Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4 L Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 120
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,503
Ynt: Şile, Kömürlük - Akçakese Off-Road ve Keşif Gezisi (07 Haziran 2009)

ardından ekip teyakkuz haline geçti

P1010769.png

P1010775.png

P1010779.png

P1010785.png

Levent'in vitaraya strap bağlayıp çekmeyi deniyoruz ancak çekici araç kendisi zemine tutunamıyor ki yardım etsin

P1010798.png

P1010801.png

P1010808.png

Başka bir çözüm bulmak gerekiyor

P1010847.png

vinç ile çekmeye karar veriyoruz

P1010859.png

olmuyor... alan darlığı nedeniyle sabit nokta oluşturamadığımız için vinçleme de başarısız oluyor, tekrar iniyoruz bu sırada "gemi batıyor" bir şeyler yapmalıyız...

makara kullanıp tekrar vinçleyeceğiz

P1010870.png

P1010874.png

Etiketler

Kurtarma çalışması tüm hızı ile sürüyor, ekipler zamana karşı yarışıyorlardı.. ;)

Levent çekmeyi denedi fakat araç gelmeyince bende aradan geçip dere inişinde çapraz durup, vinçi makara yaparak dahada güçlendirdik. Bu sırada hem Levent Vitarası ile çekiyor hemde ben vinçle çekiyordum, Mustafa Abide(MK51) kurtarma operasyonunu yöneldiriyordu. (Alaska-Frigo,Alaska-Frigo)

makara kullanıp çift hat yapmayı deniyoruz ( bu şekilde çekim kuvveti iki katına çıkar: 3500 kg X 2 =7000 ton ve 5,5 HP X 2 =11 HP güç ile)

P1010877.png

P1010884.png

yine olmuyor, vinçleyen araç sabitlenemedi

P1010890.png

başka bir plan olarak bu kez hakan'ın aracın burnunu sete yaslayıp arkadan strap ile sabitliyoruz, nmakara ile vinçleyeceğiz ve destek olarak da Levent aracı ile starp bağlayığ çekecek, eğer yine olmasa arabayı bırakacağız sonbaharda suların yükselmesi ile denize yakın bir yerlerde nasılsa suyun hızı azalır ve çöker bizde gidip alırız... demeye başladık

P1010903.png

P1010905.png

P1010912.png

ve bu şekilde çekip çıkartıyoruz , bu kadar oğraşma nedeni araba kendini kurtarmak için uğraştığında kendini taşların arasına gömmesi..gidiyoruuuuuzzzz

P1010964.png

Tıtanıc filminden sahneler

P1010961.png

Ve Çağların araçı 3000Mt'den çıkartıp yüzeye alıyoruz, Fotoğraflar araç yüzeye yaklaşırken ;D..Çokmu attım ne.neysee. kurtarıyoruz,işte tamam okadarda derinlik yoktu.... :D Ve ekipte zafer sevinci...Dağılan makara u-bolt kilitler, straplar, takımlar toparlanıyor...

Bu şekilde durunca kapı fitilleri ve tabandaki su tahliye deliklerinden su içeri doluyor ve içeride 20-25Cm su havuz halinde...Bir ara Çağlar ikide balık atalımmı abi deyince, Çağlar bey lütfen konudan sapmayalım lütfen.. diye uyardık kendisini.. Bu sırada Mustafa abi uzaktan odun sallayıp ülen ben size böylemi ögrettim diye fırçalıyordu..... ;D ;D

Birazdan kapının açılış anları ve fotoğrafları gelecek...

P1120089.png

P1010976.png

P1010978.png

operasyon tamamlanmıştır ve 2009-2010 sezonu çekme tarifeside belirlenmiştir.. peşin satan durumu . Çekme tarifesi ; yokuş yukarı 6 TL, düzde 5 TL, Yokuş aşağı, 4 TL, Vinçleme 10 TL

P1010984.png

P1020002.png

P1020018.png

P1020022.png

P1020057.png

Yiyenbilirin en temel yapı taşı "mangal kömürü" yapım aşaması

P1020063.png

çağlar bey yeni vinciniz hayırlı olsun çok güzel monte etmişsiniz çok şık duruyor battığınız yerde önden kendinizi vinçleme imkanınız olmadımı (vincin marka ve modelii merak ettim) manzara ve macerası bol bi gezi tebrikler

Telsizdeki sorunla başlamıştı gün , telsiz çıkışı parazitli ve güçsüzdü mesaj gönderemiyordum, sonra deredeki titanic mevzuusunun üzerine de , bizim arka fren balatalarının miyadının dolası gelmiş. Balat da düşünmüş taşınmış bu işi nerede yapayım diye ve bu geziye karar vermiş.Her şeyde bir hayır vardır dedik ve işleme başladık. hemde ne başlama... mc laren takımın taş çıkartır cinsten

P1020072.png

P1020074.png

P1020083.png

P1020085.png

P1020086.png

P1020079.png

Çağlarcım geçmiş olsun,şansına önümüz yaz,sökersin taban halısını,açarsın diferansiyellerini,dağıtırsın fren kaliperlerini kışa kadar ufak ufak sök ,dağıt temizle operasyonu. ;D

Bu arada aramadığınız içinde ayrıca teşekkür ederim Hakancım. 8)

.... ve zurnanın zırt dediği yer ; işlem yapıldı ve bir kutu DOT4 fren hidroliği gerekli ve bir kutu açılmamış vaaaaaarr ! ancak arkadaşlar ısrarla sorunun başka bir şey olduğunu ima ediyorlar ve diyorlar ki " balataların arasına bi şeyler sıkışmış" .

P1020089.png

Kuş uçmaz kervan geçmez yer, ben her nen kadar " yok ya bi daha bakalım belki sıkışmamıştır" "bi daha kontrol edelim" "yok canım sıkışmamıştır sıkışmamıştır" dediysemde Mustafa abi reklam gibi son noktayı koydu : Vinç: 800 lira, lastik: 200 lira, arazide açılmamış fren hidroliği : PAHA BİÇİLEMEZ ...

P1020088.png

en nihayetinde herşeyi yoluna koyduk ve denize ulaştık, yorgun sıcak tozlu tamiratlı bir günun sonuna doğru deniz suyu tüm herşeye değdi

P1020099.png

P1020106.png

P1020109.png

Offroadpassion' Alıntı:
Bu şekilde durunca kapı fitilleri ve tabandaki su tahliye deliklerinden su içeri doluyor ve içeride 20-25Cm su havuz halinde...Bir ara Çağlar ikide balık atalımmı abi deyince, Çağlar bey lütfen konudan sapmayalım lütfen.. diye uyardık kendisini.. Bu sırada Mustafa abi uzaktan odun sallayıp ülen ben size böylemi ögrettim diye fırçalıyordu..... ;D ;D

Buna aracın ticari değeri açısından su aldı demeyelim de taban halısı biraz nemlendi diyelim ;D ;D ;D

Son dere gecisi sile gezisinde gectigimiz yerler :smiley: Cok guzel yerler Bir daha gitmek isterim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri