Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?
Şu anda dinlediğim,
Rahmetli Muharrem Ertaş ustanın yetiştirdiği ve oğlu Neşet Ertaş ustanın methiyeler yazdığı ne yazıkki kısa bir ömür süren fakat bizlere bu kısacık sürede onlarca eser bırakan
Tavrı, ağızı, sazı kendine has olan ve Tüerk Halk Müziğine KESKİN AĞIZI 'nı kazandıran rahmetli KESKİNLİ HACI TAŞAN'ı dinliyorum.Şu anda dinlediğim parça Angara'da yedim taze meyvayı (Angara gerçek Ankara'nın yerel ağızdaki gerçek ismi olmalı hani 7 göbekten ..... lıyım derlerya onun gibi hatırlayın iş dünyasının duayeni rahmetli Vehbi Koç'da Angara derdi) isimli bozlağı dinliyorum.Kazım Koyuncu, Fuat Saka, Volkan Konak bu kişiler tüm ülkeye kendilerini sevdirmiş kişiler ve onlarla aynı bölgenin çocuğu olmam nedeniyle yerleri farklı.
Tabi diğerlerini de dinlerim hatta bir çoğuna bayılırımda.Fırsat buldukça Haluk Levent konserlerine kızımla giderim gel görki mayo veya bikiniyle sahneye çıkan, saçlarını jöleleyip dikleştirip gömleğinin tüm düğmelerini açıp atlaya zıplaya sadece bağıranları seyretmem vede dinlemem.
THM bende tutku çok fazla sayıda kasete sahibim birçokta yerel sanatçıya ait olan (ünlü olmadıkları dönemlerde) kasetim var.
Sahi arkadaşlar ben o kasetleri CD ortamına nasıl geçirebilirim, yardımcı olacak biri varmı?
Kalın sağlıcakla.