Survival Knife (seçim)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bullarika Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,125
Ynt: Survival Knife (seçim)

http://www.gerber-tools.com/Gerber-Bear-Grylls-Ultimate-Knife-31-000751.php

Demirin den çeliğinden anlamam ama aldım gayet sağlam özellikleride yeterli.

Etiketler

warmaster' Alıntı:

Demirin den çeliğinden anlamam ama aldım gayet sağlam özellikleride yeterli.

Bunu çok beğendim..Gerçi yeteri kadar bıçağım var ama bunu da almak istesem Türkiyede varmıdır acep ;D ;D Bazı outdoor sitelerine baktım ama göremedim..

Arkadaşlar ;

Kendi sorumu kendim yanıtlıyorum :smiley:

Bu bıçak Bağdat Caddesinde Pasifik Kamp adlı outdoor mağazasında stoklarda bulunuyor..İthalatçısı ise Zirve İthalatçılık..

Bilginize

Cenk

Görmedim özür dilerim. mısır çarşısında CAN BABA da var ordan da temin edebilirsiniz.

kamp yaptığımız yerlerde, yürüme mesafesinde muhakkak bir yerleşim yeri vardır. Kamplarda odun kesmek için ağaç testeresi, ekmek ve et kesmek, salata için bir mutfak bıçağı, ufak tefek ip kesmek için de cebinizde bir çakı yeterlidir.
Milletimizin bu "survival bıçağı" merakı sadece kendisini bir iki gün pasifikte bir adada yalnız kalmış Rambo hissetmesi işine yarar naçizane görüşüm..))
efendim,bir bıçakla tropik ormanda balık avlarım, yaralarımı dikerim, saldıran ayıyı def ederim, pusulası ile yol bulur yerlilerin yaşadığı volkanik diğer adaya geçerim, kendime kano yaparım, palmiye, sarmaşık ve muz yapraklarından barınak yaparım..güzel fantaziler.. :smiley:

mimar_ankara' Alıntı:
kamp yaptığımız yerlerde, yürüme mesafesinde muhakkak bir yerleşim yeri vardır. Kamplarda odun kesmek için ağaç testeresi, ekmek ve et kesmek, salata için bir mutfak bıçağı, ufak tefek ip kesmek için de cebinizde bir çakı yeterlidir.
Milletimizin bu "survival bıçağı" merakı sadece kendisini bir iki gün pasifikte bir adada yalnız kalmış Rambo hissetmesi işine yarar naçizane görüşüm..))
efendim,bir bıçakla tropik ormanda balık avlarım, yaralarımı dikerim, saldıran ayıyı def ederim, pusulası ile yol bulur yerlilerin yaşadığı volkanik diğer adaya geçerim, kendime kano yaparım, palmiye, sarmaşık ve muz yapraklarından barınak yaparım..güzel fantaziler.. :smiley:

Konuyu kendi yazdığınız bağlamda değerlendirirsek mantıklı, ancak konu başlığı Survival olduğu için hepimiz Jungle modunda fikir üretiyoruz. :smiley:
Size yine sizin bağlamınız dahilinde yapacağım bir eleştiri var. Paranoyakça yaşamak zorunda değiliz, ancak en iyisini umut edip, en kötüsüne hazırlıklı şekilde yaşamakta fayda var. Her doğa etkinliğinde taşıdığım bir SOG Seal Pup'ın bir kaç yüz gram ağırlığı belime yük olmadı. Köye, kasabaya yakın olmadığınız bir an mutlak olacaktır, herkes pikniğe gitmiyor ;)

Valla ben zamanında bu olaya kafa yormuştum ama en iyisi bu tarz bıçaklar yerine işe uygun aletler. Örneğin doğada karşılacağınız en sert malzeme ağaçtır yani ona bir şekilde şekil verip hükmettiğinizde barınakta yaparsınız, ateş yakacak ağacıda temin edersiniz ve hiçbir bıçak testereden aldığımız verimi bize veremez bu sebepten dolayı benim önerim büyük bir bıçak yerine açılır kapanır testereler (opinel falan olabilir) yada çok hafif normal bir testerede alabilirsiniz alüminyum olursa hafif olur. Yoksa güzel survival knife tarzı bıçaklar hem testere kadar etkili olmuyor hemde etkili olsada çok fazla defaormasyona uğruyor. O yüzden yanınızda olacak küçük bir testere çoook yararlı olacaktır ben mesele bir victorinox çakı bir de küçük boy testere taşıyorum ağzı 15-20 cm civarı kapanınca cantada ağırlıkda olmaz bu ikili ile aşamadığınız zorluk olmaz. İkisinin bir arada sunulduğu SOG modelleri de var.

Eğer illada tek bıçak istiyorsanız bıçak yerine bir pala alabilirsiniz ki gerçekten hiç bir sorununuz cevapsız kalmayacaktır...

Diğer aletler iyidir ama bunlara yüklenerek bıçağı listeden çıkarmak akıllıca bir yaklaşım olmayacaktır.

Bıçak seçimini, İskandinav bıçaklarının, bushcraft, woodlore bıçakların ya da bizdeki orta boy av bıçaklarının bıçakların tip olarak değilse bile ortalama boy ve sağlamlıklarıyla kıstas alınması kolaylaştırır. Tipe yorum yapmıyorum çünkü her tip belli bir gelenek sürecinin sonucudur. Bıçakla yapılacakların listesi ve bunun hakkından gelen farklı bıçak tipleri arasından yapılacak seçim kişiye özel bir seçim olacaktır. Boy da ancak ortalama boy olarak kabul edilebilir.

Daha büyük boyutların getirdiği işlevsellik ihmal edilemese bile bunun da sonunun olmadığını takdir edersiniz. Yanında bulundurabildiği her şey kişinin hayatta kalma aleti olur, taşıyamadığı ise olmaz. Doğası, insanın böyle büyük olan herhangi bir nesneyi külfet olarak görmesine ve dolayısıyla bunu ancak iradesinin zorlamasıyla taşımasına; haliyle çok zaman da taşıyamamasına neden olur. Boyut sizi yıldırmıyorsa taşıyın taşıyabildiğinizi. 8)

"Survival" bıçak tipi seçiminde tip olarak rambo bıçaklarına nazaran daha mütevazi bir şeyleri hedeflemeli. Amerikan fantazilerinin 45'lik tabancaları sinemada göstermesi sayesinde 45'ı ayı kalibresi olmaktan çıkarıp rasyonalize etmesi, buna müşteri çekmesi gibi bıçak konusundaki algımızın da tecrübeden çok medya etkisinde kaldığını kabul etmek gerek. Makineleşmiş üretimin kolay üstesinden geldiği çirkin tasarımların bıçakta daha çekici olmasından hareketle pazar payı kapmak için çirkin bıçaklar yüceltilmiştir. Bunlar kârı yahut sürümü arttırmakta ancak kullanıcıya bir şey vermemektedirler.

Son olarak... SOG seal Pup, 23 cm boyuyla orta boy olarak gördüğüm 19-24 cm aralığında kalan, ağzındaki tır tır göz ardı edilirse alışıldık formda denilebilecek bir bıçak. Zaten 150 küsur gram da makul bir ağırlık. Bu bıçak uçuk kaçık değil, işlevsel. Tabi o tır tır beni bozar ama bu benim tercihim... :smiley:

Şimdilik kullandığım .

P4140636.jpg

columbia lar nasıl bılgınız varmı? bende 2 tane var 2 seedır kullanıyorum proble cıkarmadı..

Bora Bıçaklarının boy boy çeşitleri var. bende 3 bıçak var. çakıları da güzel ama biraz ağır.
Favorim 304 modeli.. hem hafif hem sağlam.. 10 çapında kütük kestim vura vura.. azıcık bile körelmedi..

182328_279253655506253_233704723_n.jpg

554645_279253462172939_1056784017_n.jpg

Ekli dosyalar

• BoraKnives.pdf
    2.8 MB · Görüntüleme: 282

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri