Suzuki İçin Port Bagaj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,182
Ynt: Suzuki İçin Port Bagaj

mrb.baran abim ilgin için ve arabamı begendigin için çok teşekürler senın aracındakı gibi orjinal bişey bakıcam ama bişey dikkatimi çekti stopların üztündeki sonlandırma kısımları geçmemi yapışmamı yoksa civatamı atılıyo bende öyle bir yer yok sanırım, artık burda hurdacılar sitesi var dedigim gibi bulsam bile ordakı uyanıklar 2-3 misli fiyat çekerler ama bir şansımı deniyim bu arada senın eksozlarla çekidemiri güzel olmuş ;) allah kazasız belasız kullanmayı nasıp etsin selamlar

Etiketler

Merhaba,
Konu mesajı, alıntı yaptığım mesajdaki arkadaşa göndermiştim. 5k'larda görmediğini yazmıştı.
Arka uzantının montajı için stopların üzerinde özel bir bakalit kısım var. Tırnaklarla tutturulmuş vaziyette ve çıkardığınızda bağlantı noktalarını görebilirsiniz.

[attachment=1]

ilyasfb' Alıntı:
Merhaba.şenol bey ilginize teşekürler fakat aracım 3 kapı oldugundan uymuyomuş bakıcaz artık görüşmek üzere selamlar

IMG_2864.jpg

schweps' Alıntı:
Merhaba,
Konu mesajı, alıntı yaptığım mesajdaki arkadaşa göndermiştim. 5k'larda görmediğini yazmıştı.
Arka uzantının montajı için stopların üzerinde özel bir bakalit kısım var. Tırnaklarla tutturulmuş vaziyette ve çıkardığınızda bağlantı noktalarını görebilirsiniz.

[attachment=1]
şenol bey fotolarla konuyu göstermeniz çok faydalı oldu benim acımdan, gerçekten mükemel düşünülmüş gizli biryer ben tam olarak aracımda incelememiştim gerçekten hayret ettimm pes yani bu kadar ince ve güzel bir düşünce tavanda da böyle yerler oluyo araçlarda ama bariz üzerinde geçme yerleri oluyo görmemek imkansız bu sankı kaporta aksamı gibi gözüküyo verdiginiz bilgiler için teşekürler

Montajı yaparken, bakalit ile aynı hizada ve yan tarafta bulunan siyah dikdörtgen havalandırma menfezini sökmeniz gerekiyor. Anahtar erişimini ancak o pencereden sağlıyabilirsiniz.
Bu arada, 3K için orjinal port bagaj sistemi bulursanız fiyatını paylaşabilir misiniz?
Selamlar.

schweps' Alıntı:
Montajı yaparken, bakalit ile aynı hizada ve yan tarafta bulunan siyah dikdörtgen havalandırma menfezini sökmeniz gerekiyor. Anahtar erişimini ancak o pencereden sağlıyabilirsiniz.
Bu arada, 3K için orjinal port bagaj sistemi bulursanız fiyatını paylaşabilir misiniz?
Selamlar.
Tabi bu hafta hurdacılar sitesine gitmeye çalışıcam eger bulursam mutlaka fotosunu eklerim ayriyetten ücretini söylerim

mrb.arkadaşlar port bagaj işini halettim ama ayak takımı ondan pahalı çıktı nası işse onun için ayrı bir çözüm buldum onuda bagajında fotolarını siteye atıcam BİLGİNİZ OLSUN 3 KAPI ARAÇLARA ÇOK ŞIK OLAN BİR PORT BAGAJ ALDIM BAHUSTA 245TL ALDIM 300TL FİYATI NORMALDE AYIN 15 NE KADAR BU FİYATTAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ(KAMPANYALI) AMA AYAK SİSTEMİNİ ARAŞTIRIN ÇOK PAHALIYA ÇIKIYO TABİ BENİM SİSTEMİ YAPARSANIZ BEDAVA GİBİ BİŞEY :D

tabiki en kısa zamanda yüklicem yapım aşamasında foto çekmek aklıma geldi ama zaman bulamadım son halının fotolarını çekip nası yaptıgımıda yazıcam görüşmek üzere selamlar

Örnek olarak veriyorum,

Tavan sepetini İstanbuldan Ahmet Bey(arwin) den aldım. (Kendi bagajına göz dikmiştim sağolsun) 350TL ayaklarda üzerinde. Ekstra birşeye de ihtiyaç yok.

İçine kapalı branda diktirdim 150TL. Port bagaj şeklinde diktirdim, balık sırtı şeklinde, önü sabit, diğer 3 yanı amerikan fermuarlı. su geçirmez dayanıklı malzemeden. Altı çift kat. 8 noktasından sebete sabitleyecek kulağı var. Plastik siyah kelepçe ile bağladım baya iyi oldu. İstendiğinde çıkart sadece sepetle gez.

[attachment=1]

Bütün kamp malzemelerini üstüne atıım , 3 adet kamp sandalyesi, bi çadır, bi masa, bi mangal, bi kürek çizme yağmurluk eldiven, bir öğünlük odun vs vs.

Gaz deposu bagajda yanlız başına kaldı ;D ;D

DSCF4593.jpg

mrb. arkadaşlar port bagaj işini sonuçlandırdım gerçekten çok çok sıkıntılı bir işmiş çokta büyük maliyetlere çıkıyo nerden nasıl anlatmaya başlıyım bilmiyorum öncelikle ankara da bu işi yapan 3 firma var 2 tanesi üretiminide yapıyo helebiri varkı OTS diye bir firma aman allahım o kadar paraya doymuşlarkı adamlar ister al ister alma uslubunda ve ukalaca konuşuyo ayriyetten thule markadan daha fazla fiyatlar istiyo bagajlarınave kendilerie sakın ama sakın yanaşmanızı tavsiye etmem nacizane önerim ve arkadaş akşam ugradıgımda thule ayak gösterip 250tl diyo sabah gittigimde bana size bu ayakları gösterdim yerli dandık malları gösteriyo 250tl diyo yanı siz nedersiniz buna bilemiyorum diger bir firma ise yurtel bu arkadaşlarda benim tavan barlarımın fiber oldugunu söyleyip döküm ayaklar takmak istediler eskileri çıkartıp bunları özel bir silikon ile yapaıcaklarını ve araya gene profiller atacaklarını söylediler bu işlem YAPIŞMA oldugundan pek kafama yatmadı ve fiyatı 240tl sadece ayaklar ve gerçek thule satışı yapan arkadaşları buldum onlarda sadece ayaklara 450tl dediler arayada 2 ayak atılacak dediler port bagaj için 90tl bu hal böyle olunca bahustan 245 tl olan kampanyalı port bagajı hediye olarak ailem aldı ve bunlara kızarak artık karavancılıktan deneyimlerim ve ordakı projelerimden yola çıkarak sorunumu gene kendim çözdüm ve profosyonel takımlarımla bu işe giriştim ve kaça maal ettimi işlemimi size anltıyım(ayriyeten atölyem yok ve ben usta degilim sadece karavan hobim var)
not:tüm hurdacılara baktım orjinal sistemi yok tadilat için aldıgım tüm ürünler BAHUSTAN
1)1 adet uzun kare profili depomdan çıkartıp ondan kesip 2 ayak yaptım ve üst barların üzerine gelecek şekilde uclarını 5cm açtım
2)4 tane egimi düz delikli lama aldım bunların hepsine aynı açıyı vermek için mengenede egimlerini ayarladım
3)lamanın üzerindeki delikli kısımlarını az genişleterek rüzgara karşı dayanıklı olması açısından az delikleri genişletip ona uygun pazlanmaz az daha kalın civatalar ve gevşeme yapmayan contalı somunlar kullandım
4)lamaların egimini ayarladıktan sonra üst ayaklarla birleşimini saglayıp siyah akıllı civatalar kullandım bu hem üst yapışma barları sıkıştırarak saglamlık verdi hemde saglam oldu
5)fitilleri çıkartıp bagajı ayaklara baglıyıp delik yerlerini ayarlaydım sonrada ufak kılavuzla delik yerlerini kayma yapmdan hiçbir yere zarar vermeden etrafına özel bantlar çekip deliklerini açtım
6)tüm gümüş olan profileri özel mat folyo ile kaplayıp görüntü ahengini bozmadım daha sonrasındada açtıgım civata noktalarına su geçirmemesi için sıcak silikon ve soguk silikon kullanıp fitilleri tekrar geçirdim lamaların oldugu yerleri az tıraşladım ve hem su geçirmez oldu hemde fitiller delmedigimden güzel bir görüntü oldu su oluklarının arkası boş oldugundanda tavanada zarar vermedim ve delmedim ayriyetten planlarımın haricinde 1 çizik bile oluşmadı
not:4 LAMA DEMİR 10TL PROFİLER KENDİMDE MEVCUTTU CİVATALAR VE FOLYO HATTA SİLİKON DAHİL 17TL MALİYETİ OLDU BUNA MECBUR KALDIM AMA İYİKİDE YAMIŞIM ÇOK GÜZEL OLDU VEDE TÜM AYAK SİSTEMLERİNDEN DAHA KUVVETLİ OLDU
HERKESE SELAMLAR

100_1588.jpg

100_1590.jpg

100_1591.jpg

SON OLARAK İNTERNETTEN 4 ADET KARE SİS FARI SİPARİŞİ VERDİM BUNUDA PORT BAGAJIN ÖN KISMINA GENE BİR PROJİL KESEREK VE SADECE TAVAN ÜST BARLARINA MONTAJINI YAPICAM GENE MAT FOLYO İLE KAPLICAM ARACA HERHANGİBİR DELİK AÇMADAN İŞLEM SONUÇLANICAK SANIRIM BU HAFTA SONU SİSLER YANİ YARIN ULAŞIRSA ELİME PAZAR GÜNÜ YAPIP O ŞEKİLDE FOTOLARINIDA EKLİCEM HERKESE SELAMLAR(BİŞEYE KAFAMI TAKTIYSAM O İŞMEMİ SONUŞLANDIRMADAN UYUYAMAM BU AZİMDE ORAN GELİYO KAFAMI TAKTIM BİRKERE :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.