Sivil Erke Dönergeci

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,187

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Merhaba,

Arkadaşlar, her türden elektrik üreten cihaz alımını durdurunuz ya da erteleyiniz!?...

Cavid Sezen

14.02.2009 Radikal Gazetesinden alıntıdır.

İzmit’te üç elektrikçi başka güce ihtiyaç olmadan elektrik üreten cihaz yaptıklarını iddia etti

Mustafa BAĞDİKEN/İZMİT

İzmit'te çıraklıktan yetişme 3 elektrikçi arkadaş yakıt, su ve benzeri hiç bir madde kullanılmadan ve başka bir yerden enerji almadan, kesintisiz elektrik üreten bir cihaz geliştirdiklerini ileri sürdü. Benzeri bir enerji üretimi girişimini daha önce ‘erke dönergeci’ adı altında bir grup emekli asker gerçekleştirmişti. Şu anda kendi dükkanlarında kullandıkları, 380 volt elektrik veren 5 KV gücündeki cihazın ampulleri kesintisiz yaktığını, televizyon ve buzdolabını da çalıştırabildiğini söyleyen 3 arkadaş, bu cihazı geliştirerek bir apartmana, fabrikaya, hatta bir kasabaya bile yakıta gerek duyulmadan istenilen güçte temiz ve kesintisiz enerji sağlayabileceklerini öne sürdü.
Cihazı imal eden Ercan Özel, İsmail Öner ve Aytaç Özel, en büyük korkularının bu buluşlarının çalınması olduğunu belirterek, cihazın içini ancak noter huzurunda ve devlet yetkililerinin de önünde kendilerine patent garantisi verilmesi kaydıyla açacaklarını söyledi. Kocaeli Sanayi Odası ile bazı Teknoparklar'ın, belirli bir deneme sürecinin ardından cihazın geliştirilmesi konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirttiklerini öne süren 3 arkadaş elektrikçi, cihazın Türkiye’nin enerji sorununu çözebileceği görüşünü savundu.

24 SAAT KESİNTİSİZ ELEKTRİK
Elektrikçilerden İsmail Öner, bu cihazın yılda bir kez sadece 10 dakikalık bir bakım gerektirdiğini, bunun dışında 365 gün 24 saat kesintisiz elektrik enerjisi üretebileceğini iddia etti. İsmail Öner şöyle konuştu:
“Bazı kişiler enerjiyi akülerden aldığımızı söylüyor. Hiç bir aküden kesintisiz 380 volt elektrik elde edemezsiniz. Biz bu projemizi ancak noter huzurunda ve devlet yetkililerinin gözü önünde, patent garantisi de aldıktan sonra açıklarız. Cihazımızın içini de o zaman açarız.”
Ercan Özel ise birkaç bin YTL harcamayla yapılabilecek bir cihaz ile bir konutun tüm enerji ihtiyacının karşılanabileceğini ileri sürerek, dünyada da böyle bir sistemi henüz kimsenin yapmadığını savundu.(dha)

Etiketler

Ynt: Sivil Erke Dönergeci

Cavid Bey,
Bence zihni sinir projeleri bile bir ara TVlerde sıkça çıkan erke dönergeci veya izmitte arkadaşların yaptıkları projelerden daha ciddidir. Elde ettiğiniz enerji , kayıplar nedeni ile (ısınma vs) , mutlaka harcadığınız enerjiden azdır. Yoksa ne Amerika petrol için ortadoğuya sulanır, ne kyoto protokolu ortada olur, ne doğal gaz için insanlar birbirini yer. Keşke söylenenler gerçek olsa .

Eğer bu gerçekse adamların vay haline.Türkiyede hiç bir başarı cezasız kalmaz.Ya bir kazaya kurban giderler yada bu aleti piyasaya sürmeye ömürleri yetmez.

Keşke öyle olsa, ama ne yazıkki Newton'un yüzyıllar önce söylediği gibi;
Enerji yoktan var edilemiyor vardan da yok olmuyor. Şekil değiştiriyor.
Bu kurama farklı bir etki, son yüzyılda sadece Nükleer enerji tarafından karkıda bulunuldu. O da kuantum teorisi.

bir jeneratör yada santralden üretilen enerji bile kablo ile bir yerden bir yere taşınırken 0.8 lik bir enerji kaybı oluyor hele birde yüke binince aradaki farkı telafi için jeneratör extra güç harcıyor kaldıki sürekli hem enerji kullanılacak hem eksilmeyecek iyimser düşünmek isterdim ama inşallah olur ne diyelim memleketimizin böyle işlere ihtiyacı var şu hali ile fizik kurallarına aykırı ama arkadaşlar boyut deyiştirdiyse belki olabilir :D

gercekten umutlanmayı cok ısterım.
ancak nevarkı sn.fsırın ın dusuncelerıne de katılıyorum. mektepde bıze ogretılenlerı hatırlamaya calıstıgımda bılmem hangılgının ıspatladıgı fızık kurallarına gore (enerjı=guc) demıs . eger kınetık enerjı yuklu yenı bır element bulundu ıse bu bır mılad olur.karamsar olmak ıstemem haberımız olmadan buyuk carpısma gerceklestırıldımı? bu enerjı tasınabılıyormu? frekans (50 hz) olayı nasıl cozuldu? bu gunku ıhtıyac gıderılmeye dusunuluyorsa da alternatıf olması gereklı.bır arkadasımızsda amper konusu vurgulamıs gayetyerınde , katılıyorum.
keske. . . . . .. hafıf reklam kokusu alan varmı?

İlk anda bakılınca insan kendini umutlanmaktan alamıyor, ancak yukarıda arkadaşların da belirttiği bilimsel gerçekler aklımızın bir köşesinde yer etmiş durumda. Tıpta sıkça yaşadığımız bir olaydır, öncelikle kesin gibi görünen tıbbi gerçekler, bir kaç yıl sonra hayal olur. En son bunu yumurtanın içerdiği kolesterol olayında yaşadık, koca koca bilim adamları çıkıp yumurtadan "özür"dilediler.Ne diyeyim belki bizler de bir gün bu konuştuklarımızdan dolayı özür dilemek zorunda kalabiliriz (inşallah)...

enerji= güç X zaman diye hatırlatma yapıyım. Bizler " Su akar Türk bakar" lafını doğrulayarak gürül gürül akan nehirlerin yanına petrol ile çalışan santral kurmuş insanlarız. O nedenle kötümserim. Nette biraz araştırma yapınca bir avustralya firmasının Türkiyeden bile patent çıkarttığını gördüm ama nedense üretime geçememişler. Yakıt pilleri veya hidrojen kullanımı bize yetişecek gibi görünmüyor. Tek çare tüketimi azaltıp az elektrikle doğal hayata geçmek :smiley:

İzmit'ten gelen bu habere şahsen hiç şaşırmadım aslında çünkü youtube'da free energy başlıklı birsürü video var.
Yalnızca kuvvetli mıknatısları kullanarak hiçbir enerjiye bağımlı olmadan dönme kuvveti üretebilen motorlar çok yakında kullanılacak.
Az önce aradım taradım, aktarmak istediğim videoyu bulamadım ama youtube'a "magnet motor" yazıp aratırsanız ağzınız açık bırakacak yüzlerce video izleyebilirsiniz. Bunların bazıları çok küçük ve deneysel projelerin videoları olmakla birlikte 1 Kw/h ten biraz daha büyük örnekleri de var.
Kısacası birzamanlar hayal gibi gelen bu teknoloji artık çok yakında kapımızda olacak gibi görünüyor.
Yalnızca ilk haraketi vermek için enerji harcıyorsunuz, ilk hareketten sonra yalnızca rulmanlarına bakım yapmanız gerekecek olan jeneratörler bunlar. Yani gerçekten yıllarca hiç durmadan ve hiçbir enerjiye bağımlı olmadan enerji üretecek bir teknoloji.
Bu tip motorların taşıtlara uygulanabilirlik durumu nedir bilmiyorum ama bir çığır açacağı kesin

Herkese merhaba,
Bu bedavadan enerji üretme teknik olarak ilgisi olan herkesin hayalini süslemektedir.Ama şu ana kadar ortaya çıkan net sonuç bildiğim kadarıyla yok.
Bu arada Avrasya boat show fuarını gezenlerin belki dikkatini çekmiştir.Kokusuz,sessiz yakıtsız jenaratör diye
Bu ürünü bende merak ettim ve test etmeye karar verdim.Stantta arkadaşlara teknik sorular yönelttim.2000 watt için 1000 Euro fiyat verdiler.peki dedim 2000 watt tam güç kullanabilirmiyiz dedim.Hayır 1000 watt kullanırsın dediler 1000 watt ıda kendi aküsünü doldurmak için kullanıyor dediler.Bir hesap yaptım.1000 watt 220 volt gücü 24 volt akü doldurmak için kullansa 1000watt la yaklaşık 24 volt olarak 40 amper akımı aküye göndermesi lazım.Zaten 20 amper güce ihtiyacı olmayacak o zaman.
Gelelim saadete cihazı test için izin istedim. verdiler cihazdan 200 watt lık bir güç çektiğimde akülerden 24 volt ta 20 amper akım çekti.bu 12 volt olsa 40 amper akım çekecekti.
Bu alet bize akülerden aldığı 24 volt 20 amper karşılığı 200 watt 220 VAC güç verdi.Oysaki günümüzde satılan invertörler bize 24 volt 20 amper karşılığı 400 watt güç verir.
Benim testlerim sonucunda bu ürün bedava elektrik üreten bir jenaratör değil aksine günümüz koşullarından çok daha fazla güç tüketerek yarısı kadar güç veren bir cihazdır.
Bu ürüne ilgi duyanların dikkatine
Saygılar
Bülent

Doğada yada kainatta var olmayan hiç bir şey, insan zihninden geçmez.
Geçmişte hayal edilmeyen(bazılarınca) bir çok şey gerçek oldu.Dünyanın yuvarlak olduğunu iddia eden ve bunun gibi olguları iddia edenlerin başına gelenleri ve sonuçları bir daha düşünsek!
Galiba bir dönem imkansız bilinen ne kadar çok gerçek oldu acaba?

Hasan abi dediğiniz doğru ama mutlaka bir enerji kaynağına ihtiyaç var,bir jeneratörün ürettiği enerji kablo ile taşınırken bile enerji kaybına uğruyor hemde boşta çalışırken hele birde yüke binince karşılamak için ekstra yakıta ihtiyaç duyuyor şöyleki 3 litrelik depo 100watt kullandığınızda 6 saat yetiyorsa 500watt kullandığınızda 3-4 saat yetiyor bu durumda kendi kendine dönen bir altaernatör nasıl olacakta gerekli enerjiyi aldığınızda olduğu hızda dönmeye devam edecek,keşke olsa herkes için iyi olur ama mutlaka bir destek gerekli ha enerji tasarrufu sağlanabilir az enerji ile daha kaliteli üretim yapılabilir,fizik'te bir kural vardır etki tepki prensibi (fizikten aklımda kalan tek şey ;D) duran bir cisme dengelenmiş bir kuvvet etki etmezse tepki olmaz ;).
Yada şöyle olur uzay filmlerindeki gibi bir kristak çubuk yada madalyon takılır geminin kontak anahtarı gibi bir yere araç tüm ihtiyacı olan enerjiyi o cisimden alır ;D

Yusuf, geçen sene internette bu elektrik üreten aletin satışı vardı, bir gün lazım olur diye resmini sakılıyordum , şu an bulamadım, bulunca yayınlarım, satış fiyatı 100 TL idi ancak bir adet LED yakabiliyordu, bir adet led yakabilen aletin büyüklüğü 30x20x15 cm gibi bir boyutta idi, şimdi siz gelin işe yarar bir aletin fiyat veya boyutuna, Şimdi hayal kurun derim bir çekme karavan büyüklüğünde bir alete 100.000 $ gibi bir rakam verirseniz buzdolabınızı bedava çalıştırabilirsiniz diyelim..Siz yinede boşverin invertermi alacaksınız yoksa dolabı 12v'a mı çevirecekseniz çevirin derim..

Benzer başka çalışmalar..
http://www.izlesene.com/video/amator-manyetik-motor-icat-edildi/843779

http://www.dailymotion.com/video/x8ow8b_mıknatıstan-enerji-üretmek_tech

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR