Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,212
Ynt: Seyyah İç Anadolu Yollarında.

Daha sonra iç bahçede sağda Balım Sultan türbesi.Bu türbe içinde orjinal kapısı ve çeşitli eşyalar

DSCN5462.JPG

DSCN5463.JPG

DSCN5465.JPG

DSCN5470.JPG

DSCN5471.JPG

Etiketler

Kızılca Halvet'e girilen kapının bulunduğu koridorun sonunda bir Taç Kapı daha var. Bu kapıdan Kırklar Meydanına girilir.Burada Kırklar Meydanının doğusunda Resul Bali'nin ve Horasan Erleri'nin mezarları bulunur.

DSCN5523.JPG

DSCN5495.JPG

DSCN5487.JPG

DSCN5488.JPG

DSCN5491.JPG

Kırklar Meydanı'nın batısındaki sekinin önünde ve üstünde Çelebi mezarları yer almaktadır. Çelebi mezarlarının yer aldığı sekinin güneyinde ise Güvenç Abdal Türbesine girilen kapı bulunmaktadır.

DSCN5515.JPG

DSCN5514.JPG

DSCN5503.JPG

DSCN5504.JPG

DSCN5505.JPG

Kırklar Meydanı oldukça geniş bir salon görünümündedir. Yüksek tavanı üç kemer tarafından taşınmaktadır. Kemerler arasında yer alan ahşaptan yapılmış iki tam ve iki basık kubbe güneş sembolleri bulunmakta.Burada kullanılan eserler ve orjinal kapıda sergilenmekte.

DSCN5517.JPG

DSCN5496.JPG

DSCN5498.JPG

DSCN5499.JPG

DSCN5509.JPG

Daha sonra beştaşlara gittim.Hikayesi okuduğum kadarı ile ( Karahöyükte 7 tane ev vardır.Hacı Bektaş ta bu evlerden Kadıncığın evine yerleşir.Köyde hayvanlar nöbetleşe otlağa götürülür.Hayvanları gütme sırası İdriste iken o gün işi çıkan İdrisin yerine Hacı Bektaş görevi üstlenir.İdrisin kardeşi Saru da kızar.Hacı bektaşa güvenilmemesini ister.İdriste kızar ve hayvanları alan Hacı bektaş otlağa gider.Saruda daha sonra hayvanlarını sürüye katmak ister Hacı Bektaş senin hayvanları kurt kapacak ben karışmam der.Saru bırakır ve gider.Hacı bektaş akşam eve gittiğinde hayvanlarını göremez.Bunun üzerine kadıya şikayete gider.Kadıda Hacı bektaşa sorar Hacı bektaş ben hayvanları bırakmamasını söyledim bıraktı der.Kadı şahidin varmı dediğinde evet karşıki dağlar der.Kadı dağdan şahit olmaz der.Hacı bektaş ta dağlara seslenir ve beştaş yuvarlanarak gelip birtanesi konuşur.Olayı anlatır.Bunun üzerine kadı sen cadımısın der.Hünkar iyi düşün kadı taş olacaksın der.Konuşmaya devam eden kadıda taş olur.Halkta onu lanetler)
Biz orada dururken gelen bir taksiden dört bayan indi ve kadıyı temsil eden taşı taşladı eşimle ben hayret içinde kaldım ve giderek o taşında fotoğrafını çektim.Beyaz taşın üzerindekiler atılan taşlar ve beştaş çevresindeki tellerde de bezler.

DSCN5524.JPG

DSCN5534.JPG

DSCN5531.JPG

DSCN5536.JPG

DSCN5539.JPG

Beştaşlardan ayrıldık.Planda Kırşehir vardı.Bir gecede orada yatacak ve çevreyi gezecektim.Fakat yardımcı pilot babaanne olunca tutmak mümkün olmadı.İllede Kırıkkale deyince zorunlu yola devam edip toruna ulaştık.Nasipse bir haftasonra Kırşehir üzeri Adana yöresine yola devam edeceğiz.Şimdilik zorunlu mola.

DSCN5543.JPG

DSCN5545.JPG

Oooo Babaanne, Dede arasına,da iyi yakışmış torun maşallah.Abi güzel bir paylaşım olmuş ellerine sağlık yanlız bizim ziyaretcilerimize geleneksel ve bir anı olarak verdiğimiz gezenbilir bayrağınızı unuttuk affola ama biline,ki adınıza saklanacak sizi tanımaktan onur duyduk.Mutlu olduk sevgi ve saygılarımızla Tunay,Tugay..

Tugay bayrak hakkım saklı dursun.Adana ya dönerken aksilik olmazsa çayını içerim:

Hocam mükemmel görseller paylaşıyorsunuz. Siz böyle gezdikçe içimdeki kıpırtılar artıyor. Bu arada toruna Maaşallah. Allah hayırlı evlat etsin. Tunay-Tugay çiftine de ev sahipliği için teşekkürler. Gezenbilir büyük aile iyi ki varsınız. Selamlar.

Mehmet Hocam birşey demiştim hatırladıysanız.Sizi doğa koşullarından koruyan her araç karavandır.Önemli olan niyettir.Yola çık bilki bitmştir.

Keyf le izliyoruz ahmet bey.
Nazlı Eskişehir zaten hanım koy . Tattlı anılarımızın baş şehri , selamlar gönderiyoruz sana.
Yazana izletene de saglıklar dileriz.

Tabiki Ahmet abi Adana güzergahı burdan gecer,Bekliyoruz saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR