suzuki grand vitara v6 sorun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ELDEMİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,763

Etiketler

Ynt: suzuki grand vitara v6 sorun

Ayıplık bir olay yok ki bu işin piri onlar... Wink

Rav4 ten onlar da anlamaz henüz çamura batıp çıkabildğiini bile keşfedememişlerdir.
Şehir jipi deyip es geçmişlerdir 8 silindirili LC'lara lpg parası yetiştirmekle meşguller.
Ben yine de konuyu açtım bakalım ne olacak..

fazla yüklenmeden dolayı aracın debreyaj balatasından aşırı duman geldi.

bir vitara kullanıcısı konu başlıgında yardım istemiş.. ;)

arac düz vitesmi ,yok otomatikmi vs ..??

multimode toyota şanzımanlarında ne alaka ise 1988 dizaynı aracta ,,3-5 sene mazisi olan multimode nin ;D

bizim aracların teknolojisi 22 yaşında yaniii askere gitmiş gelmiş bir teknoloji. ;)

sorunu olupta yardım istiyene yardım etmek güzel ve dogrudur.illede vitara sahibi olmanız gerekmiyor konu hakkında bilgi sahibi olmanız yeterli dir derim.

Aslında asıl yapılması gereken aracın özelliklerini öğrenmek, yoksa yarım saatte otomatik şanzımanı dağıtmak ta mümkün.

manuel şanzımanlı debriyaj baskı balatası olan aracın debreyaj balatasından aşırı duman gelmiş..ama..otomatik şanzımanı dağıtmak ta mümkün..

yardım istiyen arkadaşa cok yardımcı olmuşsunuz anlamıştır herhalde problemi sayenizde çözer. ;D ben aradan cıkıp sizleri baş başa bırakıyorum . :smiley:

olmayan otomatik şanzımanın duman cıkartmasını ben de merak ettim ögreneyim ileride lazım lı olur belki. ;)

gereksiz bilgilerle sayfayı kirlettigim bilmedigim konularda atıp tuttugum için özür dilerim .yardım ediçem derken galiba kafa karışıklıgına yol actım pardon diyorum tekrar..!! :( ;) napimm eski bir avcıyım atmadan duramıyom . :D

Ankarada ufak bir esnaf meyhanesinde gencligimde tabela içinde bir yazı okumuştum .

''Konuşmasını biliyorsan konuş ibret alsınlar,konuşmasını bilmiyor san sus adam sansınlar.'' o gün bu gün derken aradan 30 sene gecti gereginden fazla konuşmayı da pek sevmem zaten..!

Olm illede laf sokacaksınız ha toyotaya. Yoksa ben suzukiye laf sokacak olsam bi dünya bulurum gerekçe.??? tüm toyota sahiplerine (binek + rav4 de dahil ) de saygı ve sevgilerimi yoluyorum. :smiley:

kimseylede bir derdim yok .? nede markalara alarjim var..

avcılıgı bırakalı 10 sene oldu..? ruhuma işlemiş atmadan duramıyom.. ;D ::smiley: ;D ;D ;D

fazla yüklenmeden dolayı aracın debreyaj balatasından aşırı duman geldi.

bir vitara kullanıcısı konu başlıgında yardım istemiş.. Wink

arac düz vitesmi ,yok otomatikmi vs ..??

multimode toyota şanzımanlarında ne alaka ise 1988 dizaynı aracta ,,3-5 sene mazisi olan multimode nin Grin

bizim aracların teknolojisi 22 yaşında yaniii askere gitmiş gelmiş bir teknoloji. Wink

sorunu olupta yardım istiyene yardım etmek güzel ve dogrudur.illede vitara sahibi olmanız gerekmiyor konu hakkında bilgi sahibi olmanız yeterli dir derim.

Aslında asıl yapılması gereken aracın özelliklerini öğrenmek, yoksa yarım saatte otomatik şanzımanı dağıtmak ta mümkün.

manuel şanzımanlı debriyaj baskı balatası olan aracın debreyaj balatasından aşırı duman gelmiş..ama..otomatik şanzımanı dağıtmak ta mümkün..

yardım istiyen arkadaşa cok yardımcı olmuşsunuz anlamıştır herhalde problemi sayenizde çözer. Grin ben aradan cıkıp sizleri baş başa bırakıyorum . Smiley

olmayan otomatik şanzımanın duman cıkartmasını ben de merak ettim ögreneyim ileride lazım lı olur belki. Wink

gereksiz bilgilerle sayfayı kirlettigim bilmedigim konularda atıp tuttugum için özür dilerim .yardım ediçem derken galiba kafa karışıklıgına yol actım pardon diyorum tekrar..!! Sad Wink napimm eski bir avcıyım atmadan duramıyom . Cheesy

Ankarada ufak bir esnaf meyhanesinde gencligimde tabela içinde bir yazı okumuştum .

''Konuşmasını biliyorsan konuş ibret alsınlar,konuşmasını bilmiyor san sus adam sansınlar.'' o gün bu gün derken aradan 30 sene gecti gereginden fazla konuşmayı da pek sevmem zaten..!

Olm illede laf sokacaksınız ha toyotaya. Yoksa ben suzukiye laf sokacak olsam bi dünya bulurum gerekçe.Huh? tüm toyota sahiplerine (binek + rav4 de dahil ) de saygı ve sevgilerimi yoluyorum. Smiley

kimseylede bir derdim yok .? nede markalara alarjim var..

avcılıgı bırakalı 10 sene oldu..? ruhuma işlemiş atmadan duramıyom.. Grin Roll Eyes Grin Grin Grin

Derdiniz ne anlamadım ama ben konuyu ilk açan arkadaşa yardımcı olabildiğimi sanıyorum, kendisi aynı fikirde değilse bir yanlışımız varsa elimizden geleni yapar düzeltmeye çalışırız.
Hiç kimseyi kırmak istemem bu noktaya geldiğimize üzüldüm nasıl geldiğimize de şaşırdım ama yukarıdakileri okuduktan sonra kusurabakmayın bir yanlış anlama olmuş özür dilerim vs de demeyeceğim. Ahmet beyin kastettiği gibi sizin şakayla takılmaya hakkınız varsa benim de var ama yazı dilinde malesef bazen anlaşılmıyor. "Olm" ile başlayan cümlenin sonuna bir ;) koysaydık faydası olur muydu? Bilmiyorum. Şakalaşırken cümlelere biz "Olm-" ile başlıyoruz işyerinde, devamı da genelde "şimdi bu da yapılır mı?" tarzı bir cümle oluyor. Alışkanlık işte.

ELDEMİR nicki üyenin 1. mesajı foruma yeni üye olmuş arızası var ? aracını tanımıyor ? tanıyan bilenden durumu hakkında yardım talebi var ..?

sizler bu arkadaşla muhabbet ediyorsunuz ;) sorunu nu bile anlamamış sınız ama anlamadıgınız bilmediginiz araclar hakkında ceşitli felsefeler üretip muhabbet ediyorsunuz.

burada muhabbet yasak degil haklısınız .. ;D istediginizlede bunu gercekleştirebilirsiniz bunada hakkınız var tabii. :smiley:

ben 3 aşagı beş yukarı bilgimle arkadaşa yardımcı olup derdini gidermeye calışıyorum .. ;D onu bırakıp bana salca olup yazdıgım her şeye bir kulup kusur bulup beni ayar etmeye başlıyorsunuz..

benden 400 km uzaktaki ankaralı bir rav4 kullanıcısını ne tanırım ne de bir alıp veremedigim var olabilir. ???

sohbeti sohbet sayfalarında yapsak ,teknik konular kirlenmemiş olur yarın bir kullanıcı okursa bilgiye dogruya ulaşır ,gereksiz geyik lerimizi okumak zorunda kalmaz derim. :smiley:

sizde bir suzi alın sizede karşılıksısız yardımcı olalım bizim işimiz bu :smiley:

bu camia da kırıcı olmak hiç birimize yakışmaz şu ana kadar ne olduysa oldu bundan sonrasında olmamasına özen gösterelim. hoşçakalın . :smiley:

sizler bu arkadaşla muhabbet ediyorsunuz Wink sorunu nu bile anlamamış sınız ama anlamadıgınız bilmediginiz araclar hakkında ceşitli felsefeler üretip muhabbet ediyorsunuz.

Sorunun nesini anlamamışız, fazla ısınan şanzımanın kilitlenmesini mi? Onu anladık benzer tasarıma sahip otomatik vitesli araçların bile bunu yaptığını söyledik. (Debriyaj) plakası olmayan normal bir otomatik viteste bu sorunun olmayacağını söyledik. Sıcaklığın her tür şanzıman için uzun vadede zararlı olacağını söyledik, hatta fazla ısıtarak normal bir otomatik şanzımanı da yarım saatta bozubileceğinizden bahsettik. Daha hangi açılalardan anlayalım yardımcı olalım? Bunların herbirine havada kalmasın desteksiz atıyor gibi görünmeyelim diye tek tek referans yazmaya kalksak arkadaşa yardım etmeye çalışmak bizim için biraz fazla zaman almayacak mı? Ayrıca konunun alakalı diğer şeylerle bağlantılarından bahsetmek ayak üstü muhabbet gibi görünüyorsa görünsün bir zararı mı var?

ben 3 aşagı beş yukarı bilgimle arkadaşa yardımcı olup derdini gidermeye calışıyorum .. Grin onu bırakıp bana salca olup yazdıgım her şeye bir kulup kusur bulup beni ayar etmeye başlıyorsunuz..

Öyle bir niyet yok öyle görünmüş sadece. Kusur bulmak değil, farklı bir fikir beyan etmek diyelim. Siz de aynı fikirde olmama hakkınızı kullanın olsun bitsin. Bu adam arazi vitesinden ne anlar o jiple şehir dışına bile çıkmıyordur tarzı yorumlarda bulunmanın ne gereği var?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri