Herkese merhaba. Bir kaç gün önce Barbaros bey'in yanına gittim ve Suzuki jimny'me chip tuning yaptırdım. Şunu söylememde fayda var. Kendisi işinin uzmanı biri ve ben oradayken yurt dışındaki 4x4 sitelerine devamlı bilgi ve program veriyordu. Kendisinin yanına gelip, yardım isteyenleri saymıyorum.1 saatlik işim, araya giren ve internet üzerinden yapılan programlar nedeniyle neredeyse 3 saat sürdü. Fakat ben açıkçası kendisiyle gurur duydum. Bir TÜRK'ün yabancılara teknik servis vermesi açıkçası beni gururlandırdı. Yurt dışında 70'e yakın bayisi var. Aracımı dinamometre ye çıkartıp ölçümler yaptık. Ben gördüklerimi söyleyeyim,siz yorum yapın. Dinamometre de tork ağır devirde düşüyor.( Çok fazla değil ama yinede düşüyor.)Araya yavru şanzıman vs girdiği zaman düşüş başlıyor. Ama hissedilen; sürat düştüğü ve motor daha fazla devire rahat çıkabildiği için sanki hp ve tork artıyormuş hissi veriyor. Benim aracımda ağır devirlerde tork düştü. Sonrasında KN filitre taktık 2.8hp aldı. Sonra chip uygulaması yaptık ve tam 10hp 4.000 devirde güç geldi tork ta %10 arttı. Cihaz tork artışınıda gösteriyor. Toplamda 13 hp extra güç aldık. Hepsinin dökümü var fakat ben siteye yükleyemedim. Sonuç olarak araç neredeyse 600cc lik motorsiklet gibi devir çevirmeye başladı. Üzerinde standart lastikler var ve devamlı patinajla kalkmaya başladı.(Birazda benden kaynaklanıyor. Gençlik günlerimi yeniden yaşadım.) Bu arada Barbaros beyin aracınla turlama şansım oldu. Araç tek kelimeyle muhteşem. O lastikler ile deli gibi gidiyor. Çok bilinçli yapılmış bir araç. Türkiye de eşi olduğunu sanmıyorum. Bu arada headers'i yapan arkadaşı kutlamak isterim. Tabiri caiz ise bir sanat eseri ortaya çıkartmış. Muhteşem bir işçilik var. 2010 model araç'a takılan parçaların hiç biri sırıtmıyor. Fakat kendisi bir jimny parası harcamış.