Şu Anda Ne Dinliyoruz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Srkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 822
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,380
Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?

Şimdi dinlediğim meraklıları bilir Goryanalı Hüseyin vardı Hüseyin Köse Trabzon yöre sanatcısı kemençe ve davul çalar işte onun davulu ve Emin Çokak'ın zurnası eşliğinde çaldığı eşsiz melodileri horon ve yolhavası dinliyorum.İnanın yatalak hastayı bile oynatır o ses.Ne yapayım Karadeniz'i ve müziğini çok seviyorum.
Dediğim gibi başta THM ve TSM olmak üzere tümyöresel müzikleri yani benim ülkemin Anadolu'un müziklerini ezgilerini dinliyorum.Sağolsun Kalan Müzik'in sahipleri boşuna MÜZİK ARKEOLOĞU ünvanını almadı sayın Hasan Saltık ve kardeşler.İşte onlar benim ülkemin dört köşesini dolaşıp o söz ve saz üstatlarını veya varislerini bulup telif haklarını son kuruşuna kadar ödeyip eserlerini en son teknolojiyle düzenleyip benimgibilere sunuyorlar.İşte o nedenle tüm Kalan Müzik ailesine ve bu topraklarda yetişmiş ozanlara sahip çıkan yapımcılara teşekkür ediyorum.
Kalın sağlıcakla.
 

Etiketler










Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?

Biraz önce kalbimin sesini dinledim.Sanki sahildeki dalga sesini anımsattı.Dün kalp için kontroldan geçmiştim ses kaydı yapmıştım.Doğrumu yaptım bilmem.Zaman zaman beni hiç yalnız bırakmayan hanıma ve kızıma bak kalbimin sesini dinliyorum deme niyetindeyim.Doğrumu yaptım onuda bilmiyorum.Neyse önemli bir sıkıntı çıkmadı.
Hekimlerimiz gerçekten çok başarılı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk <<Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin>> diye çokdoğru söylemiş.
Adam gibi olan hekimlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum,her meslekte olduğu gibi aralarındaki çürük elmalarında daha çürüyüp kurtlanmalarını diliyorum.
Kalın sağlıcakla.
 



Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?

Niyazi Bey sevdiğiniz bir şarkıyı, türküyü, klasik müzik parçasını,hatta kendi söylediğiniz bir şarkıyı deneyin. Ortam da uygunsa demeyin keyfinize.Bir gün batımında örneğin. Selamlar.
 

Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?

Teşekkür ederim derindeniz1,
Tabi türküleri çok seviyor ve zevkle dinliyorum.Hastalık derecesinde THM ve TSM dinleyicisi aşıkıyım.Nefret ettiğim sadece kıçını başını veya kıllı göğsünü açıp sanki erotik bir görüntü yaratmaya çalışanlar varya işte onlar.Hani kendilerine popcu diyenler işte onları kesinlikle dinlemiyorum ve benide ilgilendirmiyorlar.Ajda,Sezen Aksu,Nilüfer ve ismini yazamadıklarım birsürü besteci ve icracı onlar zaten ailemizden.
Beni ilgilendirmeyenler ise sadece ellerinden çirkin vücutlarını sergilemekten başka hiçbir özelliği olmayan sanatcı oduklarını söyleyenler.İşte onları kesinlikle dinlemiyorum.Onlar zaten konuşmayı bilmedikleri gibi öğrenmeye niyetleride yok.
 


Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?

Şehrimizde azacık kalmış olan ve benim penceremin dibindeki ağaca konmuş olan kuşların senfonisini dinliyorum.Eminim hiçbir besteci böyle bir beste yapamaz,hiçbir enstürmanist elindeki aletten benzer sesleri çıkartamaz.Sizde fırsat buldukça dinleyin.
Kalın sağlıkla.
 

Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?

Kuş sesleri sabah yürüyüşlerimin olmazsa olmazı.Hemen yakınımızda baraj var, o çevrede yaptığım sabah yürüyüşlerinde bana eşlik etmeleri inanılmaz bir keyif veriyor. Tabii o ortamda önce ''sessizliğin sesi''.
 



Ynt: Şu Anda Ne Dinliyoruz?

O ses varya o ses hani ormandasın gece o ağaçların binlerce canlının cıkardığı arada rüzgarın veya başının üzerinden geçen kuşun kanadının sesi bunların yanında ormanın kendine özgü kokusu,çamur,çürümüş ot odun yaprak gibi şeylerin kokteyl halindeki kokusu.İşte o ses sesizlik koku ne güzel.
Güzelde HES YAPMAK İÇİN ORMANI KESİP O CANLILARI EVSİZ BIRAKMASALAR.Özellikle Karadenizin önse sahilini bitirdiler şimdi sırayı dağlarına getirdiler.
Dün bir haber okudum,Sakarya-Karasu ilçesinin sahiline yapılan limanın hatalı olması sonucu deniz evleri yıkmaya başlamış.Ne güzel tek dileğim Karadeniz sahilyolunun (deniz dolgusu olan yerleri için) deniz tarafından birdaha onarılamayacak şekilde yıkılıp tahrip edilmesi.Milyonlarca senede oluşan sahili birilerine para kazandırmak uğruna yok ettiler,shille bitmedi ya o onlarca çeşit balık ve canlı.İşte onlar mutlaka evlerini yıkandan hesap soracaklar.
Kalın sağlıcakla.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst