Sizin Pajero' nuz Ne Kadar Yakıt Tüketiyor ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,206

muratergin

Yeni Üye
SELAMLAR...KENDİ KULLANMAKTA OLDUĞUM ARACIMLA GEZENBİLİR DE AYNI ARACI KULLANAN YADA ARAÇ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YAKIT TÜKETİMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM..VAKİT AYIRIR VE YORUM YAPARSANIZ MEMNUN OLURUM...

2.6 BENZİNLİ VE LPG Lİ 3 KAPI PAJEROM VAR..YAKIT TÜKETİMİ :

BENZİN : LPG :
ŞEHİR İÇİ : 50 KURUŞ 40 KURUŞ
ŞEHİR DIŞI : 40 KURUŞ 30 KURUŞ

AZ MI YAKIYOR ÇOK MU YAKIYOR BİLMİYORUM AMA KARŞILAŞTIRMAK İSTİYORUM..YAZDIĞIM DEĞERLER STANDART DEVİRLERDE VE SÜRATLERDE TÜKETTİĞİM YAKIT MİKTARI..
BAKALIM FARK VAR MI ? VARSA NEDEN VAR?

Etiketler
Ynt: Sizin Pajero' nuz Ne Kadar Yakıt Tüketiyor ?

LPG tüketimleriniz benzine göre fazla. Rahatlıkla %35 alt limitinin üzer5inde tasarruf sağlıyor olmanız gerekir şu anki fiuaylara göre.

Emisyon değerleriniz çok sağlıklı olmayabilir.

aracın üzerinde silverstone mt 117 lastikler var. yazmayı unutmuştum..lastikler 15...
sizin yazmış olduğunuz değerlere göre uzun yolda 24 kuruş ve civarı şehir içinde de 32,5 kuruş ve civarı tüketimin gerçekleşmesi lazım..
bu lastiklerle yakıt tüketimi normal derseniz ben gene kendi tüketimlerimde devam edeceğim..hayır yok lastik bu kadar etkilemez ve daha az yakması lazım derseniz ??
o zaman ben bu konuda cahil biri olarak sizi ziyaret etmek ve bahsettiğiniz değerlere tüketimi indirmek isterim..

müessesenizde bunu yapma imkanı varsa ziyaretinize gelebilirim...
konuyla alakadar olduğunuz içinde ayrıca teşekkürler...

muratergin' Alıntı:
aracın üzerinde silverstone mt 117 lastikler var. yazmayı unutmuştum..lastikler 15...
sizin yazmış olduğunuz değerlere göre uzun yolda 24 kuruş ve civarı şehir içinde de 32,5 kuruş ve civarı tüketimin gerçekleşmesi lazım..
bu lastiklerle yakıt tüketimi normal derseniz ben gene kendi tüketimlerimde devam edeceğim..hayır yok lastik bu kadar etkilemez ve daha az yakması lazım derseniz ??
o zaman ben bu konuda cahil biri olarak sizi ziyaret etmek ve bahsettiğiniz değerlere tüketimi indirmek isterim..
müessesenizde bunu yapma imkanı varsa ziyaretinize gelebilirim...
konuyla alakadar olduğunuz içinde ayrıca teşekkürler...
Lastik şüphesiz ciddi bir etken. Aslınjda yakıt miktarlarınız çok aşırı değil. Ama benzinle LPG nin oranı dikkatimi çekti. Benzin değerleriniz tam doğru ise, LPG tüketiminiz daha düşmeli demektir.
Uğrarsanız aracı emisyon cihazına bağlar, değerleri görürüz. Bir müdahale gerekiyorsa tespit etmiş oluruz.

Selamlar.

en yakın zamanda uğramaya çalışacağım..teşekkürler.

bende 3,5 pajero var şehir içi tüpte 50 krş benzinde 750 yakıyo arazide ise yaklaşık 1000-1200 civarında yakıyo sıkı kullanılırsa

Şehir içi 5o krş 2.6 için çok iyi bir rakam :smiley: hesaplamanız hatalı olabilir mi?

3500 cc kullanıcısıyım 31 inç lastikle şehir içi standart kullanım km de 50 kuruş yakıyor

adaeada' Alıntı:
3500 cc kullanıcısıyım 31 inç lastikle şehir içi standart kullanım km de 50 kuruş yakıyor

Ekrem fazla yakıyor senin araç o lastiklerle, benim araçda 32 ler varken 40-45 krş civarı yakıyordu en fazla. Şimddi 33 ve geniş takıp arabayı yükseltince 50 leri buldu

Tempus' Alıntı:
Ekrem fazla yakıyor senin araç o lastiklerle, benim araçda 32 ler varken 40-45 krş civarı yakıyordu en fazla. Şimddi 33 ve geniş takıp arabayı yükseltince 50 leri buldu
olabilir kürşad 2 haftadır sürekli ölçüyorum tam 50 kuruş yakıyor belki ayarlarda bir sorun olabilir gaz ayarına gitmemiz gerekiyor demekki verdiğin bilgi için tşk ederim

adaeada' Alıntı:
olabilir kürşad 2 haftadır sürekli ölçüyorum tam 50 kuruş yakıyor belki ayarlarda bir sorun olabilir gaz ayarına gitmemiz gerekiyor demekki verdiğin bilgi için tşk ederim

hatta Ekrem şöyle söyliyim bugün benim bujilere baktık, bujiler ve buji kablolarım bitik, onlar değişince yakıtım daha da düşücek. senin araba 31 lastiklerle 40 krş u geçmemesi lazım herşeyi sağlıklı ve ayarlıysa

raikko' Alıntı:
3.2 di-d 2006 model.
50 kuruştan bi kuruş aşağı inmiyo. :smiley:

did ler bambaşka araçlar, 3500 v6 lardan bahsediyorum ben. Ama her aracın bujileri, enjektörleri ,hava filtreleri , bakımları tam yapılınca yakıtı düşüyor doğal olarak

Tempus' Alıntı:
hatta Ekrem şöyle söyliyim bugün benim bujilere baktık, bujiler ve buji kablolarım bitik, onlar değişince yakıtım daha da düşücek. senin araba 31 lastiklerle 40 krş u geçmemesi lazım herşeyi sağlıklı ve ayarlıysa
az daha zorlasan üste para alacan benzinciden ;D şaka biryana aldığımdan beri bujilerini değiştirmedim diğer bakımları kusursuz sık sık yapılıyor 3 ayda bir grasörlüklere yağ bastırıyorum diğer yağları filitreler vs değişiyor ama dediğin gibi bujilerinde etkisi olabilir banada lazım olıcak sanırım buji ve kablolar vakti gelmiştir artık değiştirmenin

adaeada' Alıntı:
az daha zorlasan üste para alacan benzinciden ;D şaka biryana aldığımdan beri bujilerini değiştirmedim diğer bakımları kusursuz sık sık yapılıyor 3 ayda bir grasörlüklere yağ bastırıyorum diğer yağları filitreler vs değişiyor ama dediğin gibi bujilerinde etkisi olabilir banada lazım olıcak sanırım buji ve kablolar vakti gelmiştir artık değiştirmenin

ben bu hafta değiştiriyorum, platinyum orjinal bujileri bunların 70 000 filan gidiyor çünkü buji değiştirme işi zor 3-4 saatlik iş , o yüzden de çok ihmal etmiş eski sahipleri.

Buji kabloları bujiler değişicek, lpg takılırken bujilerin O ringlerini ve üst kapak contasınıda değiştirmiştim, çünkü zaten buji için manifolta kadar sökülüyor nerdeyse. Eğer üst kapakdan yağ sızıntın varsa yada bujilerde yağ varsa oraya kadar sökülmüşken o contalarıda değişmeni tavsiye ederim.

pajero 3500 98 model kullanıcısıyım,
Benim araç biraz fazla yakıyordu lpg ile, geçen ay ayar yapıldı, değerler çok fakirdi denildi ve iyi bir ayar yapıldı. Şehir içi normal kullanım ile 60 krş yakıyordu şimdi 50 krş yakıyor, 31 cooper st lastiklerle, bujilerimi yeni değiştirdim ,( orjinal ngk platinyum pfr5j11.) buji kabloları değişmedi . uzun yolda denemedim fakat şehir içi 50 krşun altına düşmüyor.

Son ayar yaptırdığım usta şehir içinde 80'i 100'ü geçmiyeceksen OD OFF konumunda kullan aracı dedi ben de bir aydır öyle kullanıyorum. çünkü araç 40-100 arası yolun rahatlığına göre 4. vitese atıyor ve bilgisayar ile test edildiğinde 3 te giderken 4 te gittiğinden daha az yakıt tüketiyor.

İkinci öğrendiğim şey ise , araziye girer girmez (normal koşullarda,yol dışı aracı tutan cim , toprak vs zeminlerde ve hafif yada normal yokuşlarda) ağır şanzıman konumuna al ki şanzıman balatalarını zorlayıp yıpratma denilmişti. aracı tutan toprk vs yollarda bile ağır şanzımana alıp öyle devam ediyorum, araçın motoru güçlü, 4 hızlı devirde araç gider , gerek yok ağır şanzıman moduna demiyorum alıp ağır devire öyle gidiyorum. Bldğm kadarıyla iki şekildede yakıt tüketimi aynı, hatta hızlı dört çekerde aracı yürütmeye çalışırken daha fazla gaza basılıyor ve daha fazla yakma ihtimali yüksek.

Saygılarımla,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR