitesle gider arazide  4L vitestede durumu kurtarır düz yolda da hiç bi fark yapmıyor hatta hız olarakta %10 gibi artar bilgilerinize

Oğuz kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bu inç meselesinde çok haklısın nette biraz araştırma yaptım lastiknet.com adresli bir sitede tekerlek ölçülerine göre inc hesaplayan bir tablo verilmiş seninde dediğin gibi 215/65/16 ebatlarında ki lastik 27 inç e denk geliyor ve o tabloda lastik değişimlerinde en fazla - +2.5 değişimin doğru olacağı yazılmış 215/70/16 28 inç seninde dediğin gibi bu değerler içerisinde kalıyor bana şuan 65 yanak lastik yüksekliği aslında yetiyor çünkü aracımı genelde şehir içi ve uzun yollarda kullanıyorum arazıye girsemde çok ağır arazi şartlarında kullanmıyorum aslında yanak yüksekliğinden daha çok taban genişliğini arttırmayı istiyorum bu durumda sanırım 225/65/16 27.2 inç 235/65/16 28.3 inç ebatlarındaki lastik işimi görecektir

sana hesaplama formülünü veriyim kendi hesabını kendin yap 215 cm olarak lastıgin yere basan kısmıdır,. 70 ise cm yada inc degildir ..  215 cm nin %70 şini ifade eder .. 16 da inc olarak jant ölsüsüdür.215 cm nin  %70 i ;150.5 cm dir 1 inc 2,54 cm dir bölme işlemi yaptıgında yanak ölçün inc olarak  5.925 ınc+16+5.925 ; 27.85 inc tir x 2,54 70.73 cm dış captır 27x 2.54 ;68.58 cm dıs cap bu ölcü %3.1 büyür normal sınırlar icerisindedir
geniş lastik yazin aşırı sıcaklarda 2 ay faydasını görürsün + kumda arac batmaz geriye kalan  10 ayda da yagmur kar ve camurda pişman edebilir bir konuyu dikkate al diger arazi aracları 2- 3 ton agırlıkta  ve motorlarıda ona göre daha hacimli ve  büyüktüler bizimkiler ise sınıf olarakta hafif arazi aracı diye gecerler 1300 kg cıvarı dır aşırı geniş lastik yol tutuşu olumsuz etkiler .off road yapacaksanız  arac yükseltip cap büyütmek faydalı olur,+ kısa oran ayna mahruti gerekir.235 ölçü % 9 büyüktür orantı hesabına göre .. 215 ölçü den ..orjinal ölçülerin dışına nekadar fazla cıkarsanız o oranda başınız agrır diye düşünüyorum

Oğuz Bey,
Benim 1.6 jlx aracımda şu an 195/80/15 lastik var. Aracı daha çok asvalt ve rampa yollarda kullanıyorum. Ara sıra hafif araziye giriyorum.
Yükseltme kiti uygulamadan, jant, ayna-mahruti, vs... değiştirmeden aracın dengesini bozmayacak ve yakıt tüketimini de arttırmayacak (hatta mümkünse düşürecek!) aracı maximum yükseltebileceğim lastik ölçüsü nedir?
Benim için rampaları yavaş tırmanmanın veya son hızın önemi yok. Teşekkürler.
Saygılarımla...

su an ki ölçünüz 27.2 inç taban genişligi az olan lastiklerde süntünme daha az olacagından tüketim nispeten az da olsa düşer +yol tutuş artar ,yükseltmek amacı ile 28 inc e cıkabilirsiniz , misal veriyim egerki 26 veya  25 inc e düşersenizde arac tork kazanır cabuk hızlanır büyük vites düsük devir kullanım lada yakıt tasarrufu yapmış olursunuz vitara motorlarının en büyük eksigi alt devirlerde tork verememesi dolayısı ile yüksek devirli kullanıma sürücüyü mahkum etmesidir.motor nekadar cok dönerse mantık olarak dolayısı ile cok yakıp cok aşınacaktır .su anki lastik ölcünüz ideal + az da olsa orjinalinden dar bir ebat cok iyi bir secim.. her kesin arac yükseltip cap büyüttügü bir yerde cap küçültün demek abes olu r. arazi aracı nın yüksegi makbul dur .siz kafanızda ve hesap makınanızda bir ölcü belirletin bir lastik markası modeli belirleyin lastikciere gidip bunun 4 tanesi kac kuruş arkadaş diye sormaya başlayın  ve elinizde varmı sorularını sormaya başlayın  işte esas filim ozaman başlıyor ,örneklemek gerekirse canınız elma istiyor gönlünüz armuttan yana filan satıcı size onlar yok size erik versek olmazmı diyor ..4x4 lastik fiyat listelerindeki ebat ceşitliligi malesef satış noktalarında %50 eksik olarak karsımıza cıkıyor.size tavsiyem önce araştırın fiyat  ve ebatları gezerek ve görerek buldugunuz veriler neticesinde bir calışma başlatın ..hoşcakalın.

oguz1134' Alıntı:
sana hesaplama formülünü veriyim kendi hesabını kendin yap 215 cm olarak lastıgin yere basan kısmıdır,. 70 ise cm yada inc degildir .. 215 cm nin %70 şini ifade eder .. 16 da inc olarak jant ölsüsüdür.215 cm nin %70 i ;150.5 cm dir 1 inc 2,54 cm dir bölme işlemi yaptıgında yanak ölçün inc olarak 5.925 ınc+16+5.925 ; 27.85 inc tir x 2,54 70.73 cm dış captır 27x 2.54 ;68.58 cm dıs cap bu ölcü %3.1 büyür normal sınırlar icerisindedir
geniş lastik yazin aşırı sıcaklarda 2 ay faydasını görürsün + kumda arac batmaz geriye kalan 10 ayda da yagmur kar ve camurda pişman edebilir bir konuyu dikkate al diger arazi aracları 2- 3 ton agırlıkta ve motorlarıda ona göre daha hacimli ve büyüktüler bizimkiler ise sınıf olarakta hafif arazi aracı diye gecerler 1300 kg cıvarı dır aşırı geniş lastik yol tutuşu olumsuz etkiler .off road yapacaksanız arac yükseltip cap büyütmek faydalı olur,+ kısa oran ayna mahruti gerekir.235 ölçü % 9 büyüktür orantı hesabına göre .. 215 ölçü den ..orjinal ölçülerin dışına nekadar fazla cıkarsanız o oranda başınız agrır diye düşünüyorum

Dediklerine katılıyorum benim amacımda zaten aracımın makul sınırlar içerisinde bu lastik meselesini çözmekti.Tabiki bu ihtiyaçlar kişinin aracı kullanırken kullanım amacına görede değişiklik gösterir. örneğin ben aracımı fazla ağır off road şartlarında kullanmıyorum seçeçeğim lastik benim için uzun yolda gerekli konforu ve güvenliği sağlasın dağ tepe bayır gezerkende az çok işimi görsün.. aracımın motor performans durumundan gayet memnunum şu ana kadar çekiş ve hız konusunda gayet performanslı,lastik taban genişliğini kabul edilebilir sınırlar içerisinde arttırmak bana göre yol tutuş konusunda fayda sağlayacaktır ki alacağım lastik zaten kış lastiği olacağından kışında faydalı olacağını umuyorum 225 65 16 ebatlarındaki lastik makul sınırlar içindeki ölçüde kaldığından ve kullanım amacı bakımından benim işimi görecektir.sanırım bu işin en ideali yaz ve kış lastiğini ayrı ayrı kullanmaktan geçiyor..ayrıca verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim

Arkadaşlar bendede v6 var ben standar haliyle 235 65 16 taktım tam dönüşlerde camurluk iclerine sürttü

dursunedoğan' Alıntı:
Arkadaşlar bendede v6 var ben standar haliyle 235 65 16 taktım tam dönüşlerde camurluk iclerine sürttü
vergiginiz ölçü 28 inçtir orjinalden 1 inc büyük, standart v6 ya sorunsuz olması lazım ,aracın taşıyıcı sıstemınde bir göçme söz konusu yada ,yaylar orjinal degil .saselerdede bi sorun varmıdır diye iyi bir rotcu iyi bir vitaracı bulup baktırmanızı öneririm .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri