Sizin Pajero' nuz Ne Kadar Yakıt Tüketiyor ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,207
Ynt: Sizin Pajero' nuz Ne Kadar Yakıt Tüketiyor ?

Sizin için 1 depo lpg aldım ve test yaptım.

156 TL lik lpg aldı, arabamın göstergesi şu anda 355 km de ve lpg hala bitmedi. Bitmek üzeredir diye tahmin ediyorum son ışık yanıp sönüyor.

orjinal lastik ölçüsünden farklı olarak 33 - 12.5 - 15 kullandığım için yaklaşık %15 km göstergesi az gösterir.

355'e %15 eklediğimizde yaklaşık 408 km yapar

hesapladığımızda yaklaşık değer olarak 40 krş altı bir rakam çıkıyor. Bu şehir içi normak kullanım değerleri 2000-3000 devir aşılmadan yapıldı istisnalar dışında.

hesap aslında 38 krş civarı çıkıyor ama lpg ye geçmedne önce kullandığı benzin vs hepsini hesaba katınca 40 krş civarı bir tüketim var diyebilirim.

üstelik benim arabamın buji ve buji kablolarının değişim zamanı geldi. Bu hafta değişicekler ve ay sonuda uzun yolda test edebilicem yakıtı. O zaman daha kesin ve sağlıklı rakamlar verebilirim.

Bu arada geçen haftalarda arabam çok yakıyordu, bir ara çıldırdı 60 krş ları geçti. Ama vites atışlarında bir gariplik vardı örneğin 120 de son vitese geçiyordu 3-4 000 devirlerde vites atiyordu buda araca çok yakıt tükettiriyordu. Servisimde ustama söylediğimde kendiside kullanıp sorunu gördü ve roket teli ayarı üstünden arabanın vites atma devirlerini ayarladı. Ondan sonra aracın yakıt tüketimi bir anda azaldı.

Bu arada arabamda İnka Gaz lpg var, lpg yide test etmek için opet den doldurdum.

Kişisel fikrim benim arabamda 31 lastik olursa şehir içi 35 kr lara çok rahat düşer.

Etiketler

Orjinal lastik ölçünüz ile kullandığınız büyük lastiklerin km sayacı ve hız göstergenizdeki farkını hesaplamak için :

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

buraya yazdıklarım kaynadı arada sitede sorun olunca o yüzden güncel :smiley:

Kürşad Bey, İstanbulda Opet'ten aldığınız lpg nin litre fiyatı nedir? Benim araca yaptığım ölçümlerde Shell'den alıyorum ve litresi 2,24TL. Acaba litre fiyatından mı farkediyor,,
(2000 3000 devir arası) son şehir içi denememde 45 krş yaktı gene :( Ama genelde 45-50 krş un altına düşemedim. 31 lastikle :smiley:

Birde İstanbul yollarında şehir içi ile, Benim yaşadığım Ankara Beypazarı'nda ki şehir içi farklı, şöyleki , istanbulda düz yol fazla, ışık araları uzun,dur kalk zamanları uzundur. (bi nevi uzun yol gibi ) bizde mesafeler kısa, sürekli ışıklarda yada dönemeçlerde dur kalk yapıyoruz, şehir içi 40-50 ile gidiliyor vs. vs. Sanırım bu yerleşim yerlerine göre araç kullanma şekilleri aracın yakıtını etkiliyordur ve bizim araçlar galiba bu yüzden fazla yakıyor. Alınan lpg nin litre fiyat farklılıkları da durumu etkiliyor.

Ekrem'in Bursa İnegöl'de şehir içi kullanım durumu da tahmin ediyorum bizim burada olduğu gibidir.

Ölçümlerde şehir içi viteste OD 'yi OFF konumuna getiriyor musunuz ?

Tansu bey, benimde lpg alış fiyatım aşağı yukarı aynı. ama şöyle bir durum var olabildiğince sıkışık trafikden kaçıyorum, İstanbul'da ne kadar kaçılabilirse tabi. Ve evet dediğiniz gibi çok az rampa çıkışları var genelde düz yol yollarım. Bunlar tüketimi etkiler. OD seçeneğini rampa çıkarken kullanıyorum. hatta yaptığım tespite göre örneğin 70 le çıktığım bir rampada OD a basmadna araç 3-4 bin devirken OD a basınca rahatlayıp 2 bin devirlere düşüyor. Zorlanmadığı içinde daha az yakıt tüketiyor. Ama düz yolda giderken OD a basmak tam tersi sonuç verir 70-80 sürati geçerseniz. 70-80 geçmeyecekseniz OD hep basılı kalabilir.

bu arada bu hafta bujilerimi ve buji kablolarımı değiştirdim , lpg ayarları tekrar kontrol edildi. Sökme takma işlemleri sonrası Roket teli ayarları bozuldu ve araç çok yakmaya başladı. Bunun üstüne tekrar gidip ustama roket teli ayarı yaptırdım. Bu ayardada püf nokta aracın üst vitese geçmesi için ekstradan gaza basma ihtiyacı duymacağınız şekilde olması. benim aracım şu an 2000 devir civarında tüm vites değişimlerini yapıyor ve daha üst devirlere çıkmamı engelliyor gaza çok yüklenmedikçe. Buda yakıt tüketimini çok ciddi dizginliyor.

31 lastik için 40-45 krş tüketim şehir içi bence kabul edilebilir makul değerler. Ama daha üstü değerlerde ya kullanan kişinin ayağına yada arabaya ayar yapmak lazım :smiley:

mergen' Alıntı:
2,5 veya 2,8td motorlu 5 kapılı pajeroların yakıtı ile ilgili yorumu olan kimse var mıdır?

2.8 kullanan birisi ile konuştum dün, aracıda çok sağlıklı bakımlı olmadığı halde 35-40 krş lardan bahsediyordu ne kadar doğru bilmem, benim arabanın aynı kasa

Merhabalar,
Benzin fiyatlarının her hafta değiştiği bir ülkede, taksicilerin kuruş/km hesabı ne kadar gerçekçi ve kalıcı olur sizce?

'93 Pajero V6 3.0 Eci-Multi, Manuel vites
265/70R15 AT Lastik
Şehirdışı ortalama 10,58lt/100km 95 oktan benzin
Şehiriçi sarfiyatını hesaplamaya korktuğumdan hiç bulaşmadım ama 17lt/100km'den az olmadığını tahmin ediyorum.

Bugun çok enteresan birşey oldu, lpg deposu bitik vaziyette 10 tl lik lpg ile aracı iki kez iki farklı benzin istasyonundan gaz alarak deneme şansım oldu.
Denediğim yol asfalt, düz ve hafif yukarı meyilli dağ yoluydu. 2500-3000 deviri geçmeden 70-90KM arası hızla ilerledim.

Shell'den aldığım 10 tl lpg 16 Km sonra bitti :( 62Krş.

Total 'den aldığım 10 lt lpg 21 km sonra bitti :smiley: 48Krş.

Artık bundan sonra Total'den alacağım :smiley: Bulunduğum ilçede Opet yok olsa ordan da deneyecektim.

tansu79' Alıntı:
Bugun çok enteresan birşey oldu, lpg deposu bitik vaziyette 10 tl lik lpg ile aracı iki kez iki farklı benzin istasyonundan gaz alarak deneme şansım oldu.
Denediğim yol asfalt, düz ve hafif yukarı meyilli dağ yoluydu. 2500-3000 deviri geçmeden 70-90KM arası hızla ilerledim.

Shell'den aldığım 10 tl lpg 16 Km sonra bitti :( 62Krş.

Total 'den aldığım 10 lt lpg 21 km sonra bitti :smiley: 48Krş.

Artık bundan sonra Total'den alacağım :smiley: Bulunduğum ilçede Opet yok olsa ordan da deneyecektim.

çok ilginç aynı şeyi bir daha deneyin yapabilirseniz tekrar aynısı olursa şikayet edelim o istasyonu bu normal değil

2.6 1990 model 3 kapı, 235/75/15 Insa Turbo Sahara lastikle istanbul içi trafiksiz saatlerde (genelde gece) kullanımda 60 kuruş LPG yakıyor. benzini denemeye cesaret edemiyorum lpg 'nin bile bu kadar yüksek olmasından ötürü..

sizlerin paylaştıklarına göre biraz fazla gibi değerler :((

Buji değişiminden sonra yakıtım arttı , bir teorimiz var deneyince yazıcam sonucu :smiley:

1986 model 3 kapı 2.6 benzinli pajerom var, lpg de 338 krş yakıyorum bu hafta sonu denedim bu şehir dışı kullanımda arcımda yükseltme var 32-11.5 -15 maxxis buckshot lastik kullanıyorum.ön defransiyele otomatik hub takmadan önceki tüketimimle arasında %40 kadar ciddi bir yakıt farkı vardı bunuda dikkate almanızı tavsiye ederim arkadaşlar.ön defransiyel ve şaft sürekli dönen araclarda yakıt tüketiminin fazla olması doğal bence

selam arkadaşlar kesinlikle tansu arkadaşımın testine katılıyorum maksatım marka kötülemek değil ben devamlı uzun yol yapan dizel kullanıcısı birisiyim taksici arkadaşlarım da var dır fakat ne yazık ki teşhis doğrudur lpg de opet po ve total motorinde bp total po katti suretle öneriririm 70 lt lik motorin depo başına 18 ila 40 km fark ediyor(sürüşe bağlı olarak)benzini hiç denemedim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR