Serbest Muhabbet Sizce Zaman Kaybı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,201

jeep

Zirve
Yer
Gaziantep
Web
www.gandoff.org
Arkadaşlar son 10 günde gezenbilirde yoğun bir geyik fırtınası var gibi geliyor bana. Ya da çok mail aldığım yerler geyiğin merkezi olan 7/24 landçılar, jeepcilerin sabah kahvesi, kapışma, jeepçiler kaç kişi zj ciler kaç kişi, en kral landçı kim vs vs.. Geyik bir konu açılıyor. Herkes bunu bekliyormuş gibi ( ben dahil ) saldırıyoruz. Bu geyiklerin bana bir faydası olmadı şu ana kadar. Ben zaman kaybı olarak düşünüyorum. Ayrıca Gezenbilir forumunun kuruluş amacı dışına mı taştı. Yani gezenbilir forumu kurulduğunda insanlar gelsin bir konu açsın, sabah dükkanı açalım akşam kapatalım diye sayfalar dolusu boş muhabbet mi yapsın olarak hedeflendi acaba.. Bakın küçük bir hesaplama yapalım...

Kabaca hesapladım..

Serbest muhabbet bölümüne atılan mesaj sayısı 21 sayfada 60.000 civarında
Offroad Teknik Bölümünde atılan mesaj sayısı 16 sayfada 7.000 civarında

Kimseyi eleştirmek amacında değilim. Ama bunun da farkında olmak gerektiği düşüncesindeyim. Olayın birde teknik bir yönü vardır herhalde. 60 bin mesajı kaldırabilecek teknik altyapı ne alemde.. Belki 100 milyon mesajı kaldıracak kapasite vardır. 60 bin hikaye gelir bilemiyorum tabi.. Kendimce bir karar aldım, çok komik, ilginç, illaki cevap vermem gereken bir durum olmadıkça serbest muhabbete katılıp zaman öldürmeyeceğim.

Saygılar..

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Sizce Zaman Kaybı mı?

kesinlikle haklısınız

yeni üyeyim ve birçok konuda bilgi ararken oldukça farklı yerlerde anlatımlar ile karşılaştım ki
neyin bilgi neyin latife olduğunu anlamakta zorlandım

karmaşa karar vermekte yanıltıcı sonuçlara götürüyor insanı

not: "aktarılan bilgiler kişiseldir kullanmak isteyen sorumluluğu üzerine alır" ı gözönünde tutuyorum

Ben bu goruse katilmiyorum.

Serbest muhabbet basliklari oldugu icin diger basliklar daha yalin ve anlasilir kalabilecek. Eger serbest muhabbet basliklarini kaldirirsak, bir tahminle buradaki 60.000 mesaj olmayacak ancak bunun yerine 10.000 muhabbet mesaji off road basliklarina sizacak.

Gecen gunlerde jeep gezisi sayfasina, neden geyik muhabbeti burada yaoiliyor diye bir mesaj attim. Buralarda geyik olup olmamasi konusunda actigim baslikta cogunluk geyige karsiyken, gercekte geyik yapiyorlardi. Hatta bu mesajim yusunden Alpaslan bey ile birbirimize girdik yok yere. Fakat sonrasinda bir serbest muhabbet sayfasi acildi ve serbest muhabbet basligi amacina ulasirken, jeep gezisi basligi da daha yalin olarak korunmus oldu.

Kisiler srbest muhabbet basliklarina takilip takilmamakta tabii ki serbestler. Muhabbetin bir tanisip kaynasma anlami var, peki board oyununun anlami nedir? Sonucta onemli olan serbest muhabbetle diger konulari birbirinden ayirmak degil mi? Bu boyleyse, cozum serbest muhabbetin yapilabilecegi basliklari korumaktir.

Ben de 7/24 LR basligina kadar bu basliklara neredeyse hic takilmiyordum. Su anda takiliyorum. yazdiklarim kimseye engel olmuyor, ya da rahatsiz etmiyor, kargasa dogurmuyor. Arada ilginc yorumlar, hos espriler oluyor. Bundan memnunum.

Güven kesinlikle görüşlerinize katılıyorum, düşüncelerime tercüman oldunuz, teşekkür ederim...

Özellikle bilgi ve gezi paylaşımlarının konu dışı muhabbetlerle bölünmesine engel olması açısından faydası bile oldu bence.

Ayrıca serbest muhabbet zaman kaybı olarak görülüyorsa o başlığı incelemezsiniz, zamanınız size kalır :smiley:

Özellikle teknik kısımda geyik yapılması forumun kullanılışlığına ve faydasına gölge düşüren bir durum. Teknik bir konu altında sayfalarca alakasız mesaj forumda gerçekten bilgi arayanları uzaklaştıracak bir şey bence. Özen göstermeliyiz özellikle bu tip konular altında geyik yapmaktan kendimizi alıkoymalıyız. Aksi halde bırakın yeni üyeleri eski üyeler için bile tadsız bir durum oluşuyor forumda.

Gezi notlarında ister istemez geyiğe kaçan tarzda mesajlaşmalar oluyor, bu kısımlarda da dikkat edilmesi lazım, doğru olan serbest muhabbet ve geyik amacıyla açılmış konu başlıklarının dışında mümkün olduğunca geyikten uzak durmak. Özellikle son dönemde bu durumdan oldukça rahatsız olan birisi olarak bende aynı hataya düşersem moderatörler tarafından uyarılmayı ve mesajlarımın silinmesini tercih ederim açıkcası ;)

concrete' Alıntı:
Ben bu goruse katilmiyorum.

Serbest muhabbet basliklari oldugu icin diger basliklar daha yalin ve anlasilir kalabilecek. Eger serbest muhabbet basliklarini kaldirirsak, bir tahminle buradaki 60.000 mesaj olmayacak ancak bunun yerine 10.000 muhabbet mesaji off road basliklarina sizacak.

Gecen gunlerde jeep gezisi sayfasina, neden geyik muhabbeti burada yaoiliyor diye bir mesaj attim. Buralarda geyik olup olmamasi konusunda actigim baslikta cogunluk geyige karsiyken, gercekte geyik yapiyorlardi. Hatta bu mesajim yusunden Alpaslan bey ile birbirimize girdik yok yere. Fakat sonrasinda bir serbest muhabbet sayfasi acildi ve serbest muhabbet basligi amacina ulasirken, jeep gezisi basligi da daha yalin olarak korunmus oldu.

Kisiler srbest muhabbet basliklarina takilip takilmamakta tabii ki serbestler. Muhabbetin bir tanisip kaynasma anlami var, peki board oyununun anlami nedir? Sonucta onemli olan serbest muhabbetle diger konulari birbirinden ayirmak degil mi? Bu boyleyse, cozum serbest muhabbetin yapilabilecegi basliklari korumaktir.

Ben de 7/24 LR basligina kadar bu basliklara neredeyse hic takilmiyordum. Su anda takiliyorum. yazdiklarim kimseye engel olmuyor, ya da rahatsiz etmiyor, kargasa dogurmuyor. Arada ilginc yorumlar, hos espriler oluyor. Bundan memnunum.

Anladığım şu; serbest muhabbet ekmek gibii, su gibi gereklidir. Bu sayfalar diğer konuların yalın kalmasını sağlıyor, diyorsunuz. Sitede ki diğer mesajların toplamını 3 e katlayacak kadar yalınlaştırma varsa bu işte bir yanlış var demektir. İnsanlar o zaman buraya muhabbete geliyor. Diğer konular o zaman serbest muhabbeti yalınlaştırmak için açılmıştır. Muhabbetimizin içinde ciddi birşeyler olur moralimiz bozulmasın diye.. Sonuç bu rakamlar bunu gösteriyor. Kimse alınmasın lütfen.

SDC' Alıntı:
Güven kesinlikle görüşlerinize katılıyorum, düşüncelerime tercüman oldunuz, teşekkür ederim...

Özellikle bilgi ve gezi paylaşımlarının konu dışı muhabbetlerle bölünmesine engel olması açısından faydası bile oldu bence.

Ayrıca serbest muhabbet zaman kaybı olarak görülüyorsa o başlığı incelemezsiniz, zamanınız size kalır :smiley:

Zaman kaybını önlemek için incelemezsiniz, zamanınız size kalır diyorsunuz... Ben kendi adıma şikayette bulunmadım ki hemen kişiselleştirdiniz olayı. Tespit yapmaya çalışıyoruz burada. Sevmiyorsan girme anlamına geliyor.

Göktuğ olayı kişiselleştimiyorum, hemen alınmayın lütfen...

Kendi adıma konuşayım o halde: hiç incelemediğim ve gereksiz bulduğum başlıklar ve bu başlıklarda zaman geçiren, mesaj gönderen pek çok arkadaşımız var. Bu beni rahatsız etmiyor çünkü bunu yapmak kendi tercihleridir diye düşünüyorum...

Selamlar

Abla yok alınmadım. Sadece gezenbilir forumu gezenin bildiğinden çok klavyesi iyi çalışana hizmet etmeye doğru gidiyor. Bunu anlatmak istedim..

Serbest muhabbet kimisi için zaman kaybı kimisi için ise gereklilik gibi gözüküyor.
Bu durumda hem forumun formatından kopmayacaksınız hemde bütün ailesi kucaklayacaksınız :D Yani biz yöneticilerinde durumu ortada :smiley:

Sonuçta, sanal ortamda da olsa veya birebir tanışılsada hiç bir yönetici arkadaşlarının bile bile kalbini kırmak istemez.
Tüm yöneticilerinde bir hobi alanı var ve genelde o bölümden sorumludurlar. Yani birilerin yönetici olması lazımdı ve olduk. :smiley: Aynı pencereden bakabildiğimizi vurgulamaya çalışıyorum.

Tüm arkadaşlarımızdan ricam, forum düzeni korumak için el birliği olmamızdır. Zaten Gezenbilir farkı ve seviyesi buradan gelmiyor mu ?

Serbest muhabbet bölümlerinde dini, siyasi, etik olmayan ve saygı çerçevesinde yazışıldıktan sonra hiç bir sıkıntı olamaz. Bu serbestlik konu başlığı gibi en doğal haktır. Burada girmek ve dahil olmak kişinin kendi insiyatifindedir ve konu başlığındanda haberdardır. beklentisi ona göre olmalıdır.

Diğer bölümlerde ise uzayan serbest muhabbette müsaade edilmemesi yönündeki uygulamalarımıza daha ağırlık vereceğiz. Bu konuda sizlerdende yardım bekliyoruz.
Bu uygulama, kimi zaman mesajın serbest muhabbete taşınması, zaman kıymetli olduğundan dolayı kimi zaman ise haber verilerek/verilmeksizin silinmesi ile gerçekleşir.

Nasıl serbest muhabbette ''teknik'' bir konu uygun değilse, teknik bölümdede ''serbest muhabbet'' uygun değildir.
Kimse ilgili konu başlığında, farklı bir mesaj yazısı görmek istemez. Zaten bu, forum mantığına ve konu başlığınada aykırıdır.

Selamlar..iyi paylaşımlar..

Jeep34' Alıntı:
Serbest muhabbet kimisi için zaman kaybı kimisi için ise gereklilik gibi gözüküyor.
Bu durumda hem forumun formatından kopmayacaksınız hemde bütün ailesi kucaklayacaksınız :D Yani biz yöneticilerinde durumu ortada :smiley:

Sonuçta, sanal ortamda da olsa veya birebir tanışılsada hiç bir yönetici arkadaşlarının bile bile kalbini kırmak istemez.
Tüm yöneticilerinde bir hobi alanı var ve genelde o bölümden sorumludurlar. Yani birilerin yönetici olması lazımdı ve olduk. :smiley: Aynı pencereden bakabildiğimizi vurgulamaya çalışıyorum.

Tüm arkadaşlarımızdan ricam, forum düzeni korumak için el birliği olmamızdır. Zaten Gezenbilir farkı ve seviyesi buradan gelmiyor mu ?

Serbest muhabbet bölümlerinde dini, siyasi, etik olmayan ve saygı çerçevesinde yazışıldıktan sonra hiç bir sıkıntı olamaz. Bu serbestlik konu başlığı gibi en doğal haktır. Burada girmek ve dahil olmak kişinin kendi insiyatifindedir ve konu başlığındanda haberdardır. beklentisi ona göre olmalıdır.

Diğer bölümlerde ise uzayan serbest muhabbette müsaade edilmemesi yönündeki uygulamalarımıza daha ağırlık vereceğiz. Bu konuda sizlerdende yardım bekliyoruz.
Bu uygulama, kimi zaman mesajın serbest muhabbete taşınması, zaman kıymetli olduğundan dolayı kimi zaman ise haber verilerek/verilmeksizin silinmesi ile gerçekleşir.

Nasıl serbest muhabbette ''teknik'' bir konu uygun değilse, teknik bölümdede ''serbest muhabbet'' uygun değildir.
Kimse ilgili konu başlığında, farklı bir mesaj yazısı görmek istemez. Zaten bu, forum mantığına ve konu başlığınada aykırıdır.

Selamlar..iyi paylaşımlar..

Bu ve benzeri başlıkların altında bir süredir konuşulmakta olanlara bir özet yepmışsınız bence.

Bir özet daha yapayım (gerekli mi bilmiyorum ama);

1- Muhabbet, muhabbet bölümünde yapılmalıdır. (bunun altına herkes imza atar)

2- Diğer bölümlerde dozun aşılıp aşılmadığına yöneticiler karar vereceklerdir.(aksi düşünülemez zaten)

3- Yöneticilerin kişisel yorumlarından alınganlık yapılmamalı, gereksiz yanlış anlamalardan kaçınılmalı, olay kişiselleştirilmemelidir. (yine herkes altına imza atar)

Ancak Göktuğ Bey biraz daha farklı bir görüş dile getiriyor. Diyor ki; her ne kadar ayrı bölümde yapılır olsa da, diğar konuların tamamının bir kaç katı katı mesajın serbest muhabbet başlıklarında toplanıyor olması, sitenin varoluş amacıyla bağdaştırmak ne kadar mümkün? Ve ekliyor, Ben sitenin duruşunun ve varoluş amacının (biraz haddimi aşan kavramlar ama...) korunması adına serbest muhabbet başlıklarını kendi otokontrol mekanizmamı çalıştırarak kullanmayı en aza indireceğim. (Sizler de bu tespite katılıyorsanız, aynısını yapsanız iyi olur demeye getiriyor)

Acaba daha mı karıştırdım olayı ? :smiley::smiley:

NOT : Tabii burada bahsedilen 60.000 mesajın da dökümü önemli. Bunu atlamamk lazım. Acaba ne kadarı board oyunu, kendinizi nasıl hissediyorsunuz, şarkı sözü, vs... gibi aktiviteler ile en ufak bir ilgisi olmayan konulardan oluşuyor. Eğer serbest muhabbet ana başlığı altındaki alt başlıkları kategorize edeceksek, burada LR, jeep ve benzeri aktiviteler ile en azından biraz da olsa alakası olan başlıklar 60.000 in içinde o kadar büyük bir oran teşkil etmeyeceklerdir.

Bir soru?

Bir başlıkta sayfa sayısı binlere yada onbinlere ulaştığında ne olur? Böyle uzayıp gider mi? Eğer uzayıp gidiyorsa buna bir sınır konsa ne olur?

Kimse yüz sayfalık bir başlığın sayfalarında geriye dönüp bir şey aramaz.
''Serbest muhabbet başlıkları en fazla 30 sayfa ola. Bundan sonraki sayfalara geçen başlıkların ilk sayfaları yedeklenmemek üzere siline'' derseniz bir işe yarar mı?

En azından kapasitenin gereksiz kullanılmamasına yarar sanırım...

bencede bazı konular gereksiz teknik konuların haricindeki fayda getirmeyecek bilgi alamayacagımız genelde geyik muhabbettli konu başlıklarındaki sayfaları arkadaşın dedigi gibi 20..30 sayfadan öncesini silinmessi daha yararlı olur

Kısaca ;

- Paylaşacak etkinlik foton-hikayen-maceran yoksa ne yapacağımızı da söyler misiniz.???

- Her hafta etkinlik yapamıyoruz. (Yaz Mevsimi dolayısı ile)

- Konu - Etkinlik başlığına uymayan her türlü geyik & muhabbet mesajının uyarı yapılmadan anında silinmesinden yanayım.

Zaten son cümlem nedeni ile diğer yöneticiler ile papaz olduk.

Göktuğ'un söylemek istediğini çok iyi anlıyorum.
Şahsi fikrimi söylemecek olursam (Yönetimin değil), Serbest konular diğer tüm konuları çok fazla geçmeye başladığını ve forumun asıl yapısının bozulması gündeme geldiğini hissettiğimiz an, (Çok zor bir ihtimal..Sadece örnekleme)

--Serbest muhabbet ile çok ilgilenenlerin, diğer bölüme katkılarının yüzdesine bakılır, ve bu bölümde faal olanların çoğu (3 sene içinde sadece geyiğe gelende olabilir ve büyüdükçe büyür) sohbet için gelmişse Tüm Serbest muhabbet bölümleri kapatılır. (ben oyumu bu şekilde kullanırım).

Forumda asıl bulunma sebebimiz bellidir ve bunun yanında hepimizin dozunda sohbete muhabbete de ihtiyacımız vardır ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR