Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,544

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlara tavsiyelerim olacak, belki birilerine faydam olur.

Bu zıkkımı b ırakmak istiyorsanız, öncelikle karar vermeniz gerekiyor. Karar verdikten sonra hemen doktora gidin (sağlık ocağına) rica edin size bir antidepresan ilaç başlasın. Bu ilacı kullanırken ilk 1 ay sigara içmeye devam edin ve 1 ay sonunda sigara paketinizi çeşmede yıkayın, sırıl sıklam olsun :D daha sönra çöpe atın. Kullandığınız ilacın size çok faydası olacaktır, günlük işlerinize daha kaliteli bir şekilde devam edebileceksiniz. Mümkünse bırakma gününüzü özel bir güne ayarlayın. Ben yılbaşı gecesi bıraktım. Sayması kolay oluyor :D

Yanınızda devamlı pet şişede su bulundurun, şişenin ağzı pratik açılan-kapanan şekilde olsun. (pınar su 500ml uygun) Aklınıza sigara geldikçe sudan bir fırt çekin.( ben günde 19lt lik damacananın yarısını içiyordum) suyun çok faydası oluyor, vücudunuzu temizliyor. Dakika başı wc den çıkmıyorsunuz.
Bu süreç devam ederken kesinlikle yanınızda sigara içirmemelisiniz, içilen ortamdan derhal uzaklaşmanız gerekiyor. Bunun sebebi içeni görüpte canınız çeker diye DEĞİLdir. Sebebi nikotin almamanız içindir. N e kadar uzak durursanız bırakmak o kadar kolaylaşıyor. Yanınızda birisi sigara içerse sigarayı bırakmış sayılmazsınız.
Sigara krizleri olacaktır. Bu krizler başta uzun sürüyor, şiddetide faazla oluyor. bu yaklaşık 3-4 dk sürer. Bu süreyi atlatırsanız bir yarım saat kriz gelmez. Bu krizlerin sıklığı ve şiddeti gittikçe azalacaktır. 3-4 gün sonra saatte bir kriz gelir 30sn sürer. Kriz aralarında sigarayı aramazsınız. Sorun o 3-4 dakikayı içmeden atlatmaktır. bu sürede su içeceksiniz.
Emin olun bu krizler gittikçe azalıyor, yeterki o sürede içmeyin.
Unutmayın içmediğiniz her gün biraz daha rahatlıyacaksınız.

Dikkat edilmesi gereken konu; 15-20 gün içmiyorsunuz ve kendinize ÖZGÜVEN geliyor. BEN BUNU BIRAKABİLİYORUM diyebiliyorsunuz. Buna dikkat ediniz. Bu cümleyi kurarsanız vede nasılsa bırakabiliyorum , biraz daha içeyim, sonra bir ara yine bırakırım derseniz, yanılıyorsunuz. Çünkü her bırakma denemesinden sonra bırakmak dahada zorlaşıyor.

DİKKAT
YANINIZDA SİGARA İÇİRTMEYİN, NİKOTİN SAKIZI, BANDI KULLANMAYIN (nikotinden ne şekilde olursa olsun uzak durmak şart)
ÖZ GÜVENE DİKKAT

Antidepresan ilacı Dr kontrolünde kullanmanız gerekiyor, kendiniz kullanır ve keserseniz rebaund etki olabiliyor, bunun için Dr kontrolünde azaltarak kesmek gerekiyor.

Umarım birilerine faydası olur
Dr Mete Güney

Etiketler

Merhabalar sigaracı arkadsaşlar.
Ben bıraktım ve ne olduğunu gördüm.İlk günden itibaren hemen + 1 demiştim.Bakın size birşey anlatayım görünce ben resmen şaşırmıştım.
Arkadaşlar pazardan manavdan hormonlu şimdi de gdo lu diye meyve sebze satın alırken bir sürü hesap yaparız değilmi.Yurdumuzun bir çok yerinde binlerce köylümüz tütün ekimi yapıyor.Tütün yapraklarının büyüklüğünü hepimiz biliyoruz.Yıl 2005 Sakarya Hendek ilcesinde geçici görevle çelışıyoruz yaklaşık 30 kişiyiz.Her köyde 2 kişiyiz fındık,mısır,sebze filan derken amanın o da ne muz yaprağı gibi fakat sapı kısacık birşey.Bitkinin boyu 160-170 cm gövde kalınlığı 7-8 cm devasa yapraklar yaprak aralıkları 2-3 cm sordum tütünmüş.Üşenmedim ölçtüm yaprğın boyu sıkıdurun 85 cm eni 42 cm geldi.Eskiden olduğu gibi tütün hasadı yok.Hani çim motorları varya işte ona metal testere takıp kesiyorlar bir çivi çakıp kuruması için asıyorlar.Tarımın şekli bile değişmiş.Sordum bunu nere satıyorsunuz,dedilerki bunlar ABD kökenli biz bu tütünü özel sektöre yabancı sigara üreticilerine satıyoruz,hibrit cinsi tohumu onlar verir nerdeyse zaiyat fire 0 dır.
Hadi bakalım pazardan domates,salatalık vs. alma o tütünden yapılan sigarayı iç.
Doğru ULUSOTOMOTİV arkadaşın anlattığı gibi içsen veya içmesen ömür belli saniye farketmez.Birinde eğer ömrün uzunsa eline bastonu 90 yaşında alırsın,diğerinde 60 yaşında yani biri sağlıklı yaşar diğeri az sağlıklı yaşar.
Sağlıkla kalın.

Ben ulusotomotiv nickli arkadaşın latife yaptığına eminim.
Her sigara içen kendi kendine ben bunu neden içiyorum diye kızıyordur. Sadece bırakmaya hazır değildir ve şimdilik içmeye devam.
Umarım bırakmaya karar verdiğinde geç kalmış olunmaz.

Günaydın Metebey.
GDO lu veye hormonlu diye domates veya bilmemne almayız ama GDO lu tütünden yapılan sigaraları içeriz.
Anlatırlar yok bilmem kimin dedesi günde 3 paket birinci içerdi (bilenler bilir filtresiz ucuz bir sigaraydı) de o 100 yaşını geçti.Tamam o öylede herkes öyle olmazki.Niye şimdi ORGANİK TARIM diye bağırıyoruz.80 öncei Ankarada çok yakın akrabam olan şimdi 96 yaşında ve sağlıklı olan TARM MÜHENDİSİ amcamız kaldığım otelden beni aldı birliklte evine gitmek için yola çıktık.Dediki evladım şurdan manava uğrayalım birşeyler alalım.Gittik oda ne bizim amca eciş bücüş kurt delmiş elmalardan alıyor.Yan tezgahta harika görünen elmalar var.Bana dediki <<şimdi niye bunu aldı dersin ama bunu sana şöyle anlatayım normal ahşap yayık ta yapılan ayranla,tereyağıyla elektrikli yayıkta yapılan bir degil işte buda öyle>>.
İişte eskiden zirai mücadele yoktu yani bitkiye zehir atılmazdı.O nedenle herşey daha az olup raf ömrü kısa olurdu.
Anlayamıyorum nedense GDO lu diye domates vs. yemeyiz fakat GDO lu tütünden yapılan sigarayı içeriz.
İçenlere tavsiyem:BEN SÖZ VERDİMMİ TUTARIM VAATTE BULUNMAM BIRAKTIM SİGARAYI desinler.Ben öyle bıraktım.İnanın ne badireler atlattım halada bitmedi.Ama sigarayı bitirdim.OOOH BE.
Sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Günaydın Metebey.
GDO lu veye hormonlu diye domates veya bilmemne almayız ama GDO lu tütünden yapılan sigaraları içeriz.
Anlatırlar yok bilmem kimin dedesi günde 3 paket birinci içerdi (bilenler bilir filtresiz ucuz bir sigaraydı) de o 100 yaşını geçti.Tamam o öylede herkes öyle olmazki.Niye şimdi ORGANİK TARIM diye bağırıyoruz.80 öncei Ankarada çok yakın akrabam olan şimdi 96 yaşında ve sağlıklı olan TARM MÜHENDİSİ amcamız kaldığım otelden beni aldı birliklte evine gitmek için yola çıktık.Dediki evladım şurdan manava uğrayalım birşeyler alalım.Gittik oda ne bizim amca eciş bücüş kurt delmiş elmalardan alıyor.Yan tezgahta harika görünen elmalar var.Bana dediki <<şimdi niye bunu aldı dersin ama bunu sana şöyle anlatayım normal ahşap yayık ta yapılan ayranla,tereyağıyla elektrikli yayıkta yapılan bir degil işte buda öyle>>.
İişte eskiden zirai mücadele yoktu yani bitkiye zehir atılmazdı.O nedenle herşey daha az olup raf ömrü kısa olurdu.
Anlayamıyorum nedense GDO lu diye domates vs. yemeyiz fakat GDO lu tütünden yapılan sigarayı içeriz.
İçenlere tavsiyem:BEN SÖZ VERDİMMİ TUTARIM VAATTE BULUNMAM BIRAKTIM SİGARAYI desinler.Ben öyle bıraktım.İnanın ne badireler atlattım halada bitmedi.Ama sigarayı bitirdim.OOOH BE.
Sağlıkla kalın.
Doğru söze ne denirki?
Eskiden atalarımız bizim harcadığımız eforun 4-5mislini harcarlarmış. Şimdi zararlı denen tereyağı ve kuyruk yağıyla beslenmişler ve uzun süreler yaşayanlar olmuş.
Bazı insanlar gamsız, kedersizdirler bunlar günde 10 paket bile sigara içse, beslenmesinede dikkat ediyorsa uzun ömürlü olabilir, hastada olmayabilir. Ama artık böyle yaşamak çok zor.Eskiden keyif için içilirmiş bu zıkkım, şimdi çoğumuz stressten ve kederden içiyoruz, bazende keyiflenip içeriz (ör:rakı masası) Günümüzde stresi artıran çevresel faktörlerde arttığı için sürekli stress altındayız ( Ör:Gürültü) efor durumuda azalmış durumda.
Günümüzde sigara içen birinin 100 yaşına gelebileceğini hiç sanmıyorum, buna gdo lu besinleri ve tarım ilaçlarınıda katarsak, işimiz dahada zorlaşıyor.

lokosit' Alıntı:
Ben ulusotomotiv nickli arkadaşın latife yaptığına eminim.
Her sigara içen kendi kendine ben bunu neden içiyorum diye kızıyordur. Sadece bırakmaya hazır değildir ve şimdilik içmeye devam.
Umarım bırakmaya karar verdiğinde geç kalmış olunmaz.

tabiki latifeden ibaret dediklerim sigarayı bırakan arkadaşımızı bildiğim için nazım geçtiği içindir yazdıklarım :smiley:)

01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. lokosit
15. ekinox
16. nitroces
17. Parodi (Fatih Aydoğdu)
18. gezent-i
19. Clk PART-Business CARCARE
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç
26. Zakof (2006)
27. CİNCİN (3 Mart 2006)
28. sisdagili61
29. zaferbager41
30. loganrory

31. ci kişi aranıyor... :smiley:

ekiNoks' Alıntı:
01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. lokosit
15. ekinox
16. nitroces
18. gezent-i
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç
26. Zakof (2006)
27. CİNCİN (3 Mart 2006)
28. sisdagili61
29. zaferbager41
30. loganrory

31. ci kişi aranıyor... :smiley:

Az daha o ben olacaktım :D Son anda kurtardım ;D

01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. lokosit
15. ekinox
16. nitroces
18. gezent-i
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç
26. Zakof (2006)
27. CİNCİN (3 Mart 2006)
28. sisdagili61
29. zaferbager41
30. loganrory
31. Hayaxi (26.01.2010)

hadi riskli sayıyı ben aldım şimdi sayıyı bahane eden kalmasın :smiley:

hayaxi' Alıntı:
01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. lokosit
15. ekinox
16. nitroces
18. gezent-i
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç
26. Zakof (2006)
27. CİNCİN (3 Mart 2006)
28. sisdagili61
29. zaferbager41
30. loganrory
31. Hayaxi (26.01.2010)

hadi riskli sayıyı ben aldım şimdi sayıyı bahane eden kalmasın :smiley:
Eminim ki bir daha sigara içmezsiniz :smiley:
Çok taze bırakmışsınız. yukarıdaki tavsiyelerime uymanızı öneririm.

teşekkürler
Büyük konuşmak gibi olmasın ama içeceğimi hiç sanmıyorum :smiley:
şu anda kendimi daha önce hiç sigara içmemiş biri gibi hissediyorum
10 yılı aşkın günlük 10-15 adet içiyordum
ben allen carr yöntemi ile bıraktım hiç zorlanmadım ve hiçbir istek duymuyorum
3. gün kendi kendime bu kadar kolay olamaz, bendemi bir sorun var diye sordum :smiley: hatta Hipnotize olduğumu düşünmedim değil
belkide ben çok etkileniyorum

hayaxi' Alıntı:
teşekkürler
Büyük konuşmak gibi olmasın ama içeceğimi hiç sanmıyorum :smiley:
şu anda kendimi daha önce hiç sigara içmemiş biri gibi hissediyorum
10 yılı aşkın günlük 10-15 adet içiyordum
ben allen carr yöntemi ile bıraktım hiç zorlanmadım ve hiçbir istek duymuyorum
3. gün kendi kendime bu kadar kolay olamaz, bendemi bir sorun var diye sordum :smiley: hatta Hipnotize olduğumu düşünmedim değil
belkide ben çok etkileniyorum
Her geçen gün, bir öncekinden daha rahat geçiyor. Siz olayı kafanızda bitirmişsiniz zaten. Tebrikler.
BAŞARILAR SİZİN OLSUN ;)

01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. lokosit
15. ekinox
16. nitroces
18. gezent-i
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç
26. Zakof (2006)
27. CİNCİN (3 Mart 2006)
28. sisdagili61
29. zaferbager41
30. loganrory
31. Hayaxi (26.01.2010)

32. ci kişi aranıyor... :D

Mete Hocam,

Demek buralardasın...
Halk sağlığı sorunlarına el attın demek :smiley:
Foruma en kısa zamanda dön !!
Yoksa beni günah keçisi yapacaklar arkadaşlar... :-\
Daha fazla özletme kendini

Hay aksi 31 i kaçırmışız bu arada
Mitsubishi sıralamasında 69 u yakalamıştım oysa ki :smiley: ;D

Sevgiler

Selim 8)

Güaydın sigarayı bırakıp gençleşen ve hep genç olarak kalacaklar günaydın.
Hadi arkadaşlar devam ediyoruz çevremizdende bırakanlar var ise onlarıda listelemek nasıl olur.
Varmısınız araçlarımızın dışardan görülebilecek bir yerine ben sigarayı bıraktım gençleştim hani eskiden esnafların dükkanlarında peşin satan-veresiye satan resimleri vardıya ona benzer birşey yapsak ne dersiniz.Sanırım aramızda bunu yapabilecek yetenekte arkadaşlarımız vardır.
Sağlıklı kalın.

Sigarayı bırakan hakikaten de gençleşiyor. Yürüyüşe çıktığınızda ayaklarınızın koşası geliyor.
Neden gençleşiyorsunuz?
Çünkü nikotin damarlarınızı daraltmıyor ve vücudunuzun en uç kesimleri bile kandan yeterince nasibini alıyor. Yani hücrelerimiz daha fazla oksijen alıyor, daha sağlıklı besleniyor.
Cildiniz daha güzel ve sağlıklı görünecek, varsa ayak tırnaklarınızdaki mantar bile kendiliğinden düzelebilecek, daha az uyuyup daha dinç uyanacakzınız.
Daha akciğerlere verdiği tahribattan bahsetmiyorum, sigara içen akciğerle içmeyen akciğeri bir görseniz mideniz bulanır.

Yeni bırakmış arkadaşlar lütfen yeniden yakarlarsa ciğerlerinin ne hale gelebileceğini düşünsünler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri