Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu
voyvoda4' Alıntı:
Aynen katılıyorum bu araca yapılalabilecekler bitmez ve tabiki fikirlere açığım hatta başlığı açmamın sebebi de hem bu mutluluğu sizlerle paylaşmak hemde yardım ve fikir almak, teşekkür ederim paylaştığınız linki göremedim Bener Bey, ancak söylediğiniz ürünü araştırdım, türkiyede satılmıyor galiba yanılıyor muyum, satılıyorsa da bulamadım, altta amerika satış fiyatlarını buldum resmi sitesinden ancak fiyatlar gözümü çok korkuttu yahu, Bir defenderı komple yalıtım yapmak isteseniz herhalde 9 lu mega paket anca yeter o da 660 $ hani bana biraz pahalı geldi bilmiyorum normalde araca yalıtım yapmak ne kadar tutar ancak türkiyede de bu fiyatlarsa herhalde yaptırmam, tavan yalıtımı ile kalırım zaten aracım benzinli dizeller kadar gürültü çıkarmıyor
C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Birkaç konu var araştırılmış ve uygulanmış paylaşıyorum;
Başka bir forumdan alıntıdır (ismini yazmaya tereddüt ettim ama yazılabiliyorsa link verebilirim)
---Malzemeler:
3 Rulo 20cm x10m Bituself (Su Yalıtım Bandı BTM Bitüself)
1 adet 5mmx5m ThermaFlex ThermaSmart Isı yalıtım malzemesi (Sheet Insulation , Thermaflex Trkiye)
1 adet 10mmx2m ThermaFlex ThermaSmart Isı yalıtım malzemesi (Sheet Insulation , Thermaflex Trkiye)
2 adet 1m x 1m ThermaFlex Echomod Ses Yalıtım malzemesi (FIREX (EchoMOD) - Yanmaz ses yalitim malzemesi)
2 adet 1m x 1m Izocam Cam Yünü (Camyünü | İzocam)
Yaklaşık 3kg Bally
Maket Bıçağı
Bu malzemeleri neden seçtiğimi açıklamak istiyorum. Bu şekilde aklınızda soru işareti kalmamış olur. İlk olarak Bituself. Bituself emsalleri arasında en kolay uygulama sahip olan ürün. Herhangi bir ısıtma ve zorlamaya gerek olmadan direk olarak yüzeye yapışıyor ve çok rahat şekil verilebiliyor. Bu sayede gerekli tüm kıvrımlara hiç zorluk çekmeden kaplanabiliyor. Avantajı nedir diye sorarsanız. Öncelikle bu ürünü kullanma amacım yüzeyi kalınlaştırıp daha tok bir yapı kazandırmak. Bu sayede araç gövdesinde oluşabilecek titreşimleri (seste titreşerek yayılır.) absorbe ederek sönümlemeye yarıyor. Genel olarak araçları orijinal yalıtımları da benzer yapıda ürünler.
Bitüself'ten sonraki ürünümüz ThermaFlex ThermaSmart. Bu ürünü daha önce aracımın kaput içi yalıtımını yaparken denemiştim. 5mm olanı arabamın traktör gibi ses çıkartan motorunu baya sessiz hale getirmişti.Yoğu ve kapalı hücreli olması sayesinde titreşim ve darbe bazlı sesleri çok başarılı olarak sönümlüyor. Bunun yanında ısı tabancası ile 600 derecede yaptığım testte ısıya karşı oldukça dayanıklı olduğunu,yanmadığını ve erimediğini gördüğümden gönül rahatlığıyla tercih ettim. 1mm kalınlığında olanı tavan, bagaj kısmı ve çamurluk saçlarının içine; 5mm olanı ise davlumbaz üstüne denk gelen kısımlara ve tam bagaj zemini ölçüsünde keserek bagaja uyguladım..
Diğer ürünümüz ThermaFlex markasının EchoMod isimli ses yalıtım malzemesi. ThermaSmart'ın aksine köpük gibi değil sünger benzeri bir ürün. Sinema salonları gibi yüksek yalıtım gerektiren mekanlarda kullanılıyor. Özellikle araç içi müzik keyfi için tercih ettim ama sadece zeminde kullandım..
Merak ettiğinizi düşündüğüm bir ürün de cam yünü. Cam yünü aslen kumun ham maddesi olan silisin 1250 derece ısı ile eritilip elyaf haline getirilmesi ile oluşturulan bir yalıtım malzemesi. Yanmaz, kokmaz, küflenmez ve bozulmaz yapıda olduğundan tercih ettim. Bu ürünü sadece arka çamurluk içlerini doldurmak içi kullandım. Bu sayede sesin ve ısının önünü tamamen kesmiş oldum..
Burada ZİEBART markanın kaplama ürünü var..... http://www.ziebart.com.tr/icerik/oto-ses-yalitimi.html#.UvNYPmJ_t8E
Burada ki ürün toplam 5 parçza 1.8 m2 yapıyor.. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-aksesuar-m-acoustic-ses-izolasyon-malzemesi-oto-muzik-sistemleri-icin-75915571/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-aksesuar-ses-yalitimi-macustic-izolasyon-45cm-80cm-tabaka-122878811/detay/
Burada müzik sistemleri için uygulanan bir ses yalıtım malzemesi var......
http://www.caddetuning17.com/canakkaleotoyikama/96/Arac_Ses_Izolasyonu/Arac_Ses_Izolasyonu.html
İyi çalışmalar