suzuki grand vitara v6 sorun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ELDEMİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,763

ELDEMİR

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar öncelikle böyle bir site oluşturduğunuz için hepinize teşekkür eder aranızda bulunmaktan onur duyarım.
suzuki grand vitara v6 aracım ile dağlık bir araziye girdiğimde 4*4 ü kullanma gereği duydum fakat fazla yüklenmeden dolayı aracın debreyaj balatasından aşırı duman geldi. 10 dakikalık bir ilerlemeden sonra aracı istop ettim yarım saat sonra calıştırdığımda arabanın viteslerinin calışmadığını gördüm. fakat stop edik konumda vitese takıp marşla karışık yürüdüğümde arac tekrar vitesleri düzelmiş konuma geldi. bu konuyla ilgi bilginizi benimle paylaşırsanız memnun olurum. şimdiden herkeze teşekürler.

Etiketler

Ynt: suzuki grand vitara v6 sorun

Aynı problem düz vitesin robotik bir yöntemle otomatikleştirilmesinden başka birşey olmayan multimode toyota şanzımanlarında da olabiliyor. Debriyaj plakasının fazla ısınmasından kaynaklanan bir durum. Kaçınmakta fayda var ama kalıcı bir hasar vermiş olduğunu zannetmiyorum.

hasar verecegıne bende katılmıyorum .ısın gercegını soylemek gerekırse 25yıllık uzun yol soforuyum ufak araclarla ılgılı bılgım olmdıgı ıcın bu konuyusızlerle paylasmak ıstedım. canakkalede yetkılı servıs olmamasıda benı ayrıca bır sıkıntıya sokuyor.bukonuyla ılgılı bılgılerınıze gercekten ıhtıyacım olacak

Bu şekilde kullanmaya devam edecekseniz arazi vitesi olan bir otomatik alsanız daha iyi olur ama kazara olduysa sorun değil düz vites şanzımanların içinde yüksek sıcaklıktan kolay bozulacak parçalar olduğunu zannetmiyorum. Muhtemelen genleşme sonucu parçalar kilitlenmiştir. Sıcaklık otomatik şanzımanlara da pek iyi gelmiyor özellikle yağın ömrünü kısaltıyor bazı parçaların eğiliip bükülmesine sebep oluyor ama bu şekilde aniden ortaya çıkan bir sorun olmaz ama uzun vadede en az 300 bin km dayanacak şanzıman 150bin de ameliyat masasına yatabilir.

daglık arazideki vites 4H olmamalı

agır devirli 4L yi kullanırsanız sürat düşer tork katlanır düz duvara baskı balata yakmadan cıkarsınız. ;)

grand vitara v6 aracın modeli 98 yukarısı ise sistem vakumla girip cıkar önlerde..

98 altı ise 3-5 metre geri gidip 4 cekerden cıkarmalıydınız.

duman cıkan baskı balata nın ömrünü bayagı bir kısaltmışsınız ! bir bilene gösterin ..dag başına cok gidiyorsanızda dag başında bozulup camurun içine cekiçi cagırıp üstüne yüklenmesini beklemeyin bence derim..

baskı yanınca volanda yanar parlama yapar ,baskı balata degişiminde parlaklık + siyahlık var ise torna ettirmeyi ihmal etmeyin başında durun derim. :smiley:

daglık arazideki vites 4H olmamalı

agır devirli 4L yi kullanırsanız sürat düşer tork katlanır düz duvara baskı balata yakmadan cıkarsınız. Wink

Ama biraz da motor harareti artar gibi geldi bana. Gerekmedikçe kullanmamalı.

''Ama biraz da motor harareti artar gibi geldi bana. Gerekmedikçe kullanmamalı.''

4L viteste arac yavaş ilerler..motor gereginden hızlı döner..

fan motoru elektirikli degildir..ki..motora hızlı gidilsin ,önden rüzgar alsın gibi dertleri yoktur..termik fanlı olup motor devri kadar döner. ;)

hararet yapan arac saga cekilp stop edilmelidir..vitara degill..o rolantide calışır kendini soğutur..

arazi şanzımanlı araclar daglarda gezmek üzere tasarlanmış ve üretilmiştir.karlı,buzlu,mıcırlı,kaygan zeminlerde 4H kullanılmalı.dik yokuş ağır camur vs gibi durumlarda ise 4L kullanılmalıdır.amac daglarda gezmek degilse ..!sizin gibi yapıp bir suv toyotaya binip şehir içi gezmeli.. :smiley: ;D

arazi şanzımanlı araclar daglarda gezmek üzere tasarlanmış ve üretilmiştir.karlı,buzlu,mıcırlı,kaygan zeminlerde 4H kullanılmalı.dik yokuş ağır camur vs gibi durumlarda ise 4L kullanılmalıdır.amac daglarda gezmek degilse ..!sizin gibi yapıp bir suv toyotaya binip şehir içi gezmeli.. Smiley Grin

Olm illede laf sokacaksınız ha toyotaya. Bi fikir belirttik motor biraz devirli çalıştığından dolayı biraz fazla ısınabilir diye. Yoksa biz de biliyoruz fanlı olduklarını.
Yoksa ben suzukiye laf sokacak olsam bi dünya bulurum gerekçe.

Bir gün bir dağda karşılaşırız ama zor tabi, zaten biraz da günlük bık bık tan kurtulmak için dağlara gittiğimiz için bulamazsınız benim toyotayı, kesin in cin top biryerdedir.

olasiliksiz' Alıntı:
Olm illede laf sokacaksınız ha toyotaya. Bi fikir belirttik motor biraz devirli çalıştığından dolayı biraz fazla ısınabilir diye. Yoksa biz de biliyoruz fanlı olduklarını.
Yoksa ben suzukiye laf sokacak olsam bi dünya bulurum gerekçe.

Bir gün bir dağda karşılaşırız ama zor tabi, zaten biraz da günlük bık bık tan kurtulmak için dağlara gittiğimiz için bulamazsınız benim toyotayı, kesin in cin top biryerdedir.
Oğuz abi Toyota ya değil sana takıldı ve çok nüktedan bir abimizdir....Alıntıda kırmızı kısaltmanın anlamını da dersen sevinirim.... :smiley:

Oğuz abi Toyota ya değil sana takıldı ve çok nüktedan bir abimizdir....Alıntıda kırmızı kısaltmanın anlamını da dersen sevinirim.... Smiley

Lafın gelişi kullanılan anlamsız bir laftır takılmayınız...

Bu arada Ahmet abi seni hazır yakalamışken soralım, benim Rav4 teki otomatik diff kilidini manuale çevirmek mümkün müdür?

olasiliksiz' Alıntı:
Lafın gelişi kullanılan anlamsız bir laftır takılmayınız...

Bu arada Ahmet abi seni hazır yakalamışken soralım, benim Rav4 teki otomatik diff kilidini manuale çevirmek mümkün müdür?
Toyotacı arkadaşlar yardımcı olur sana ....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri