Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,926
Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

Mavi KartaL' Alıntı:
Alkım Bey,şimdiden hayırlı uğurlu olsun,iyi günlerde kullanmanız dileği ile takipteyim,okuyorum süreci,paylaşımlarınız için Teşekkür ederim,darısı benim başıma,İstanbulda arayış ve araştırma içindeyim ben de ama acele etmiyorum,saygılar

Sayın Mavikartal çok doğru yapıyorsunuz bencede aceleye gelmez gerçekten bu işler iyi okuyup iyi araştırmak gerek neyseki gezenbilir gibi bir altın madeni var eminim size faydası olacak pek çok konuda bilgi ve yardımsever üye bulabilirsiniz forumda, en kısa zamanda sizinde aracınıza kavuşmanız dileği ile..
Saygılar
Alkım.

Etiketler

voyvoda4' Alıntı:
Aynen katılıyorum bu araca yapılalabilecekler bitmez ve tabiki fikirlere açığım hatta başlığı açmamın sebebi de hem bu mutluluğu sizlerle paylaşmak hemde yardım ve fikir almak, teşekkür ederim paylaştığınız linki göremedim Bener Bey, ancak söylediğiniz ürünü araştırdım, türkiyede satılmıyor galiba yanılıyor muyum, satılıyorsa da bulamadım, altta amerika satış fiyatlarını buldum resmi sitesinden ancak fiyatlar gözümü çok korkuttu yahu, Bir defenderı komple yalıtım yapmak isteseniz herhalde 9 lu mega paket anca yeter o da 660 $ hani bana biraz pahalı geldi bilmiyorum normalde araca yalıtım yapmak ne kadar tutar ancak türkiyede de bu fiyatlarsa herhalde yaptırmam, tavan yalıtımı ile kalırım zaten aracım benzinli dizeller kadar gürültü çıkarmıyor :D

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Birkaç konu var araştırılmış ve uygulanmış paylaşıyorum;
Başka bir forumdan alıntıdır (ismini yazmaya tereddüt ettim ama yazılabiliyorsa link verebilirim)
---Malzemeler:

3 Rulo 20cm x10m Bituself (Su Yalıtım Bandı BTM Bitüself)
1 adet 5mmx5m ThermaFlex ThermaSmart Isı yalıtım malzemesi (Sheet Insulation , Thermaflex Trkiye)
1 adet 10mmx2m ThermaFlex ThermaSmart Isı yalıtım malzemesi (Sheet Insulation , Thermaflex Trkiye)
2 adet 1m x 1m ThermaFlex Echomod Ses Yalıtım malzemesi (FIREX (EchoMOD) - Yanmaz ses yalitim malzemesi)
2 adet 1m x 1m Izocam Cam Yünü (Camyünü | İzocam)
Yaklaşık 3kg Bally
Maket Bıçağı

Bu malzemeleri neden seçtiğimi açıklamak istiyorum. Bu şekilde aklınızda soru işareti kalmamış olur. İlk olarak Bituself. Bituself emsalleri arasında en kolay uygulama sahip olan ürün. Herhangi bir ısıtma ve zorlamaya gerek olmadan direk olarak yüzeye yapışıyor ve çok rahat şekil verilebiliyor. Bu sayede gerekli tüm kıvrımlara hiç zorluk çekmeden kaplanabiliyor. Avantajı nedir diye sorarsanız. Öncelikle bu ürünü kullanma amacım yüzeyi kalınlaştırıp daha tok bir yapı kazandırmak. Bu sayede araç gövdesinde oluşabilecek titreşimleri (seste titreşerek yayılır.) absorbe ederek sönümlemeye yarıyor. Genel olarak araçları orijinal yalıtımları da benzer yapıda ürünler.

Bitüself'ten sonraki ürünümüz ThermaFlex ThermaSmart. Bu ürünü daha önce aracımın kaput içi yalıtımını yaparken denemiştim. 5mm olanı arabamın traktör gibi ses çıkartan motorunu baya sessiz hale getirmişti.Yoğu ve kapalı hücreli olması sayesinde titreşim ve darbe bazlı sesleri çok başarılı olarak sönümlüyor. Bunun yanında ısı tabancası ile 600 derecede yaptığım testte ısıya karşı oldukça dayanıklı olduğunu,yanmadığını ve erimediğini gördüğümden gönül rahatlığıyla tercih ettim. 1mm kalınlığında olanı tavan, bagaj kısmı ve çamurluk saçlarının içine; 5mm olanı ise davlumbaz üstüne denk gelen kısımlara ve tam bagaj zemini ölçüsünde keserek bagaja uyguladım..

Diğer ürünümüz ThermaFlex markasının EchoMod isimli ses yalıtım malzemesi. ThermaSmart'ın aksine köpük gibi değil sünger benzeri bir ürün. Sinema salonları gibi yüksek yalıtım gerektiren mekanlarda kullanılıyor. Özellikle araç içi müzik keyfi için tercih ettim ama sadece zeminde kullandım..

Merak ettiğinizi düşündüğüm bir ürün de cam yünü. Cam yünü aslen kumun ham maddesi olan silisin 1250 derece ısı ile eritilip elyaf haline getirilmesi ile oluşturulan bir yalıtım malzemesi. Yanmaz, kokmaz, küflenmez ve bozulmaz yapıda olduğundan tercih ettim. Bu ürünü sadece arka çamurluk içlerini doldurmak içi kullandım. Bu sayede sesin ve ısının önünü tamamen kesmiş oldum..

Burada ZİEBART markanın kaplama ürünü var..... http://www.ziebart.com.tr/icerik/oto-ses-yalitimi.html#.UvNYPmJ_t8E

Burada ki ürün toplam 5 parçza 1.8 m2 yapıyor.. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-aksesuar-m-acoustic-ses-izolasyon-malzemesi-oto-muzik-sistemleri-icin-75915571/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-aksesuar-ses-yalitimi-macustic-izolasyon-45cm-80cm-tabaka-122878811/detay/

Burada müzik sistemleri için uygulanan bir ses yalıtım malzemesi var......
http://www.caddetuning17.com/canakkaleotoyikama/96/Arac_Ses_Izolasyonu/Arac_Ses_Izolasyonu.html

İyi çalışmalar

7E18CFFEBFA541C9A6B8974E1CB0B853.jpg

0F3182CC70314E8BBF42450E2860B1AA.jpg

AEC9AFBC04074B4A9D0E19CF87336720.jpg

dd- 1.jpg

sestesti.jpg

Bener Bey süper paylaşım teşekkür ederim, derli toplu ve çok faydalı bir bilgiler eminim benden başka bu konuyu okuyan diğer arkadaşlarda faydalanır, her kalemi araştıracağım, fotoğraflarda da detaylı gösterim olmuş emeğinize sağlık bu haftasonu sanayiye gittiğimde bir ön araştırma başlatırım malzemeler hakkında, bu bahsettiğiniz linki de buradan veremiyorsanız, özel mesaj olarak atabilirseniz çok sevinirim.
Saygılar
Alkım.

Umarım faydası olur birilerine, iyi çalışmalar.

Selamlar

http://www.henkel.com.tr/markalar-3055.htm?iname=Teroson&countryCode=tr&BU=industrial&parentredDotUID=8000000380&redDotUID=8000000380&brand=000000038M

Merhabalar,Ürün gamımızda bulunan SP100 isimli ürünümüzü Ankara'da ARICI BOYA firmasında bulabilirsiniz ellerinde olmasa bile sizin için temin edebilirler ilginiz için Teşekkürler.
ARICI BOYA TEL:394 14 80

İsmail GÖZBULUT

Türk Henkel Kimya San veTic A.Ş.
Adhesives Technologies - Engineering Adhesives
Oto Tamir Grubu İç Anadolu Bölgesi Satış Müdürü

Tel&Fax0-312) 473 41 37
Gsm: (0-532) 747 73 16
mail to:ismail.gozbulut@tr.henkel.com
www.henkel.com - www.loctite.com

img5185.jpg

Bir süredir giremiyordum foruma iş yoğunluğundan hazır fırsat bulmuşken hemen bir güncelleme yapayım.
Bu hafta Hayalperest kaportaya girdi sonunda ne alemde bilmiyorum bu cmtsi göreceğim nasıl bir ilerleme olduğunu ama son halde motoru söküldü ve zımparası bitmişti.

DSC_1462.jpg

DSC_1470.jpg

DSC_1474.jpg

DSC_1466.jpg

Ekli dosyalar

• DSC_1457.jpg
    DSC_1457.jpg
    112.4 KB · Görüntüleme: 179

Bunun haricinde içdöşeme ve koltukların kaplaması da bitti. önler sparco spor koltuk olarak değişti arka normal uzun defender koltuğu, arka bagaja da iki tane sünger yaptırıp kaplamasını yaptırıyorum ek oturma yeri her zaman iyidir.
Renk ve malzeme olarak hem hissiyatı hemde temizliği kolay olması açısından deri seçtim, siyah ve gri tonlarını kullandım tavan döşemesi ve koltukarın iç kısmı açık gri, kalan kısmı siyaha karar vermiştim en son bunlarda sonuçları:

DSC_1180.jpg

DSC_1182.jpg

DSC_1183.jpg

Ekli dosyalar

• DSC_1181.jpg
    DSC_1181.jpg
    92.8 KB · Görüntüleme: 194

Aklım bey koltuklar çok güzel olmuş keyifle eskitin :smiley:

Bizim de aynı dertten yakiniyorken çok güzel bir örnekle karşılaştık.

Aslında Disco1 koltuğu arıyordum fakat bu tarz bir çalışma da gayet mantıklı gözüküyor.

Uzun lafın kısası detay istiyorum :smiley:

Emre Bey, teşekkür ederim evet disco koltuğu bende baktım bir ara ama bulması zor o velet, benim spor koltuklar özünde kaplanmaması gerekir ama ben arka ile takım olsun diye kaplattım, bel kısmı tutuşu oldukça rahat ve yüksek koltuklar, hatta şöyleki defenderın içine tam sığması için alt rayları kesilerek ayarlandı yoksa oturma yeri ile ddefenderın direksiyonu arasında mesafe kalmıyor bacağınızın gireceği kadar, bir diğEr dezavantajı da eğer boyunuz 1.80 den fazla ise bu seferde kafanız sığmayabilir haliyle defenderın alçak tavanı bu gibi durumlarda sıkıntı yaratıyor, benim boy 1.73 rahat ettim ben, tanesi 750 tl civarı bu koltuklar internetten sparco spor koltuk diye aratırsanız farklı modelleri mevcut, bendeki steel olsa gerek, kaplama açısından da ön koltuklar, arka koltuk ve arka bagaj kısmına sünger için vinlex suni deri kaplama kullandım, bunun yerlisinin metresi 15tl ithali 30tl civarı, defender için 13-14 m gerekiyor birde çift renk yaptırnca işçilik fiyatı da artıyor haliyle döşemeciler genel olarak 700-900tl arasında yapıyorlar tüm kaplamayı.

Alkım Bey,
Kolay gelsin... Resimlerden birinden anladığım kadarı ile, benim zaman buldukça uğramaya gayet ettiğim Şeref otoya çok yakın bir yerlerde topluyorsunuz aracınızı. Inşallah bu hafta uğramaya gayret edeceğim Hayrettin ustaya fırsat bulursam sizin aracıda görürüm belki.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Burak Bey, Şeref otonun yerini tam bilmiyorum bizim dükkan Land efsanesi Engin ustanın yeri ;D Urgancı Oto, Koza pastanesinin olduğu sokakta, Kendisi gerçekten işinin ehli ve kişilik olarak da bir o kadar da düzgün bir usta, geçenlerde iki tane land cruiser vardı garajında, sizin araca baktırmak istrerseniz eğer yönelendirebilirm de tabiki, onun haricinde genelde cumartesileri öğleden sonra benim sanayi günüm o civarlarda oluyorum buyrun bir çaya bekleriz elbet (engin ustanın dükkanı da sahiplenmiş oldum biraz ama olsun)

Saygılarımla,
Alkım.

Selamlar ey gezenbilir ahalisinin güzel insanları ;D son entrym den beri 1 ay geçmiş, aslında bu kadar boşluk bırakmak niyetinde değildim ancak hayat koşuşturmacası ile benim hayalperest arasında gitgel yapmaktan bir türlü oturamadım bilgisayar başına haliyle birikti de birikti, bu boşluk için özür dilerim.

Evet gel gelelim geçtiğimiz 1 ayda neler oldu arayı kapatmaya, en son zımparası bitmiş ve kaporta bakımı için beklemedeydi evet öncelikle kapılara odaklandık açıkçası şöför kapısı hariç diğer kapılar dıştan düzgün olsalarda içten oldukça fazla çürüğe sahiptiler bu yüzden Ustamla birlikte hurdalıkları ve çıkma kapıları talan ettik ve ön yolcu kapısı askeri çıkması oldukça düzgün bir kapı ile arka yolcu kapılarını da başka yerden çıkma ile değiştirdik, söylemesi ayıp çürükneyim kalmadı ::smiley:

DSC_1620.JPG

DSC_1517.jpg

DSC_1514.jpg

DSC_1519.jpg

Ekli dosyalar

• DSC_1515.jpg
    DSC_1515.jpg
    135.3 KB · Görüntüleme: 180

Renk konusunda ben Kırmızıdan yana tercihimi kullandım, defenderın kendi orijinal rengi portofino kırmızısı 390 kodlu standox marka boya ile boyanacaktı, detaylarını alttaki farklı konuda paylaşmıştım bir daha burada laf kalabalığı yapmayayım
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29992.40

Kaporta bakımı ve düzeltmeler bitti, astar boyaya geldi sıra nihayetinde, şimdi sizlere şeker gibi bir defender göstereceğim ;D

DSC_1735.JPG

DSC_1742.JPG

DSC_1741.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_1733.JPG
    DSC_1733.JPG
    127.6 KB · Görüntüleme: 200

Boyalı hali de çok yakında karşınıza gelir eminim, bu arada değinmek istediğim bir nokta forumdan edindiğim bilgiler ve ustamında bunu teyid etmesi açısından arabanın çamurlularının içine ve altına şanzuman boşluğu civarına uygulamak için pütür aldım würth ün , anladığım kadarıyla bu pütür uygulaması ile hem çamurluklardan vs arabanın içine gelen ses alatılıyor hemde çürümeye karşı koruma sağlıyor, tüplerden yaklaşık 9 tane aldım toplam 140 Tl ye boya sonrası uygulamasını yapacağım bunun da.

DSC_1745.JPG

DSC_1747.JPG

DSC_1748.JPG

DSC_1622.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_1629.JPG
    DSC_1629.JPG
    95.6 KB · Görüntüleme: 184

Teşekkür ederim Oğuz bey, çalışmalarımız devam ediyor önümüzdeki 1 ay içerisinde bitirebilmeyi umuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.