Suriye / Halep

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,062

Etiketler
Ynt: Suriye / Halep

Doğum yeri Hatay olanlardan pasaportta istenmiyormuş diye duydum, ne kadar doğrudur bilemiyorum. ;)

hatay doğumluyuz ;D

doblo ile gittik dizel araç dedim dizel diyemi almadılar benzinli araçlarıda geri çevirdiler diğer bayramda dediler

pasaport çıkarırım geçerim vize kalkmış ama dizel araca vergi alacaklarmı bakalım suriyelilerin hepsi dizelle geliyo buraya adamlar sanki mazot alıp burda satamaz vergisiz geçiyolar

yıl 2004 dizel araçla Suriye ye gittim...ülkede bir haftadan fazla kaldığım için, 100 dolar ekstra parayı lazkiye liman da resmi daireye ödedim...Ama bir haftadan az kalsaydım ödemeyecektim...Nedenini sorduğumda bize göre mazot orada ucuz olduğundan bu fark için alıyoruz dediler ve makbuzlu bankaya yatırttılar... ödemesem ne olur dedim, çıkışta suriye gümrüğünde yine alırlar dendi...çıkışta ödemenin yapıldığına dair belge olduğundan...problem olmadı...şimdiki uygulamalarda bu uygulama devam ediyor mu bilmiyorum...selamlar...

pasaport tamam triptik tamam cilvegözünde 100 dolar istedi suriye gümrüğü benzinli olursa 15 dolar dediler

Ben de arkadaşlarımla birlikte bu şubatta Suriye ve Lübnan'a gideceğim. Merak ettiğim bir konu biz iki erkek ve bir kız gideceğiz, otellerde bu şekilde birlikte kalmak sorun çıkarır mı acaba?

Araba ile Halep-Hama-ŞAM oradan Ürdüne geçiş yaparak Ammana gittik .Ammanı geçerek devam ederek Lut gölünü de görerek oradan EL Karak tan döndük
6 günlük bir gezi yaptık.Otel olarak Şamda kaldık..Rezerve yaptırmadık..Pazarlık usulü otelde kaldık..Emeviye camii etrafında çok sayıda otel var...Araçta 4 kişi idik.Sınırlarda vize sorunu olmadı.Triptiği Cilvegözünde aldık.Pasaport ile geçiş yapılabiliyor.Ayrıntılı bilgi isteyen
Mustafanalca@hotmail.com maille bilgi alabilir..
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

08042010077.jpg

ALIM0159.jpg

10042010100.jpg

10042010112.jpg

Ülkelerdeki bürokratik uygulamalar zaman içinde değişiyor. Ben Suriye gezisini son altı ay içerisinde yaptım, vize kalkmıştı, Türkiye tarafındaki gümrük geçişi gayet kolay ve görevliler düzgündü, Suriye tarafı daha ağır işliyordu başka problemler de vardı. Dizel araçlarda fazladan vergi alınıyor Suriye, Lübnan ve Ürdün'de, ayrıca 60 dolar kadar tutan zorunlu trafik sigortası yapılmak zorunda, kapılarda acente var, detaylar için gezi notu yazmaya başladım.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58403.0

Merhaba,
Daha önce Avrupa'da backpacker turlar yaptım, ancak orta doğuya hiç gezi yapmadım.Bu Aralık ayı için Halep-Hama-Şam-Beyrut turu planlamaktayız.Öncelikle merak ettiğim bu şehirler arasında ulaşım sağlamak kolay mı ve yaklaşık ücretler ne kadar olur ? İnternette aramama rağmen detaylı bilgi bulamadım, bu şehirlerde hostel var mıdır? Varsa adresleri ve ücretleri nelerdir? Backpacker gezi yaptığım için herşeyi sonuna kadar hesaplamak zorundayım.
Ve tabi Aralık ayı bu bölgeyi ziyaret için uygun bir zaman mıdır?
teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR