Şile Alacalı Köyünde CJ Denerken ZJ' nin Başına Gelenler (01 Şubat 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan musa zeje 5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 108
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,760

Etiketler
Ynt: Şile Alacalı Köyünde CJ Denerken ZJ' nin Başına Gelenler (01 Şubat 2009)

Hocam çok geçmiş olsun . Ucuz atlatılmış olmasına sevindim . Kazasız sürüşler dilerim

Saygılarıml ...
Barış

tugsan75' Alıntı:
Musa çok geçmiş olsun,iyi olduğuna sevindim,nasıl oldu anlatırmısın.
Abi sagolasın ,o kanalı geçmeye çalıştım araba oturdu adem abi beni vinçle geri çekti, sonra tekrar lastikleri kanala sokmadan geçmeyi denedik sag ön lastik sol kanala kayarak düştü devrik resimde görülüyor ben ön lastik düşünce frene bastım bi anlık refleks ,ön düşünce aracın dengesi kayboldu ve devrilme on saniye sürdü yani agır çekim
şansımız topragın yumuşak olması belki gaza bassaydım daha şiddetli bir devrilme olabilirdi
abi bu olayda birşey anladım ,arabalarda avadanlıklarımızın tam olması gerekiyor, otomatik araçlar için şanzıman yag
motor yağ, kazma kürek strep gibi.
tugsan75' Alıntı:
Musa çok geçmiş olsun,iyi olduğuna sevindim,nasıl oldu anlatırmısın.

Ben Adem abiye çok teşekkür etmek istiyorum.
iki haftadır zj si ile bizi çekiyor, bizimle ugraşıyor
çok teşekkürler Adem abiiiiiiiiiiiii

musa abi geçmiş olsun ufak hasarla atlatmışsınız şanslısınız =)

yaa şu insanların reyting uğruna yapmayacakları yok :D :D :D şaka bir yana geçmiş olsun allah bir daha göstermesin :-\

Arkadaşlar bir konuda dikkatinizi çekmek isterim madem bu araçları off road amaçlı kullanıyoruz 6 nokta emniyet kemeri kullanmamız gerekiyor bilhassa ustü açık araçlarda mutlaka olması gerekir diye düşünüyorum Musa kardeşimizin düştügü duruma ustü açık bir araç olsaydı durum çok üzücü olabilirdi
Geçmiş olsun saygılar Yunus...
kemer.jpg

öncelikle musa arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum ve bir kaç şeye dikkat çekmek istiyorum
1- kesinlikle çekilen halatın yanına veya arasına girilmemeli sarayburnunda ki ölümlü gemi halatı bağlama olayını hatırlamalıyız ALLAH muafaza
2- bir arkadaşımızın dediği gibi portbagaj dan da faydalanılabilir sol taraftan bir halatla çekilerek bir kaç kişi ile araç altında kalma korkusu yaşanmadan
3- aracın sağ tekeri gördüğünüz gibi tutunamadığından araç çekilen ağaca doğru geliyor oysa dikkat edin sağ arka tekerin hemen önüne bilek kalınlığında bir dal parçası çakılsa idi tabii dışarda kalan boyu 15 santimden fazla olmayacak şekilde teker buna takılacak ve doğrulması kolaylaşacaktı
tabiiki bu işler öyle pc başında oturduğunuz yerden kolayca şöyle böyle yap gibi değil birebir yaşamak lazım ama bu konularda biraz deneyimmim olduğundan yazmadan geçemedim ( yıllardır mesleğim gereği hasarlı araçları olay mahallinden çıkarmaya çalıştığımdan diğer bir çare ise sabırlı olup ezilmemiş yerleride ezmeden az hasarla işi bitirmek yanda muhkakak düzeltme ve boya işi çıkmıştır (araç yıkandığında belli olur ) ama yinede önemli olmasa gerek diye düşünüyorum bu işlere çok giriyor iseniz diğer bir tavsiyem ezilen yerleri boyasını bozmadan da düzeltip yine çamurlara dalmaya devam edebilirisiniz. tekrar musa arkadaşımıza geçmiş olsun der böyle tatlı hatılara kötü haberler eklemeden devamlarınızı dilerim . kemal usta

Kardeşim ancak haberim oldu. Çok geçmiş olsun, Allah beterlerinden saklasın.

tugsan75' Alıntı:
Ben başıma gelen benzer olayı anlatayım; 97disco1 le altımın oturduğu kanaldan geri geri çıktım.Aynı Musanın ki gibi sol tekeri çalılık kısma,sağ tekeride kanalların ortasına verdim.Bir anda nasıl oldu anlamadım sağ tekerler ortadan çalılığa yakın kanal düşmesiyle birlikte ayağımıda gazdan çekince(farkında olmadan daha doğrusu tecrübesizlik)aynı şekilde bende sağ tarafıma yattım.Sonra öğrendimki öyle birşey olunca,tam tersine gaz vereckmişim.Ama Musanın nasıl olduğunu merak ettim şimdi.

Musacım okuyabilldinmi bilmiyorum,ama yukarıda yazmışdım aynı olay birebir benim başıma gelmişti. :smiley::smiley::smiley:

çok geçmiş olsun dilerim hiçbir arkadaşımızın başına böle üzücü bir olay gelmez

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR