Ynt: Sivil Erke Dönergeci
sinan-izmir' Alıntı:Dikkat ederseniz ben sizin hakkınızda herhangi bir yorum yapmadım.Siz de kelimelerinizi seçerken biraz dikkatli davranın.
Kendiniz de belirttiniz konu hakkında herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadığınızı ama bu konuyu nasıl böyle destekleyip bir de beni bağnazlıkla suçluyorsunuz onu çözemedim.
İzmirdeyseniz buyrun gelin ben size bu konu hakkında sizi tatmin edecek teknik bilgiyi aktarayım.Ya da bulunduğunuz yerde bir üniversiteye gidin araştırma yapın; konu hakkında bilgi sahibi bulun.
Patent bürolarına veya danışmanlara her yıl binlerce başvuru geliyor.Inanırmısınız adamlara gelen başvuruların %95'i bu tarz konular üzerine.
Adam geliyor ben arabanın tepesine rüzgar türbini takacağım araba gittikçe elektrik üretecek, bu elektriği de tekerleklere tahrik veren bir elektrik motoruna aktaracağım ve dışarıdan enerji almadan kendi kendine gidecek diyor.
Temel bilgiler olmadan üstüne hiçbirşey inşa edemezsiniz.Sonra da böyle boş konular üstüne dolaşıp durursunuz.Üstüne birde bu konuda emek harcayan insanları yenilik karşıtı olarak suçlarsınız.Çok ayıp.
ben de sinan bey sizin tarzınızdan pek memnun değilim.
bir yazdıklarınızı okuyun da bakın, mükemmel buluşları mükemmel eğitimli mükemmel insanlar yapara geliyor..
unutmayın! çoban matı diye bir kavram var, hikaye de olsa önemlidir..
"Inanırmısınız adamlara gelen başvuruların %95'i bu tarz konular üzerine."
siz biliyor musunuz, bu başvuruların ne kadar önemli olduğunu, adamlara farklı bakış açılarının en basitinden en karmaşığına kadar öneminden bahsediyor. siz küçümsüyorsunuz..
ben kendi adıma bu tür insanlara sonuna kadar destek verilmesi gerektiğine inanıyorum..
trabzon'un şalpazarı ilçesinde muhammet amca var..
hiç eğitimi yok..yıllar önce almanyaya gitmiş işçi olarak kalamamış ama geri dönmüş.. dönerken de aklında tutmuş sudan elektrik üreten makineyi..
köyde önce dere kenarındaki evinin yanından geçen dereyi bir yol ile yukarı çıkarmış, kazarken yukarı köydekiler dalga geçiyorlarmış.. deli deli diye minibüsü durdurup onu izlerlermiş..
sen ne yapıyorsun demişler, elektrik üretip köye elektrik vericem demiş ona demişler ki
"Temel bilgiler olmadan üstüne hiçbirşey inşa edemezsiniz.Sonra da böyle boş konular üstüne dolaşıp durursunuz.Üstüne birde bu konuda emek harcayan insanları yenilik karşıtı olarak suçlarsınız.Çok ayıp."
ama o yılmamış ve köye devletten 20 yıl önce elektrik vermiş..
bu olayı ben bizzat olay yerine giderek haber yaptım.. tanışırım amcayla isterseniz telini verebilirim..
saygılarımla..
serkan tahmaz-atv haber