Sonunda Start Verdik - CJ5 Toparlanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mybrada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,048

Etiketler
Ynt: Sonunda Start Verdik - CJ5 Toparlanıyor

Aracı çok güzel toplamışsınız. Bende böyle bir araç toplamak istiyorum ama ne kadara mal olacağı hakkında hiçbir fikrim yok.

saygılar

caneroz' Alıntı:
Aracı çok güzel toplamışsınız. Bende böyle bir araç toplamak istiyorum ama ne kadara mal olacağı hakkında hiçbir fikrim yok.

saygılar
:smiley:
Valla bende zamanında böyle bir soru sormuştum.Sormaz olaydım inanıp girdim :smiley:
Bu konuda net bir rakam belli olmaz herkez bir fiyat söyler kişinin istekleri kullanmak istediği parçalar.Herşeyi değiştirir.
10 lirayada yağ filtresi vardı ama ben 50 liraya aldım mesela.İşin aslı önce mevcut aracın durumu iyi belirlenmeli.
Ben harcadığım parayla iyi bir araba alırdım diyeyim.Üstelik benim aracı yaparken arkamda iyi bir mekanik ekibim var.
bu benim için büyük bir avantaj beni kandırmadıklarını bilmek yoksa bir ustaya gidip şunu değiştirdim şu kadar dediğinde na inanmaktan başka çaren yok.
Tüm parçaları tek tek kendim araştırıp temin ettim ve her aşamada aracın başındaydım.Bence en önemli olanda paradan çok bu işe zaman ayarlayabilmek.
Ben bu konuda dedimya ekipbim çok sağlam olduğu için şanslıydım.Yoksa başka bir arkadaşımın 1 haftada sıfır takoz takmasına rağmen ustadan dolayı 4 sefer motor düşürdüğünü ve sonunda şanzımanıda yediğini biliyorum.

Ama aracınızın resmi varsa ve mekanik durumu ile bilginiz yada yolunuz sapancadan geçerse inceleyip tahmini bir raqkam fikir olarak verebilirim.

Öncelik iyi bir usta ve doğru parçayı doğru yerden alma hiç bir parçayı bir noktadan almayın.Sanılanın aksine sanyilerde eski dükkanlarda bir çok yedek parça temin ettim biraz araştırmayla hem daha ucuza hemde eskiden kalıp köşede duran gerçek orjinal parçalar.
Mesela bir yer buldum ki adamın 15 senedir deposunda olan daha kutuda bir çok yedek parçası vardı tüm şanzıman dişlişerini oradan aldım gerçek sıfır orjinal olarak.

Üstelik diğer firmalar sadece 1. vites dişlişine ve kayıcıya 200-300 arası fiyat verirken 110 liraya sıfır olarak orjinalini bu sayede buldum.

Kendiniz zaman ayırabilirseniz yaptığınız masrafın karşılığını tam alabilirsiniz yoksa birine emanet edip bekleyip sonucunda istediğiniz olmazsa hayal kırıklığı olur.

ellerine sağlık ;
hepsini bir nefeste okusum desem yalan olmaz , ama sende baya bi uğraşmıssın zor işler
canavar bi makina olmuş
bu aralar zj mi cj mi diye atıp tutarken beni cj yölendirecek gibi duruyorsun :smiley::smiley:

mysteriousman' Alıntı:
ellerine sağlık ;
hepsini bir nefeste okusum desem yalan olmaz , ama sende baya bi uğraşmıssın zor işler
canavar bi makina olmuş
bu aralar zj mi cj mi diye atıp tutarken beni cj yölendirecek gibi duruyorsun :smiley::smiley:
valla cj nin yerini hiç bir araç dolduramaz ondan aldığınız keyfi başka bir araçta wrangler dahil bulacağınızı sanmam.Ayrı bir hazzı var.:smiley:

elinize sağlık çok güzel olmuş.. 37 ye geçerken ayna mahruti ya da şanzıman dişli değişikliği yaptınız mı? göremediysem özür..

jeep' Alıntı:
elinize sağlık çok güzel olmuş.. 37 ye geçerken ayna mahruti ya da şanzıman dişli değişikliği yaptınız mı? göremediysem özür..
hayır gerek duymadım aracın defransiyelleri ön arka wagoner bu yüzden ihtiyaç yok.Bir hayli zor şartlardada aracı zorladım en ufak bir sorun olmadı.Diğer aracımda standart defransiyel var o zorlamaya gelmiyor 33 lastikle bile biraz fazla zorladınmı aks kesiyor.Bunlar taş gibi bulabilsem 1 çift daha alacam ama bulamıyorum.

aracın cook güzel güle güle kullan dostum kamflaj desen cok yakısıyo bu meretlere bu benim koca ayak

SAM_0786.jpg

SAM_0803.jpg

SAM_0784.jpg

mybrada' Alıntı:
hayır gerek duymadım aracın defransiyelleri ön arka wagoner bu yüzden ihtiyaç yok.Bir hayli zor şartlardada aracı zorladım en ufak bir sorun olmadı.Diğer aracımda standart defransiyel var o zorlamaya gelmiyor 33 lastikle bile biraz fazla zorladınmı aks kesiyor.Bunlar taş gibi bulabilsem 1 çift daha alacam ama bulamıyorum.

dana44 ün sağlam olması devir oranları ile alakalı değil ki.. sağlamlık ayrı bir kriter. ne kadar gaz vererek ne kadar yol aldığınız önemli.. 37 ile 45/11 oran varsa 3 küsür 1.vites oranlı şanzımanda debriyaj balatası daha çabuk tükenir..

Araca trackmaker kit takılmıştır şimdi tam oldu işte.Resimler gelecek.

Takip...Emeğinize sağlık...Bende sizin gibi 1.5 yıldır uğraşıyorum,keyifli ama çok masraflı bir uğraş,kolay gelsin...

mybrada' Alıntı:
Uzun birzaman aradan sonra.
Aracın 37x.12.5 x15 maxsis lastikleri takıldı görsel makyajlamalarda sona yakın sayılır.
Son hali bu 5-6 ay işler yoğunoluncayarım kalan tümişleri 10 güne sığdırdık.
araç şimdi olmuş işte elinize saglık ustam allah kazasız belasız sürüşler nasip etsinn.

VAP' Alıntı:
Gördüğüm en güzel CJ5'leden olmuş, emeklerinize sağlık.

Evet aradan neredeyse bir yıl geçti..Araç yakında 2. restorasyona girecek.Sıfır şanzıman.RAM JET 350. 350 HP. 400 LB. FT. TORQUE motor.yola çıktı sanırım 1 ay içinde gelecek.

2. restorasyonda yapmayı düşündüklerim.
Motor şanzıman.
Ateşleme sistemi.
Ses izelasyonu.
Süspansiyon sistemi.
Yeni bir bestop.
Ön konsolda oynama yaparak gps ve mobil kamera kayıt cihazı.
yeni ön ve arka tamponlar.
Kaporta aksamınıı daha önce soyup yeniden macunlayıp boyamıştım .
Ancak bu sefer komple sıfır gövde siparişi verip fabrikadan ilk çıktığı kadar düzgün ve sessin bir kaporta yapmak .
Ve en önemlisi 380 hp hemi motor.
Super swammer bogger lastik.

Artık bu arçla aramızda gizliden gizliye bir aşk var ve anladımki ondan ayrılmak pekte mümkün olmayacak.

Part12499712.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR