Birazda canınızı çıektirmem lazım.Yanlız künefenin eksik kısmını ben yedim.Diğerini iç işleri bakanı yedi.(Levent (buraldi )şimdi abi hepsini yedinmi demeden açıklıyayım dedim.Daha sonra orada Sülüklü han denilen yer var.Bir doktorun tavsiyesi ile kahvelerimizi orada içtik.Harika bir kahve (dibek kahvesi)görsel alamadım.Makinam kazaya kurban giderken darbe aldı.Tamire vermiştim.
Evet İlhan bey.Bende Kırıkkaleye geldim.Torun ağır basıyor artık.Nasipse pazarteside Seyfettin hocamı ve Bülenti (Dolly karavan) ziyaret edip İstanbula geçeceğim.
Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe
Diyarbakır’ın fethi sırasında şehit olan Halid Bin Velid’in oğlu Süleyman dahil, 27 Sahabe bu camide yatmaktadır.
Melik Ahmet paşa camii:
Melik Ahmet Paşa tarafından 1587-1591 yılları arasın da yaptırılan camiinin duvarları Kuzey ve Güneyi siyah, beyaz taş sıralarından diğer tarafları ise siyah taşlardan yapılmış.
Seyyah kardeşim yavaş yavaş artık turu bitirmek üzeresin çok güzel yerlerle bizim içimizi açtın.Yanlız Kırıkkaleye geçeceğini bilseydim benim kardeşim ve cocukları orda yaşıyordu bir tanış derdim inşallah başka sefere ozaman..Saygılar
Diyarbakırdan Bozova üzeri Adıyamana geçmeye karar verdik.Böylece barajıda görelim dedim.Şanlıurfa ilinin Bozova ilçesine 24 km uzaklıkta Fırat Nehri üzerinde kurulan bir barajdır.1983 yılında inşaatı başlamış olan baraj 1992 yılında işletmeye açılmıştır.Daha sonra Gap projesi ile Harran ovasına hayat verilmiş.Baraj yapımı sırasında hayatını kaybedenler için şehitlik yapılmış.Baraja seyir terasından ileriye izin verilmiyor.