Sizin Pajero' nuz Ne Kadar Yakıt Tüketiyor ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,207
Ynt: Sizin Pajero' nuz Ne Kadar Yakıt Tüketiyor ?

Arkadaşlar kim ne yakıyor bir kenara bırakıyorum ama son dönemde buna kafa yoran biri olarak aracınızı olabildiğince az yakması için lpg de dikkat etmeniz gerekenler:

1- Bujilerin ağız açıklığı LPG ye uygun olmalı
2-Arabanın motor hava giriş ayarı , oksijen sensörleri, akışmetreleri sağlıklı ve düzgün olmalı. Örneğin benim pajeroda sadece bir vida ile hava ayarı yapılıyor ve o ayar sadece bir tur yanlış çevrilse yakıt artıyor araba sıkıntılı gitmeye başlıyor. Ve bunu anlayan bir usta yapmalı, mümkünse egsozdan ölçüm yapılarak ayarlanmalı.
3-Otomatik vites arabalarda roket teli ayarı doğru yapılmalı, gereksiz devirlere çıkma ihtiyacı duymamalı araba vites atmak için.
4-İyi bir LPG sistemi, iyi bir LPG sistme işçiliği ve iyi LPG ayarları şart.
5-Birkaç yerden lpg alıp deneyin size en verimli gelen istasyondan sürekli alın.
6-Olabildiğince arabanızın ekonomik aralığındaki devirlerden yukarı çıkmayın, sakin sakin kullanın.
7- arabanın zorlandığı rampalarda gaza basarak telafi etmeye çalışmak yerine vites düşürün veya otomatikse OD Off a geçin.
8-Arabanızın buji, buji kablosu vs gibi ateşleme sisteminin sağlıklı oldugundan emin olun değişmesi gerekenleri değiştirin.

Etiketler

dün bu konuyu gördükten sonra yolum sanayiye düştü bende çok sevdiğim bir ustamın yanına gittim haa bu arada ben konyadayım ve konyalıyım ustama sorduğumda benzinli araçlarda başta buji sente ayarı (ateşleme )ve aracın diğer yakıt ayarları çok önemli aracı önce benzine göre ayar yapıp sonra lpg ye ayarı yapılması gerekirmiş lastik basıncı 2 kere söyledi ve uygun vites kullanımı der lakin buji konusunda oda başka bir arkadaşından duymuş ultrasonikbuji diye bir buji varmış ve arkadaşı çekiş ve sarfiyat bakımından faydasını görmüş benim aracın zamanı gelsin bende bir deneyecem olmazsa bayilik bile alırım dedi. Ustamdan aldığım bu kısa bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim hatta yaa bende üye olsam akşamları banada uğraş olur diye birde latifede bulunmuştur sevgili ustam.

Selam arkadaşlar.kONUYA BİRAZ YABANCIYIM AMA BENDE 2.6 BENZİNLİ SUV KASA PAJERO VAR.93 MODEL.ORTALAMA UZUN YOLDA TÜP LE 300 KURUŞ CİVARINDA YAKIYOR.ÜZERİNDEKİ LASTİKLER KOMHO 16.5 JANT GENİŞ TABAN DÖRT MEVSİM LASTİKLERİ VAR.AYRICA GAZ VE BENZİN İLE ARABA 125-130 KM HIZI GEÇMİYOR.BU NORMAMİDİR?BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM

93 model 2.6 cc 5 kapı 33 / 12,5 / 16 '' lastiklerle lpg.de 60 krş. dan aşağı inmiyor tüketim benzini korkudan hesaplamıyorum bile
motor 15 km. gibi yeni yapıldı buji buji kobloları filtreler yağlar hepsi yeni değişti.

sayokan' Alıntı:
93 model 2.6 cc 5 kapı 33 / 12,5 / 16 '' lastiklerle lpg.de 60 krş. dan aşağı inmiyor tüketim benzini korkudan hesaplamıyorum bile
motor 15 km. gibi yeni yapıldı buji buji kobloları filtreler yağlar hepsi yeni değişti.

