Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4 L Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,500
Ynt: Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)

3 kafadar Suzuki'ci almışlar aralarına bizim yaşlı kurdu, araçlarının hünerini göstermişler :D Davetinize iştirak edemediğime pişman olacağımı zaten biliyordum. :smiley:

Yaz mevsiminin en güzel off-road etabı diyebileceğim yerlerde gezmişsiniz. Heleki dereden sonraki etabı görmek bana daha kısmet olmadı. Pazar sıcağında sizler en güzelini yapmışsınız. Kareler her zamanki gibi süper.

Çağlar kardeşim, vinçin hayırlı olsun bol kazançlar :D
Monte şekli, eğer birde kullanışlı olursa süper..

Etiketler

Hazır aklıma gelmişken Çağlarcım,vincin hayırlı olsun,birde vince ihtiyacın olduğu zaman bağlantı noktanı iyice yukarı almanı tavsiye ederim.Aksi halde aracı çekerken aracının önü,vincinin bağlantı yeri aşağıda olduğu için zemine doğru basacak.Bunu bir çamur testi yaparak deneyebilirsin. 8)

sahin05' Alıntı:
çağlar bey yeni vinciniz hayırlı olsun çok güzel monte etmişsiniz çok şık duruyor battığınız yerde önden kendinizi vinçleme imkanınız olmadımı (vincin marka ve modelii merak ettim) manzara ve macerası bol bi gezi tebrikler

teşekkür ederim, vinç T max 6500 modeli, 6500 libre yaklaşık 3-3,5 ton arası biryerlerde ki bizim suzukilere yeterli, ebat olarak düşündüğüm yere uyumu benim için önemliydi. aracın bulunduğu yerin 50 cm önünde ucu araca doğru bakan oldukça iri bir kaya vardı , eğer bu kurtarma şekli de başarısız olsaydı D planı olarak o kayayı vinçleyip çıkartmayı deneyecektik.

Jeep34' Alıntı:
Çağlar kardeşim, vinçin hayırlı olsun bol kazançlar :D
Monte şekli, eğer birde kullanışlı olursa süper..

teşekkür ederim, yaklaşma açısı için soruyorsun tahmin ediyorum abi ; tahminen 1-2 derece kadar "mofiyeli haldeki" yaklaşma açısını azaltmıştır bunun dışında başkaca bir sorun olacağını düşünmüyorum (daha ne olsun), üstelik dün 1 saate yakın suyun altında kaldı bugün denedim hiç bir sorun yoktu

gecmıs olsun....keyıf ve macera dolu bır gezı olmus.
paylasım ıcın tesekkurler :smiley:

Hakan abi ve Çağlar abinin muhteşem dönüşü ;) gezilerinizi özledik abiler, muhteşem üçlünün gezilerini

kesinlikle süper bi gezi olmuş şu mt lastiklerimi aldığımda levent abinin arabasının önüne kamp kurucam, haftada 3 kere dükkanın önünden geçiyor artık müşteriler ona ve arabasına baktıgımı çözdüler durumu ;D ;D ;D ;D ;D

Sanırım nedemek istediğimi anlamadın Çağlarcım.Gezenbilir off-road şenliklerine gelince uygulamalı gösteririm. Ama tekrar anlatayım.

Şimdi senin vincin aracın önünde fakat olması gerektiği yerin aşağısında altda duruyor.Aracın yükseltilmiş buda okey ama battığın yerdeki bağlantı noktan vinçle aynı doğrultuda olursa,çekme esnasında aracın burnunu yere basarak çekme işlemi gerçekleşecek.Hangi bağlantı şeklinde olursa olsun,sarma işleminde aracın kafası aşağı doğru basar.Senin kiside normalin altında biryerde monteli olduğundan,bağlantı yerini aşağı kaymıyacak şekilde yukarı sabitlemelisin.

Nekadar açıklamlı oldu bilemem ama uygulamalı gösterirsem daha net anlayacksın dostum.

4 L' Alıntı:

Çok güzel bir gezi olmuş, fotoğraflara imrenerek baktım.

ben filimi kaçırmışım..Çağlar dereden çıkıp Fren arızasını geçip sahile ulaşmış :smiley:..neyse elimdeki son kareleri göndereyim..
P1120091.png P1120092.png P1120093.png P1120096.png P1120097.png P1120099.png

Ve final fotoğrafı...
Uzun zamandır, birçok sebep dolayısı ile Kendi aracımla gezi yapma imkanım olmadı, bende bu hafta kesin bir gezi yapıcam diye karar vermiştim. Cumartesi akşam Çağlar kardeşimle sahilde çaylarımızı yudumlarken, yarın sabah 08:00'da kahvaltı ve Ağva bölgesindeki dere tepe yeşillik içinde bir gezi yapalım dedik ve geç vakitde Mustafa abi ve Levent Ok'leşerek sabah hareket ettik.Yola çıktığımızda Çağların telsizde sorun olduğunu tespit ettik, ses çızırtılı ve bozuktu, yol boyunca Mustafa abiye tercüme ettim.

Gözlemecilerde güzel ve keyifli bir kahvaltının ardından (yingemizin nefis börekleri ile), Sortullu, Akçakese,Hacıllının nefis doğasına daldık, o dere bu dere, şu dere derken, derenin birinde Çağlar'ın araç takıldı kaldı. Takıldı diyorum, göremedik ama, bir taş aracı fena tutuki, Çağları geri çekerken benim demir tampon şasi bağlantı cıvatalarını eğdi ve bağlantı şaçlarına ciddi hasar verdi, baya bir uğraş ve emek Sonunda Çağları kurtardık ekip derin bir ohhh çekti , Çağların akvaryuma dönen aracındaki suyu boşaltıp temizledik ve yola devam ettik.

500Mt gittik gitmedik, Bu kez Çağların aracı Sol arka lastik kitledi ve kaldı. Kaldırdık ve 15 dk uğraşarak kampanayı çıkardık, çıkardık diyorum 3 kişi 15dk'da güneş altında çekiçler tornavidalar vs..yapıştırma olan balata plakası yerinden çıkıp kampanayı sıkıştırmış. Yapacak bir şey olmadığına kanaat edip, Sol arka fren beynini,Sağ arka fren beyni ile değiştirip havasını aldım, aracı 3 tekerlekten Frenli modele çevirdim, Çağlarda test etti ok bu araba gider abi dedi :smiley: ve yola devam ettik.

Deniz mangal ve Yüksel kardeşimizin bahçesinde Çay keyfinden sonra yola koyulup evlere döndük. Benim içinde keyifli, yorucu ama güzel bir gün oldu, katılan ve emek veren tüm dostlara teşekkür ederim, Onur konuğumuz olan ve tecrübeleri ile bize yol gösteren Mustafa abiyede gönül dolusu teşekkürler.

Saygılarımla
Hakan Irıklı

P1120104.png

Çok güzel fotoğraflar ah ah önümüzü görüp bi araçta karar kılamadık arkadaşlar şimdi sizlere imrenerek bakıyoruz .

Bu sıcak günlerde dere içinde ki fotoğraflar güzel geliyor insana :smiley: güzel gezi olmuş, fotoğraflar için elinize sağlık...

...yapıştırma olan balata plakası yerinden çıkıp kampanayı sıkıştırmış. Yapacak bir şey olmadığına kanaat edip, Sol arka fren beynini,Sağ arka fren beyni ile değiştirip havasını aldım, aracı 3 tekerlekten Frenli modele çevirdim, Çağlarda test etti ok bu araba gider abi dedi :smiley: ve yola devam ettik.

Saygılarımla
Hakan Irıklı

himm! akla ziyan Türk pratikligi mi desem, ne söylesem? hele siz cok olagan ve basit bir is gibi anlatinca daha da carpici. :eek: bence Ay'a coktan ayak basmis olmaliydik. herhalde mangal yapamayiz diye agirdan aliyoruz ;D
bir donem tv'de mc gywer adli bir dizi vardi hatirlarsiniz sanirim. pratik zekasi ve malzeme bilgisiyle butun zorluklarin ustesinden geliyordu. muhtemelen dizi fazla rating almamisdir. cunku bizde mc gywer'in ordinaryuslari var, izleyip ne yapsinlar... ;)

çok güzel keyifli bir güne benziyor , bir şey sormak istiyorum gözlemecilerden çıkıp denize girmeniz kaç saat sürdü ?

Aman efendim, övgü için teşekkür ederim,ordinaryus vs.. ne haddimize, hani doğa şartlarında nacizane ufak bir operasyon desek daha uygun olur, ayrıca ekip çalışması yaptık..araç yeniden yürüdüyse ekibin başarısıdır.. ;)

tm' Alıntı:
..himm! akla ziyan Türk pratikligi mi desem, ne söylesem? hele siz cok olagan ve basit bir is gibi anlatinca daha da carpici. :eek: bence Ay'a coktan ayak basmis olmaliydik. herhalde mangal yapamayiz diye agirdan aliyoruz ;D
bir donem tv'de mc gywer adli bir dizi vardi hatirlarsiniz sanirim. pratik zekasi ve malzeme bilgisiyle butun zorluklarin ustesinden geliyordu. muhtemelen dizi fazla rating almamisdir. cunku bizde mc gywer'in ordinaryuslari var, izleyip ne yapsinlar... ;)

eko' Alıntı:
çok güzel keyifli bir güne benziyor , bir şey sormak istiyorum gözlemecilerden çıkıp denize girmeniz kaç saat sürdü ?
10:30 gözlemeciler çıkış, 17:00 öğle yemeğini telafi etmek için yenen takviyeli akşam yemeği, 18:00 deniz sefası...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR