Subaru için servis tavsiyesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahir81110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,745

tahir81110

Kamp II
Yer
Kırklareli
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 2 yıldan beri 2007 model Impreza kullanıyorum, aracı ilk aldığımda servis ve yedek parça olayı beni çok düşündürmüştü ancak internet üzerinden arayıp bulduğum Jaspa adlı özel servisten çok memnun kaldım, direk parça ithalatı yapıyorlar, inanılmaz titiz çalışıyorlar, yetkili servislere bile parça veriyorlar. Tereddütsüz tavsiye edebileceğim bir yer.

Boxer motorun ülkemiz koşullarına uygunluğu ile ilgili bir iki yazı okuma fırsatım oldu, şu kadarını söyleyeyim, sadece km si geldiğinde rutin bakımları yapılan aracımda hiç bir ilave yok, 2 yıla yakın zamanda 75 bin km yaptım, bunun %30'a yakın kısmı toprak ve/veya orman yollarında bir kez aküyü park halinde bitirmem dışında ne yolda kaldım nede başka bir arıza ile karşılaştım. Araçtan tek şikayetim benzin hava karışımı ihbarı yüzünden servis sonrası ilk 200-1400 km de motor arıza ışığını yakması.

Etiketler
Ynt: Subaru için servis tavsiyesi.

Araçta LPG var mı?

Jaspa'ya aracımı ben de götürüyordum, daha önceki postlarımda olumlu görüşlerimi yazmıştım. Aramıza hoşgeldiniz.

LPG yi aklımdan bile geçirmedim hocam, 1,5 motorlu araç bu gün itibarı ile şehir içi 35 kuruş yakıyor. Ocak ayında 1 depoyu ağır devir bitirmek zorunda kalldığımda 46 kuruş hesaplamıştım.

Çok iyi yapmışsınız, LPG'den uzak durmak Boxer motor için çok yerinde. Aracınız otomatik mi manuel mi?

Yıllardır subaru kullanıyorum(19 yıldır). şu anda 4. subarum (3000cc legacy). parçaları bende jaspa dan alıyorum (adanadayım) memnunum. daha önceki otomatik legacym ile 350.000km standart bakım dışında harcamam olmadı.(bir kez bozuk antifiriz nedeniyle radyatörüm delindi).Parça ömrü uzun sağlam bence ciddi servis sorunu yok. beni subaruya alıştıran aygün subaru ibrahim bey'e teşekkürler.

gökkiş' Alıntı:
Yıllardır subaru kullanıyorum(19 yıldır). şu anda 4. subarum (3000cc legacy). parçaları bende jaspa dan alıyorum (adanadayım) memnunum. daha önceki otomatik legacym ile 350.000km standart bakım dışında harcamam olmadı.(bir kez bozuk antifiriz nedeniyle radyatörüm delindi).Parça ömrü uzun sağlam bence ciddi servis sorunu yok. beni subaruya alıştıran aygün subaru ibrahim bey'e teşekkürler.

sizde LPG var mı/eski aracınızda var mıydı?

350.000 km de sattığım 1991 1.8 motorlu aracımın son 80-90 bin km si LPG li geçti. karburatörlü olduğu için rölanti ayarında zorlanıldı. birde o yıllarda (90 yıllar) lpg servisleri yeterince tecrübeli değildi.yinede önemli bir problem yaşamadım.
Şu andaki 2004 3000cc 245hp aracım için 5yıl kadar önce yaptığım araştırmamın özeti şu; normal benzin ile çalışan araçlarda motor iç ısısı yaklaşık 400 dereceye ulaşıyor, lpgli araçlarda iç ısı 600 dereceyi buluyor. özellikle benimki gibi performans için yapılan araçlarda subablar hafif ve ince tasarlanıyor. yüksek ısıda bu sübablar yanıyor eğiliyor. illede lpg kullanacağım derseniz yüksek ısıya dayanıklı özel subablar (ve piston?)taktırmak gerekiyor.H6 motorlu aracımda bu işlem ve lpg yaklaşık 10 milyarı buluyordu. vazgeçtim. telefex marka sistemi subaru onaylıyormuş ama adana servis daha önce taktıklarını ve çok mutlu olmadıklarını söyledi.(subab sorunları olmaktaymış)
Subaru bana göre çok özel bir araç. 4x4 özelliği denediğim ve testlerini izlediğim birçok markadan daha güvenli. karşılığında yakıt sarfiyat fazlalığı mutlaka olacaktır. Hayatınızda başınıza gelebilecek tek bir an vardırki o an ölür yada hayatta kalırsınız, onunda maliyeti düşünülmez derim.
benim gibi aynı araca çok uzun yıllar binmeyi düşünüyorsanız, senede 30.000km yi aşmıyorsanız önerim lpg yi unutun derim. saygılar

Tüm Subaru dostları herkese selamlar.

Ben son zamanlarda biraz off-road merakımdan dolayı bu siteye üye oldum. Fakat görüyorumki çok güzel paylaşımlar olmuş. Geç üye olduğum için üzüldüm :smiley:

Neyse geç olmasın güç olmasın. Ben uzun yıllardır Subaru kullanan, evde mutlaka Subaru olması gerektiğini düşünen bunun dışında hobi amaçlı başka araçta olursa ona ilave olarak olabileceğini düşünen bir subaru hastası oldum diyebiliriz :smiley:

Her halükarda sahibini bu kadar mutlu eden, bu kadar masrafsız sorunsuz sağlam ve paranın karşılığını alabildiğiniz bir araç daha olmadığını düşünüyorum.

Bugune kadar: Impreza GT-WRX, Impreza WRX-STI, Forester X, Forester XT, Outback 2.5 ve Outback 3.0R sahibi oldum. Şu anda aktif olarak Outback 2.5, WRX-STI ve Outback 3.0R kullanıyorum. Subaru Club Turkey in kurucusuyum. Subaru Türkiyeden hiç destek olunmadığı için sinirlendim ve pasif konumda tutuyorum. 2.5 Outback ile 300 bin kmden fazla yol yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bunun yaklaşık 200 bin km lik kısmı LPG olarak geçti. Ne bahsi geçen bir titreme, ne bir subap sorunu, ne motor problemi ne de benzeri bir sorun yaşadık. Sıfır problem diyebilirim. Tüm ihtiyacınız olan doğru uygulama ve düzgün kullanım. Subaru ona dayanmaz buna dayanmaz muhabbetlerine tamamen karşıyım. Kullandığım STI şu an 550 HP güç üretiyor. Subaru modifiyeyi kaldırmaz dediler. Diyenlere sevgilerimi sunuyorum. Hepsi tecrübeyle sabittir.

Bugüne kadarki tüm servis ve yedek parça sorunsallarımı Subaru Türkiyenin eski Şef mekaniği Doğan usta ile son derece profesyonel, olabilcek en uygun fiyata ve doğru teşhisler ile tek defada çözdüm. Yan sanayi parça kullanmadım. Herkese tavsiye ederim.

Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR