Ynt: Şile Alacalı Köyünde CJ Denerken ZJ' nin Başına Gelenler (01 Şubat 2009)
Musacım,tekrar geçmiş olsun.Bu tarz durumla inşallah kimse karşılaşmaz ama yarışlarda sıkca başımıza geldiği için birkaç püf noktayı paylaşmak isterim.
Öncelikle bu pozisyon için alternatif olarak şu yolu izlerseniz daha sağlıklı olur.Strebi veya vinç halatını aracın ortasından kasayla şase arasından geçirip çekme işlemini ortadanda yapabilirsiniz.Sizin çekme yönteminiz yanlış deyil ama herzaman alt tekerlerin dayanacağı kanal veya destek bulamayabilirsiniz.İlave olarak hi-jack ile portbagaja destek yapıp kendi gücünüzle belinizi incitme ihtimaline karşı önlem alabilirsiniz.
İkinci olarak tamamen düz bir zeminde devrilmiş ve lastiklerinizin dayanagı yoksa,kendi vincinizi açıp aracın ters tarafından altından geçirerek gene şasenin orta kısıma bağlıyarak ve hi-jack ile kasayı kaldırarak aracı çevirebilirsiniz.
Tabiki bu tarz olayların yaşanmaması dileğiyle.