Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,965
Aklım Bey,
Kolay gelsin...
Sizin Hayalperest'i muhtemelen geçen hafta gördüm. Zira Şeref oto'nun hemen iki yanındaki dükkanın önünde duruyordu, resimlerin birinde de bunu görünce aracın size ait olduğunu şimdi anladım.
Umarımenkısa sürede toplayabilmeniz ümidi ile...

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Etiketler

Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

Teşekkür ederim Ali bey, elimden geldiğimce paylaşmaya çalışıyorum.

Bülent bey, evet doğrudur bizim Hayalperest işte oydu şimdiki hali de bu fotoğraflara kıyasla çok farklı ama, Sanayiye uğradığınızda dikkatinizi kırmızı-koyu gri bir defender çekebilir, bilakis boya işlemi tamamlandı nihayetinde Hayalperest hergeçen gün küllerinden doğmaya devam ediyor ;D son fotoğrafları bu hafta sizlerle paylaşırım. cumaya kadar elektirik ve kablolama işlerini bitirmiş olmak istiyorum ki döşeme kısmına geçebilelim, sonrası zaten bir hafta da motor ve şanzuman bakımı desek( şanzumanımda yağ kaçağı var, arazinin de bir elden geçmesi gerek), eh birde bir hafta muayenesiydi evrak işleriydi derken iyimser konuşarak 3 hafta da yollarda olabilmeyi umuyorum. Dileriz bu kadar emek ve para boşa çıkmaz, sizin tatil hazırlıklarıda son sürat devam ediyordur tahminim Bülent bey, diğer başlık biraz sessiz bu aralar ama eminim emre bey ve diğer katılımcı arkdaşlar da eksiklerini tamamlıyorlardır. :smiley:

Saygılar,
Alkım.

41 kere maaşallah konu iyice şekil almaya başladı patlamış mısırımı kolamı aldım defender adlı filmimi izliyorum sayenizde :smiley:

diğer başlık biraz sessiz bu aralar ama eminim emre bey ve diğer katılımcı arkdaşlar da eksiklerini tamamlıyorlardır. :smiley:

Alkım Bey,
Herkes bir şekilde iş yoğunluğuna daldı. Ben şahsen bir süredir yurtdışında idim, sonrasında yurt içinde bir kaç seyahat derken daha yeni ofise döndüm diyebilirim. Bu arada da biriken işler cabası.
Benim tahminimde herkesin sessizden ve derinden bir şekilde çalışmalara devam ettiği yolunda, umarım yanılmıyorumdur.

Selamlar, sevgiler....

Burak Dirican

Allah emek zayiliği vermesin. Heyecanla takip ediyorum.

Teşekkür ederim arkadaşlar, güzel dilekleriniz için inşllh temennileriniz doğrultusunda güzel birşeyler çıkartabileceğiz, çok uğraştım gerçekten camianın bir parçası olabilmek için ve sonunda bunu da kendi elimden geçen bir defenderla olması da beni ayrıyetten mutlu ediyor. son durum güncellemesi yapayım hemen, önceki yazılarımda da belirttiğim üzere istediğim renk kırmızı olacaktı, aslında kendi ustam, boyacım dahil çevremde pek çok insan kırmızı yapmamamı söyledi, ayıp ve dalga gösterirmiş defender rengi beyaz olurmuş, kaporta çok önemliymiş, bakımı zor olurmuş, rengi zamanla kararırmış, renk tutturması zor olurmuş...vs hepsi de mantıklı şeylerdi söylecek bir şey bulamadım bir süre şüphe de ettim gerçekten kırmızı isteğimden, ancak sonra düşündüm ki defender zaten akla mantığa dayannıp da alınacak bir araç değil, hani aklı başında olan kimse bu arabayı almaz zaten ;D dedim madem kalbe göre bir çılgınlık yapıyoruz bari tam istediğim gibi olsun keşkem olmasın, ayıbı olursa da ayıbıyla sevmesini bilirim diyerek direttim.

zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ama buyrun siz karar verin, sonuçları sunuyorum.

IMG_0327.JPG

DSC_1758.JPG

DSC_1792.JPG

IMG_0347.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_1755.JPG
    DSC_1755.JPG
    97.8 KB · Görüntüleme: 246

ön Domuzluk ızgaralar kaput üstü sacı jantları da takım olması için aynı renk boyatacağım, onlarında fotoğrafları gelir elbet yakında şu anda aracım elektrik tesisatı yapılıyor onun da detaylarını şu şekilde sıralayabilirim

Merkezi kilit
Ön Far ve sisler için güçlendirici Röle
geri görüş kamerası
radyoteyp tesisatı
arka sis lambaları
arka bagaj kısmı kabin içi led şerit ışıklandırma
arka koltuk arkası ikincil çakmak girişi (elektronik aletler için)
ön taraf sağsol yan sinyal lambaları
ön ve arka sinyal lambaları yenileriyle değişecek
ufak tefek birkaçşey daha..

fiyat açısından fikir vermek açışından,Hepsi toplam 1000-1200 tl arasını bulacak gibi, Merkezi kilit 150 tlye de vardı ancak menzili çok düşüktü ona kalitelisi olur umuduyla 300Tl baydım, ön far röle ayarları 150 TL arka sis lambaları 80tl geri görüş kamerası 100tl birde kablolalama lambalar diğer malzemeler ve işçilik de kalanı işte.
bunlar da bitince döşemecinin yolu gözükür elbet, bende burada sizlerle paylaşırım

Ekli dosyalar

• IMG_0359.JPG
    IMG_0359.JPG
    109.8 KB · Görüntüleme: 274

Bence de selahattin bey, tam bitsin hayırlısıyla onu bile demesine gerek kalmayacak. :p

şu aralar kaporta koruma filmlerini araştırıyorum çok.maliyetli şeyler değiller anladığım kadarıyla piyasada farklı marka ve boyutlar mevcut, bu uygulamayı özellikle arazide dal çizmesi taş.sıçramasına karşı yapmayı düşünüyorum tabi bütçem el verirse, bu konuda bilgisi olan veya işe yararlığı hakkında daha önce defender a uygulamış üyemiz varsa bilgi ve öneri verebilirlerse sevinirim?
Kolay gelsin
Alkım.

Depo kapağı orijinal hali siyah olsa daha güzel durur.

Kesinlikle aynı fikirdeyim Nihat bey, evet boyaya gitmeden önce çıkarmayı unutmuşum boyacıda ne gördüyse boyamış, jantları da tavan renginden boyatacağım zaman depo kapağını da eski siyah haline çevirmeyi planlıyorum.

Arabanın elektrik tesisatı bitti sayılır, arka sisler, yan sinyaller, frenlambaları, kabin içi led ışıklandırma ve geri görüş kamerası takıldı, göğüs söküldü kaplama ve tamir için döşemeciye gitti, ızgaralar da boyadan çıktı, nihayetinde biraz arabaya benzemeye başladı sanki :smiley:

uploadfromtaptalk1395581068995.jpg

uploadfromtaptalk1395581246575.jpg

uploadfromtaptalk1395581612097.jpg

Tavan yalıtımı ve taban kaplaması da dün bitti. Arabanın içdöşemelerinin geri takılmasına başladık.

uploadfromtaptalk1395582385547.jpg

uploadfromtaptalk1395582425968.jpg

uploadfromtaptalk1395582466431.jpg

uploadfromtaptalk1395582523489.jpg

Tavan taban ve yan döşemeleri oturttuk yerine, sağ arka kapı emniyet kemeri girişinin üzerindeki yuvarlak kısım normalde döşeme vidasının yeriymiş, ancak onsuz da tutuyor o bölgeye arka koltukta oturanların kullanması ve bagaj kısmında kullanımı için fazladan bir çakmak girişi koydurdum ilk fotoğrafta belli oluyor, kampa gidildiği zaman aydınlatma, şarj ve ısıtma vb uygulamalarda faydalı olur diye düşündüm, hem oradan uzun bir çakmak girişi kablosu ile aracın üzerinde çadır kurduğum zaman arka.camdan çadır içine güç alma şansım da olur.

Defender da en çok çürüyen yer kapı içleri oluğu, döşemecim taban kaplaması ile çalışırken ben de kapatılmadan önce mum spreyi ile aşınma ve paslanmaya karşı koruma sağlayan 15 tllik bir sprey ile tüm kapı iç ve oluklarını spreyledim, üzerinde su geçirmez bir yüzey oluşturuyor,bana faydalı gibi gözüktü, tabi boşaltım deliklerini boş bırakmaya özen gösterdim ardından WD-40 ile tüm kilit, silecek kolları gibi kapı içi oynar parçaların üzerinden geçtim.

uploadfromtaptalk1395592863811.jpg

uploadfromtaptalk1395592891203.jpg

uploadfromtaptalk1395592947879.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR