Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,056
Ynt: Seyyah İç Anadolu Yollarında.

Arkadaşlar Diyarbakırda Gazi köşkünü vermeden baraja geçmişim son anda farkettim.Özür dilerim.
Gazi köşkü Atatürk ün Diyarbakır a geldiğinde konakladığı bir köşk.Şuanda içerde özel eşyalar sergilenmekte.

DSCN9285.JPG

DSCN9249.JPG

DSCN9253.JPG

DSCN9295.JPG

DSCN9255.JPG

Etiketler

Ata köşkünün tam karşısında da sekiz gözlü köprü var.Son görselde oraya ait.

DSCN9258.JPG

DSCN9260.JPG

DSCN9262.JPG

DSCN9264.JPG

DSCN9270.JPG

Adıyaman yolunda koylar bize eşlik ediyor,karlı dağlarda bizi kendilerine doğru çağırıyordu.

DSCN9460.JPG

DSCN9468.JPG

DSCN9476.JPG

DSCN9479.JPG

DSCN9483.JPG

Ahmet bey öncelikle kırıkkaleye hoş geldiniz.
Pazartesi ankara da görüşmeyi bende cok isterim. Saat 13'e kadar müsaitim. sonrası malesef erteleyemeyeceğim ufak bir işim var.
Kısmetse görüşürüz. Seyfettin hocamın veya Bülentin yanında. Şimdilik hoşcakalın.

Apdullah bey içten hoşgeldiniz için teşekkür ederim.Nasipse pazartesi öğleye kadar Seyfettin hocamın yanında olurum.

Seyfettin Hocam kahvaltıdan sonra Kırıkkaleden ayrılacağım.Çayı yudumlarız.Saygılar.

Adıyamandan Malatya ya doğru yol aldık.
Malatya da Battalgazi ilçesini gezdik.Burada tarihi yerler ve anıtları kitabeleri ile yayınlamayı tercih ettim.Bu arada belediye restorasyon çalışmalarına öncelik verdiği gözlenebiliyor.Tarihe sahip çıktıkları için teşekkür ederim.

DSCN9760.JPG

DSCN9661.JPG

DSCN9662.JPG

DSCN9664.JPG

DSCN9665.JPG

Ulucami tipik bir Selcuklu mimarisi.Kapısındaki taş işçiliği dikkat çekiyor.Fakat ilkdefa bu tip bir cami gördüm.Tam ortasında bahçesi var.Sanki Kervansaray modeli uygulanmış.Sanki Suriye Şam da bulunan Emevi camiinin küçük bir modeli.

DSCN9669.JPG

DSCN9670.JPG

DSCN9673.JPG

DSCN9674.JPG

DSCN9684.JPG

Yntrı: Seyyah İç Anadolu Yollarında.

Şahabiyye Kübra medresesinden sadece tek kalıntı kalmış.Sanırım yakında onuda restoreye alırlar.

DSCN9688.JPG

DSCN9690.JPG

DSCN9692.JPG

DSCN9695.JPG

DSCN9693.JPG

Silahtar Mustafa paşa kervansarayıda restore ile sosyal faaliyetlerin yürütüldüğü güzel bir mekan olmuş.

DSCN9708.JPG

DSCN9696.JPG

DSCN9699.JPG

DSCN9701.JPG

DSCN9703.JPG

Daha sonra İmam Zeynel Abidin türbesine gittik.Açıklamasını görsel olarak verdim.Kısaca Yurdumuzun değişik yörelerinde Zeynel Abidin türbesi bulunmakta(kayseri de de var)Sebebi Kerbalada linç edilince bazı uzuvları sevenleri tarafından değişik yörelerde defnedilmiş.
Türbeyi ziyaretimizde baraj gölü üzerinde feribot seferlerini görünce İstanbul aklımıza geldi.

DSCN9716.JPG

DSCN9717.JPG

DSCN9719.JPG

DSCN9720.JPG

DSCN9723.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,748
Kayıtlı Üye Sayımız
166,564
Kaydolan Son Üyemiz
dijitalarsiv

SON KONULAR

Geri