Ynt: Sonunda Start Verdik - CJ5 Toparlanıyor
caneroz' Alıntı:
Aracı çok güzel toplamışsınız. Bende böyle bir araç toplamak istiyorum ama ne kadara mal olacağı hakkında hiçbir fikrim yok.
saygılar
Valla bende zamanında böyle bir soru sormuştum.Sormaz olaydım inanıp girdim
Bu konuda net bir rakam belli olmaz herkez bir fiyat söyler kişinin istekleri kullanmak istediği parçalar.Herşeyi değiştirir.
10 lirayada yağ filtresi vardı ama ben 50 liraya aldım mesela.İşin aslı önce mevcut aracın durumu iyi belirlenmeli.
Ben harcadığım parayla iyi bir araba alırdım diyeyim.Üstelik benim aracı yaparken arkamda iyi bir mekanik ekibim var.
bu benim için büyük bir avantaj beni kandırmadıklarını bilmek yoksa bir ustaya gidip şunu değiştirdim şu kadar dediğinde na inanmaktan başka çaren yok.
Tüm parçaları tek tek kendim araştırıp temin ettim ve her aşamada aracın başındaydım.Bence en önemli olanda paradan çok bu işe zaman ayarlayabilmek.
Ben bu konuda dedimya ekipbim çok sağlam olduğu için şanslıydım.Yoksa başka bir arkadaşımın 1 haftada sıfır takoz takmasına rağmen ustadan dolayı 4 sefer motor düşürdüğünü ve sonunda şanzımanıda yediğini biliyorum.
Ama aracınızın resmi varsa ve mekanik durumu ile bilginiz yada yolunuz sapancadan geçerse inceleyip tahmini bir raqkam fikir olarak verebilirim.
Öncelik iyi bir usta ve doğru parçayı doğru yerden alma hiç bir parçayı bir noktadan almayın.Sanılanın aksine sanyilerde eski dükkanlarda bir çok yedek parça temin ettim biraz araştırmayla hem daha ucuza hemde eskiden kalıp köşede duran gerçek orjinal parçalar.
Mesela bir yer buldum ki adamın 15 senedir deposunda olan daha kutuda bir çok yedek parçası vardı tüm şanzıman dişlişerini oradan aldım gerçek sıfır orjinal olarak.
Üstelik diğer firmalar sadece 1. vites dişlişine ve kayıcıya 200-300 arası fiyat verirken 110 liraya sıfır olarak orjinalini bu sayede buldum.
Kendiniz zaman ayırabilirseniz yaptığınız masrafın karşılığını tam alabilirsiniz yoksa birine emanet edip bekleyip sonucunda istediğiniz olmazsa hayal kırıklığı olur.