Ynt: SOSDER; 2. Anadolu Off-Road ve Doğa Sporları Şenliği(30 - 31 Ekim 2010)
Sevgili Off-road ve Doğa Sever arkadaşlar;
Sosder tarafından 30-31 Ekim 2010 tarihinde Pamukova Ercova yaylasında düzenlenen ofroad şenliklerinden sonra kamp alanındaki çöplerin toplanmadığına dair söylentilerin bana iletilmesi sebebi ile bugün işin aslını öğrenmek üzere Sosder Yetkilisi Şemsettin Erdoğan Bey ile görüşmeye gittim.
Şemsettin Bey açıklamasında;
''Etkinlik öncesi Pamukova Kaymakamlı,Pamukova Belediyesi,Jandarma ve Sosder yetkililerinin katılmış olduğu koordinasyon toplantısı neticesinde kamp alanındaki çöplerin toplanması işini Pamukova Belediyesi Temizlik Ekiplerinin yapacağı belirtilmiş.Etkinliğin bitiminde hafta içi alanda bulunan tüm çöpler Belediye ekiplerince toplanmıştır.Mütakiben o hafta sonu da Sosder olarak bir kamyonet ve 3 görevli ile birlikte Etkinlik alanına kontrole gidilmiş,bize ait olmasa da bazı çöpler tarafımızdan toplanmış ve bu alan temiz bir şekilde bırakılmıştır.'' dedi.
Etkinliğin yapıldığı bölge konumu itibari ile herkesin gelebileceği,kamp yapabileceği,etkinlik yapabileceği bir alan.Ve biz offroadcuların bu bölgeyi her defasında kontrol etme imkanımız yok.Zamanla orada başkaları tarafından bırakılan çöplerin bizlere mal edilmesi kabul edilebilir değildir.Biz doğayı seviyor ve onu korumak ve kollamak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.Bu siteye üye olan herkesinde aynı düşünce de ve davranışta olduğuna inanıyor,ilginize teşekkür ediyorum....