Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,468
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

.

537.JPG

538.JPG

539.JPG

540.JPG

541.JPG

Etiketler

Abide'den ayrılarak Kilitbahir'e doğru yol aldık.Yol üzerinden sol yukarı çıkılarak o zamanlar hastahane olarak kullanılmış çiftlikte şehit olan askerlerimizin kabrini ziyaret ettik.

547.JPG

548.JPG

549.JPG

550.JPG

551.JPG

Kilitbahir'e gelir gelmez sizi seyit onbaşının heykeli karşılar.

Kilitbahir tabyaları.

552.JPG

Sayenizde Şehitlerimize bir kez daha MİNNETDARLIĞIMIZI Belirtmek isteriz.Ertan kardeşim nerde o ruh nerde o zihniyet geldik bu günlere TÜRK,üz diye alınmaz olduk alınmaz olduğumuz gibi aşağılanmaya başladık o şehit kanları ile sulanan topraklara onların ruhlarını ,da siyasete alet etmişiz ya yazıklar olsun Çanakkaleyi tarihe sığdıramadıkları gibi onlarda birgün bu topraklara sığmıyacaklar pirleri gibi okyanus ötesinde sığınmacı olacaklar dünyada yoktur TÜRK Milleti gibi bir millet 16 kez devleti yıkılmış ama yine 17 kez kurmuştur baksınlar tarihe tek millet TÜRKLER,DİR Bu nu başaran.

4.foto daki manzara daha önce kaldığımız ev pansiyonun balkon manzarası.

Çok yorulduk ve bir kahvede çay içelim dedik,çaylarımızı yudumlarken garsona,burada balık yiyecek nereyi tavsiye edersin diye sorunca,o sırada mekanda oturan sahibine seslenerek "arkadaşlar balık yemek istiyorlar"dedi.
Yüzüne baktım oldukça mülayim bir ifade vardı,"sizi misafir ederiz" deyince bizde olur verdik ve çaylarımızı içtikten sonra mekanlarına geçtik.

İşletmecinin eşi bayana,ben balık yanına bir bira alayım dediğimde bana "ramazanda alkol vermiyoruz"dedi.Aslında o anda kalkıp gitmek istedim ama masaya siparişler gelmeye başlamış,çocuklarda atıştırıyordu.

Madem ramazanda alkol yok o halde kapayın dedim,bana bir şey demeden baktı öle ablak ablak.

Yeri şöyle tarif edeyim.Kilitbahir'den limana giden yol üzerinde,hemen yanında yüksekçe kahve olan,tek geçide girmeden hemen önceki balıkçı.Zaten masanın fotolarından anlarsınız.Bunu neden yazdığımı şimdi açıklıyorum.

Ben ne tavsiye edersin balık için deyince,işletmeci arkadaş"mevsimi uskıumru"dedi.Porsiyona ne yazıyorsun?25 tl.okey 1 porsiyon uskumru...
Midye tava,midye dolma,köfte 3 kola 1 salata sipariş geçtik.Gelen balıklar son derece yavan,kalamar lastik gibi,midyelerde çok matah değildi.
Hesap?89tl.Yuh!.Adisyonu incelediğimde köfteye 20 tl yazmışlar,ben alimde adisyon bayanın yanına giderek ,siz köfteye 20 liramı yazıyorsunuz ?diye sordum.Ya hata olmuş 10 yerine 20 yazmışız,yersen...
İşletme sahibi sanıyorum utancından mekanı terk etti,
Burasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bizi yakan çaycı garsona hani burasını bize sen tavsiye etmemişmiydin diye sorunca başını yere eğdi bende bir şey demeden yediğimiz kazığı hazmetmeye çalışarak çocuklara kalkın gidelim dedim.
Balıklar ve diğerlerinin çoğunuda kedilere yedirdik.

3..foto kampımızın işletmecisi,
4.foto kampımızın şefi.

568.JPG

569.JPG

570.JPG

571.JPG

573.JPG

Kampımızın işletmecileri ve orada tanıştığımız itfayeci abilerimiz ile vedalaşarak düştük yine yollara.

İtfaiyecilerin Mercedes kamyonu kmde 2 tl yakıyormuş inanabiliyormusunuz?

573.JPG

574.JPG

575.JPG

576.JPG

577.JPG

Şimdi benim niyetim buradan ayrıldıktan sonra Kömür limanına gitmekti ama hafızam bana öyle bir oyun oynadıki kendi kendime şaşkınlığımı kelimeler ile ifade etmem gerçekten çok zor,nedenmi?Açıklıyayım hemen.

Ben gideceğimiz yeri itfaiyecilere anlatırken onlar bana köy yollarından kroki çizerek yol tarifinde bulundular,neden sonra ben yine bildiğim yerden gideyim dedim ve eşimin yardımı ile hiç zorlanmadan karavanımızı çevirdik araca bağladık.

Bastık marşa çıktık yola,yolda seyrederken Güneyli tabelasını gördük.Allah allah bana da itfaiyeciler Kömürcü limanını tarif ederken Güneyli'den önce geldiğini anlatmışlardı,peki bu ne demek oluyor?Güneyli daha önce geldi karşıma.

Ben demekki burası güneyden yukarı çıkan yol olduğu için Güneyli önce geliyor,yoksa İstanbul yönünden gelirken Kömürcü'ye gidiyordum diyerek çokta üzerinde durmadan zaten gidecek olduğumuz Güneyli kasabasına giriş yaptım.

Güneyli sahiline yakın bir yerde araçları durdurarak keşfe çıktık,oradaki taksiciler ve satıcılar bize az ilerde sahile paralel yerlerde konaklayabileceğimizi söyleyince kafamıza göre bir yer bulunca çocukları araçları çekeceğimiz yerde bırakarak aracı yerimize getirmeye gittim.

Araçlara artık tam hakimiyet sağlamaya başlamış olmalıyımki bir kaç manevra sonucunda karavanı geri geri istediğim gibi konaklayacağımız yere parkettim :smiley:

578.JPG

579.JPG

580.JPG

581.JPG

582.JPG

Güneyli ve Kömürcü limanı hikayeme devam edeceğim o zamana kadar Güneyli görselleri.

583.JPG

584.JPG

585.JPG

586.JPG

587.JPG

Biz daha önceleride Güneyli kasabasına gitmiş ve çok beğenmiştik.Genelde İstanbul'dan gelen insanların tatil yaptığı,ortalamanın biraz üzerindeki insan kalitesi ve son derece güvenli bir liman kasabasıdır Güneyli.

588.JPG

589.JPG

590.JPG

001.JPG

002.JPG

Dışarıdan elektirik almadan ilk tecrübemiz olacaktı Güneyli'deki 2 gecelik gezimiz.

003.JPG

004.JPG

005.JPG

006.JPG

007.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR