Suzuki Samurai Hakkında Fikirleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozkalpbugra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,461
Ynt: Suzuki Samurai Hakkında Fikirleriniz

hayırlı olsun... inşallah memnun kalırsınız.

Etiketler

sahibinden.com'da 3 adet uzun şase benzinli var. Rentten çıkma...

Rentten çıkma neden alınmaz.? Oysa araçlar henüz 65.000'de fazla yorulduğunu düşünmüyorum. Fiyatlarıda makul 8.000 ile 8.500 arası.

Araçların teknik bilgisini bilen var mı? Motor 1.300-1.600 arası yazıyor, tam motor gücü nedir?

Son olarak bu aracı alsam. aşağıdaki şekle getirmek için daha nekadar masraf yapmam gerekir.?

Saygılar.

183827018fz.jpg

014_pit1-02_r300.jpg

1.si rent araçları genel itibari ile hor kullanılır. Ve yıpranmaları hızlı ve kontrolsüz olur. Ne kadar süreklide bakımları yapılsa altından ne çıkacağını bilemezsiniz malesef. Bende antalyadan aldım aracı rent olmamasına rağmen biraz uğraştırdı. Akdeniz sıcağında hortumlar gevrer ve benim gibi Ankara'ya geldiğinizde soğuktan hepsi çatlar. :D

O aracı tabiki elden geçirip istediğiniz hale getirebilirsiniz ama aldığınız fiyatın 2 katı daha harcarsınız en az. O tekerlere o motorlar yetmez, geriye sadece arabanın kaportası ve alt şase orjinal kalır. Emin değilim ama şanzuman ve difflerinde değişmesi gerekir diye düşünüyorum.

İş görmezmi iş görür tabi, iyi bi ustaya servise gösterirsiniz, motoru yürüyen aksamı sağlamsa diğer işler daha kolay halledilir.

demir59' Alıntı:
sahibinden.com'da 3 adet uzun şase benzinli var. Rentten çıkma...

Rentten çıkma neden alınmaz.? Oysa araçlar henüz 65.000'de fazla yorulduğunu düşünmüyorum. Fiyatlarıda makul 8.000 ile 8.500 arası.

Araçların teknik bilgisini bilen var mı? Motor 1.300-1.600 arası yazıyor, tam motor gücü nedir?

Son olarak bu aracı alsam. aşağıdaki şekle getirmek için daha nekadar masraf yapmam gerekir.?

Saygılar.

araclar 1300CC ve 72BG gücünde ler resimdeki arac gibi olması için altına toyata difleri koyup motor dahil her aksamını degiştirmeniz gerekir

Cevaplar için teşekkürler... Demek ki boşuna hayal kurmayalım... Anlaşılan kısa şasi almaktan başka çare yok...

ozkalpbugra' Alıntı:
Ladayı Aldım Neden ??

-6000-7000 TL bütçem vardı
-bu paralara bulduğum suzukilerin hepsi makaslıydı çevremden aldığım bilgilere göre makaslı suzukiler askıda kolay kalıyormuş. Nivada 4 tekerde helezyon yay var. Daha esnek bir araç
-95 model ve sonrası suzukilerde benim bütçemi aşıyordu
-Suzuki tabikide güzel. Başlangıç olarak(tamamen duygusal sebeplerden ötürü) ladayla başladık yarın ne getirir ne götürür bilemem
-Ladanın yedek parçaları bol ve ucuz ön takımı elden geçirdim 100 küsür lira tuttu malzemeleri.

Niva doğuştan offroadçu. fazla bir modifikasyona gerek kalmadan 4 ad ok 144 lastikle parasının hakkını kat kat veren bir araç diye düşünüyorum

merhabalar.
şuana kadar askıda kaldığım çok azdır.oda devamlı hard offroad yaptığımız halde.
tek sorunum baskı balata :D :D :D :D
benim canavar... ;D ;D ;D
karar senin ;)

662B.jpg

3274B.jpg

3322B.jpg

6453B.jpg

88332_0.jpg

sayın hakan Askan aracınızın lastik ölçülerini öğrene bilirmiyim

yuzen_adam' Alıntı:
Çay tabağı kadar balata olunca heralde hard offroad yapınca fazla dayanmıyor..

aynen öyle.bu hafta sonu 1 takım daha taktım ama bu sefer kenardaki çıkmalardan ;D.2 sene içinde en az 10 adet değiştirdim :'( :'( .hatta broz taktım onu bile yaktım gerçi onda mekanik ayarı yapmamıştık. :mad:

şimdi yeni bir şey deneyeceğim.1.6 vitaradan çıkma volant ve baskı balata ayarladım.bunun dış çapı ve kalınlığı gibi ölçüleri biraz farklı.
bazı torna vs. işlerini yaptıktan sonra deneyeceğim ;).

hadi hayırlısı

bigfoot' Alıntı:
aynen öyle.bu hafta sonu 1 takım daha taktım ama bu sefer kenardaki çıkmalardan ;D.2 sene içinde en az 10 adet değiştirdim :'( :'( .hatta broz taktım onu bile yaktım gerçi onda mekanik ayarı yapmamıştık. :mad:

şimdi yeni bir şey deneyeceğim.1.6 vitaradan çıkma volant ve baskı balata ayarladım.bunun dış çapı ve kalınlığı gibi ölçüleri biraz farklı.
bazı torna vs. işlerini yaptıktan sonra deneyeceğim ;).

hadi hayırlısı

Sanırım vitaranın biraz daha büyük. Mantıklı bir çözüm. Benim vitarayada sanırım orjinalden daha büyük ölçüde bir balata var. Nihat usta yapmıştı... Öyle güzel olduki ne kadar zorlarsam zorlayım koku bile gelmedi debriyajdan şu ana kadar...

evet doğru vitaranın balata çapı yaklaşık 2 cm. daha büyük.tabi volantda.önümüzdeki günlerde şanzımanı indirip bakacağım volantı sığdırabilirmiyiz diye.

umarım aynıdır.balata almak ve şanzımanı indirmekten bıktım artık.

Bildiğim 1300 motor ile 1600 motor bloğunun aynı olduğu sadece piston gömleklerinin farklı olduğu.. Samuraiye vitara debriyajı olursa harika olur. Siz bir deneyin sonra bende alır almaz aynı şeyi yaparım ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.