normal bu yakıt tüketimi çünkü motor gücüne göre büyük lastikler kullanıyorsunuz ve aracı zorluyor. 3500 v6 aynı lastiklerle %50 daha az tüketiyor. Belki şanzıman oranları değişirse yada ayna maruti araç rahatlar

Tempus' Alıntı:
normal bu yakıt tüketimi çünkü motor gücüne göre büyük lastikler kullanıyorsunuz ve aracı zorluyor. 3500 v6 aynı lastiklerle %50 daha az tüketiyor. Belki şanzıman oranları değişirse yada ayna maruti araç rahatlar

evet banada en büyük etken lastikler gibi geliyor bütün çabalarıma rağmen yakıtı düşüremedim zaten
artık 33'' lerden kurtulup en yakın zamanda 31'' geçmenin zamanı geldi galiba ;)

tansu79' Alıntı:
Bugun çok enteresan birşey oldu, lpg deposu bitik vaziyette 10 tl lik lpg ile aracı iki kez iki farklı benzin istasyonundan gaz alarak deneme şansım oldu.
Denediğim yol asfalt, düz ve hafif yukarı meyilli dağ yoluydu. 2500-3000 deviri geçmeden 70-90KM arası hızla ilerledim.

Shell'den aldığım 10 tl lpg 16 Km sonra bitti :( 62Krş.

Total 'den aldığım 10 lt lpg 21 km sonra bitti :smiley: 48Krş.

Artık bundan sonra Total'den alacağım :smiley: Bulunduğum ilçede Opet yok olsa ordan da deneyecektim.

bence bu şekilde hesaplama sizi yanıltır en dogru ölcüm fullenmış depodan sonra tekrar fullemek ve km ile hesap etmek. Sizin hesabınıza göre 100 km de 30 31 km gibi bir fark olması gerekir aynı mıktar para ile ki bukadar fark zordur. Denemenizi eğer imkanınız varsa aynı şekilde full depo üzerinden iki farklı markanın yakıtını deneyerek yapın. Hesabın bu kadar farklı cıkmasının bence sebebi depodakı gazın hicbir zaman tam bitmeyişi. örneğin bizim v6 varken bitmesine yakınken dipgaz yaptıgımda benzıne geçiyordu. sonra lpg ye verip hiç gazlamadan bayağı yol gidebiliyordum.

bence bu şekilde hesaplama sizi yanıltır en dogru ölcüm fullenmış depodan sonra tekrar fullemek ve km ile hesap etmek. Sizin hesabınıza göre 100 km de 30 31 km gibi bir fark olması gerekir aynı mıktar para ile ki bukadar fark zordur. Denemenizi eğer imkanınız varsa aynı şekilde full depo üzerinden iki farklı markanın yakıtını deneyerek yapın. Hesabın bu kadar farklı cıkmasının bence sebebi depodakı gazın hicbir zaman tam bitmeyişi. örneğin bizim v6 varken bitmesine yakınken dipgaz yaptıgımda benzıne geçiyordu. sonra lpg ye verip hiç gazlamadan bayağı yol gidebiliyordum.

Tekrar aynı sekilde depo bosken deneme şansım olmadı . Fakat dolu depoyu kullanım sonunda tekrar doldurarak denemek daha mantıklı olabilir.
Bir yıldır yaptıgım denemeler devam etmekle beraber, en son ornegin bir ay boyunca aldığım toplam gaz ve toplam kilometre üzerinden hesap yapmaya karar verdim ve sonuc normal ve sakın kullanımda km basına 50 krs gaz ve yaklaşık 600 km de bir aldığım 100 tl lik benzin. (benzin de 16krs yapar) toplamda gaz + benzin gercek hesapla 50 + 16 = 66 krs yakıyor . Ek parantez 3500 aracımın Kürşat beyin bahsettigi tüm ayarları düzgün ve LPG Prince.

merhaba arkadaşlar 2008 pajero 3.2 did şehir içi sakin kullanımda 45-50 krş uzun yol 100-110 km çift klima açık 33 krş tespitler temmuz ayına aittir. umarım faydalı olur

CIMG7633.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR