Suzuki Samurai Hakkında Fikirleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozkalpbugra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,459
Ynt: Suzuki Samurai Hakkında Fikirleriniz

ozkalpbugra' Alıntı:
samurai sahibiyle konustum araç resimlerde de diri duruyor. hard top sanırım tente yerine yapılan fiber kaplama. herneyse samurai 4 makas lıymış yani amortisorsuz 96 modellerinde amortisor yay varmış. makas olunca işin içinde beni korkuttu çünkü çukura vs girince araç niva gibi esnemeyecek ve tek teker havada kalıcak diff kilidide olmadığından ötürü güç havadaki tekere aktarılıcak kısacası ordan çıkmak zorlaşıcak benim kafamda boyle bi düşünce oluştu. Beni korkutan darlığı küçüklüğü hafifliği değil. sadece ve sadece makas olayı bütçemde kısıtlı yapılı bir araç alıp fazla uğraşmak istemiyorum. Nivada 10 CM yükseltme kiti takılıymış ve üzerindede ok144 lastikleri var. Nivaya doğru bu yuzden kaydım hayırlısı olur inşallah ilk aracım olucak beni aldığıma pişman etmez umarım.. Nivanın ilanı sayfa başında 2. mesajımda yazılı

Şöyle bir düzeltme yapalım makaslı samuraide amortisör vardır. Amortisör olmayınca yolda gitmek oldukça sorunlu olur heralde ;) Tabi karar yine sizin Nivada oldukça güzel bir araç. Neler yaptığını Dursun ustanın hazırladığı araçta gördük. Hayırlısı olsun diyelim...

Etiketler

Çok teşekkurler Lada Yalova/Çınarcıkta Sahibi işleri dolayısıyla araç başında değil bugun arayacak

samurai ile jimmy karşılaştırma yapıldımı bende ikisi arasındaki farklılıkları öğrenmek istiyorum

Nivamı Alalı 8 gün oldu. Aldığıma pişman olmadım. Nivayla girin çıkın vurun kırın parçalayın ucuza toplayın :smiley:

arkadaşlar bende bir suzuki samurai sj410 kullanıcısıydım şu an suzuki vitara jlx 1.6 kullanıyorum ama samurai ' ın tadının inanın kullananlar çok ii bilir 1.3 motor + lpg ile km 150-160 krş yakıt tüketimi mevcut bir araç ve 4x4 LOW arazi vitesi devreye girdiğinde inanın bana LADA NİVA bağdınızmı sürükler bir ara mitsubıshı L 300 minübüsü battığı yerden rampa yukarı sürükleyerek kurtarmıştımm aracın sahibi resmen şok olmuştu bu aracın performansına 2 yıl kullandım neredeyse hiç bir sorun çıkartmadı sadece debriyaj baskı +balata + bilya'sını değiştirmiştim125 ytl ' balata setini BURSA 'DA satın almıştım gerçekten klasmanında çok iyi bir araç bence ..samurai bursa koşullarına uygun çok güzel ve tutumlu bir araç vergisi 10- 07 - 2009 da ödeim 24 ytl 'idi düşünün motorsiklet vergisinden ble daha ucuz du

[attachment=5]

IM000370 (1024 x 768).jpg

IM000371 (1024 x 768).jpg

IM000375 (1024 x 768).jpg

IM000376 (1024 x 768).jpg

alibey1' Alıntı:
arkadaşlar bende bir suzuki samurai sj410 kullanıcısıydım şu an suzuki vitara jlx 1.6 kullanıyorum ama samurai ' ın tadının inanın kullananlar çok ii bilir 1.3 motor + lpg ile km 150-160 krş yakıt tüketimi mevcut bir araç ve 4x4 LOW arazi vitesi devreye girdiğinde inanın bana LADA NİVA bağdınızmı sürükler bir ara mitsubıshı L 300 minübüsü battığı yerden rampa yukarı sürükleyerek kurtarmıştımm aracın sahibi resmen şok olmuştu bu aracın performansına 2 yıl kullandım neredeyse hiç bir sorun çıkartmadı sadece debriyaj baskı +balata + bilya'sını değiştirmiştim125 ytl ' balata setini BURSA 'DA satın almıştım gerçekten klasmanında çok iyi bir araç bence ..samurai bursa koşullarına uygun çok güzel ve tutumlu bir araç vergisi 10- 07 - 2009 da ödeim 24 ytl 'idi düşünün motorsiklet vergisinden ble daha ucuz du
:smiley:

Dursun ustam, 1.3 benzinli kısa şasi ile 1.9 dizel uzun şasi arasında kararsızım. Hem günlük kullanım hem de arazi için düşünüyorum. Hangisi daha masrafsız ve verimli olur. Bide hep kısa şasiler off-road için hazırlanmış hiç yapılmış uzun şasi görmedim, bunun nedeni ne olabilir.

demir59' Alıntı:
Dursun ustam, 1.3 benzinli kısa şasi ile 1.9 dizel uzun şasi arasında kararsızım. Hem günlük kullanım hem de arazi için düşünüyorum. Hangisi daha masrafsız ve verimli olur. Bide hep kısa şasiler off-road için hazırlanmış hiç yapılmış uzun şasi görmedim, bunun nedeni ne olabilir.

1.3 benzinliyi tercih edin dizelleri pek makbul degil uzun şase piyasada cok olmadıgı için herhalde yurt dışında uzunuda modifiye edn var uzun şasenin benzinlileride var ama hepsi rentecar

arkadasım!! bence samurai arazi kabiliyeti yuksek we aynı zamande sık bir dıs modifiye ile lada ile kıyaslanmaması gereken duzeyde bir araç...bence hıc dusunme.. ;)

reis28' Alıntı:
1.3 benzinliyi tercih edin dizelleri pek makbul degil uzun şase piyasada cok olmadıgı için herhalde yurt dışında uzunuda modifiye edn var uzun şasenin benzinlileride var ama hepsi rentecar

Cevap için teşekkürler... Ben ailecek de gezebilmek için uzun şase düşünüyordum, kısa olan biraz küçük. Artık kısmet belki vitara'ya dönebilirim. Bu arada Türkiye'de uzun şase benzinli yok galiba.

Ladayı Aldım Neden ??

-6000-7000 TL bütçem vardı
-bu paralara bulduğum suzukilerin hepsi makaslıydı çevremden aldığım bilgilere göre makaslı suzukiler askıda kolay kalıyormuş. Nivada 4 tekerde helezyon yay var. Daha esnek bir araç
-95 model ve sonrası suzukilerde benim bütçemi aşıyordu
-Suzuki tabikide güzel. Başlangıç olarak(tamamen duygusal sebeplerden ötürü) ladayla başladık yarın ne getirir ne götürür bilemem
-Ladanın yedek parçaları bol ve ucuz ön takımı elden geçirdim 100 küsür lira tuttu malzemeleri.

Niva doğuştan offroadçu. fazla bir modifikasyona gerek kalmadan 4 ad ok 144 lastikle parasının hakkını kat kat veren bir araç diye düşünüyorum

HAYIRLI OLSUN.... KAZASIZ BELASIZ BOL KEYİFLİ GUNLERDE KULLANMAN DİLEGİYLE

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.