Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4 L Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,689
Ynt: Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)

üstelik ben orada kışın acil bir durumda soğuk buz gibi bir suyun içinde ekibin kurtarma becerisi nasıl ne kadar sürede sonuç alınıyor "yonetim'in koordinasyon becerisi" gibi konularda tatbitak yapmak amacıyla bir mizansen olarak olayı tasarlamıştım :D :D :D

Etiketler

Tatbikat olduğunu tahmin etmiştim ben zaten... ;)

4 L' Alıntı:
... NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE

Gelecek gezide "ekmekler bizden, köfteler senden"mi demek oluyor bu Çağlar?.. :D

Çağlar,kışın buz gibi havada,suyun debisinin çok kuvvetli olduğu zamanlarda,çok daha farklı ama çok etkili bir yönteme başvuruyoruz.Suzileri arkamıza bağlayıp öyle geçiyoruz dereleri. :D :D Levent iyi bilir nasıl olduğunu. ;D

yuysal' Alıntı:
Çağlar,kışın buz gibi havada,suyun debisinin çok kuvvetli olduğu zamanlarda,çok daha farklı ama çok etkili bir yönteme başvuruyoruz.Suzileri arkamıza bağlayıp öyle geçiyoruz dereleri. :D :D Levent iyi bilir nasıl olduğunu. ;D

Yok bende bilyorum... ama boğulmak üzere olan bir xj nin suzi tarafından dereden çekip çıkarıdığını. ;) Bakınız yayınlanmayan fotolar bolümü

Ancak sevgili arkadaşlarım ben zaten suzi xj den zj den daha iyidir vb şeyler demedim ki, çok uygun işletim maliyetleri olan iyi bir alternatif olduğunu ifade eden bir cümle kurdum. Ama işin hoşuma giden tarafı galiba jeep - lr yerine artık jeep suzi muhabbeti geçiyor.

Çağlar bende bu muhabbeti sevdiğini bildiğim için yazıyorum.En iyi off-road araçları sıralamsı yapsak listenin ilk 3 ünde suziler kesin olur.Kabiliyetlerini inkar etmek büyük hata olur.Zaten gezilerde Jeep lere herzaman suziler eşlik etmiştir.

yuysal' Alıntı:
Yakıt ve vergi haricindeki işletim maliyetleri (yedek parça) bakımından bir XJ nin maliyetleri suzi den daha az.Xj nin yedek parçaları daha bol hemde daha ucuz olduğunu iddaa ederim.
ZJ' ye kıyasla.....

''İlaveten... Dere geçme becerisi de daha iyi... ''

Ben katılıyorum bu söze.snorkel olmadan o derinlikte hangi araç geçebilir. ;D ;D ;D

Müsait bir zamanda geçeyim isterseniz. ;D ;D ;D
levend' Alıntı:
''İlaveten... Dere geçme becerisi de daha iyi... ''

Ben katılıyorum bu söze.snorkel olmadan o derinlikte hangi araç geçebilir. ;D ;D ;D

Tugsan acele etme istersen kışı bekle dere 2 mt olsun.... :D

Hakan n'ooldu bizim şnorkeller ? Haftaya geliyor dimi ? yine ;D

Hakancım,bahsettiğiniz dere Çağların boğulduğu dere ise sorun yok :smiley: Ama Yükselin boğulduğu dere ise temkinli davranmakda fayda var.Şaka bir yana,çamur balçıklarından korkmamda,dere ve akarsu geçişlerinde kalırsam diye hep önceden bakınırım çünkü su bu bi girdimi birdaha kurumaz ve sinsi sinsi arabayı bitirir.Hele görüntü için denize araç sokanların fotolarını görünce,içim tuhaf oluyor,o aracı yak daha iyi.

Offroadpassion' Alıntı:
Tugsan acele etme istersen kışı bekle dere 2 mt olsun.... :D
;D

tugsan75' Alıntı:
Hakancım,bahsettiğiniz dere Çağların boğulduğu dere ise sorun yok :smiley: Ama Yükselin boğulduğu dere ise temkinli davranmakda fayda var.Şaka bir yana,çamur balçıklarından korkmamda,dere ve akarsu geçişlerinde kalırsam diye hep önceden bakınırım çünkü su bu bi girdimi birdaha kurumaz ve sinsi sinsi arabayı bitirir.Hele görüntü için denize araç sokanların fotolarını görünce,içim tuhaf oluyor,o aracı yak daha iyi.

;D

Yok be eğer dereden geçerken eğer "biraz fazla nemlenirse" koltuk ve halıları sök ertesi gün kuruyor.

Bir de Çağlar'ın boğulduğu dere ise sorun yok derken ????? ??? ??? Üstelik ben boğulmadım sadece arabanın iç döşemesi biraz nemlendi hepsi bu ! ;)

Çağlarcım,Boğulmak kelimesi,az veya çok suda bir şekilde kaldığın zaman kullanılır en azından biz öyle deriz.Yani,gerek lastik hizası,gerek kaput,gerekse tavana kadar kalmanda fark yok.Bu öylesine espirili bir terim.Aaaaa duydunmu falanca,şurada boğulmuş deriz aramızda. ;D ;D ;D

Ayrıca eminim açmışsındır diferansiyelleri+sökmüşsündür aksları yoksa o kadar süre suda kalan araçda genelde birçok yere su giriyor farkında olmadan.

Derede itina ile Suzi çekilirken, onlarda karda itina ile bizlere yol açıyorlar ;)

mükemmel bir gezi olmuş ve sizin fotoğraflama şekliniz insanı bir anda ortamın içine çekiyor ve sonunu çok merak ettiğimiz heyecanlı bir filme benziyor sonunu bekliyorsunuz ama sonuda gelmesin istiyorsunuz. inanın şu fotoları zevkle seyrettim ellerinize sağlık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR