Serbest Muhabbet Sizce Zaman Kaybı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,466
Ynt: Serbest Muhabbet Sizce Zaman Kaybı mı?

Ancak Göktuğ Bey biraz daha farklı bir görüş dile getiriyor. Diyor ki; her ne kadar ayrı bölümde yapılır olsa da, diğar konuların tamamının bir kaç katı katı mesajın serbest muhabbet başlıklarında toplanıyor olması, sitenin varoluş amacıyla bağdaştırmak ne kadar mümkün? Ve ekliyor, Ben sitenin duruşunun ve varoluş amacının (biraz haddimi aşan kavramlar ama...) korunması adına serbest muhabbet başlıklarını kendi otokontrol mekanizmamı çalıştırarak kullanmayı en aza indireceğim. (Sizler de bu tespite katılıyorsanız, aynısını yapsanız iyi olur demeye getiriyor)

Acaba daha mı karıştırdım olayı ?

Güzel açıklanmış. Aşağı yukarı demek istediğim bu..

Serbest muhabbet ile çok ilgilenenlerin, diğer bölüme katkılarının yüzdesine bakılır, ve bu bölümde faal olanların çoğu (3 sene içinde sadece geyiğe gelende olabilir ve büyüdükçe büyür) sohbet için gelmişse Tüm Serbest muhabbet bölümleri kapatılır. (ben oyumu bu şekilde kullanırım).

Bu cevapta içimi rahatlattı ;D

Etiketler

arkadaşlar bence serbest muhabbet konusunda benim gözlemlediğim bir arkadaş kitlesi var her başlıkta ,ve biz offroad gurubu olarak hepimiz arkadaşız ve normal hayattada dostuz sadece naber ,nasılsın bile birbirimize desek bir ton msj olur bunu hengi başlıkta yapılmalı sizce ?
sabahçı kahvesini başlık olarak ben açtım sebebine gelince gece online olanlar bilir, sabaha kadar offroad ekibinde bir çok kişi online onlara bizlere sohbet ortamı yarattık dostlarımızla. bu başlıklardaki geyikten daha ziyade bu bord oyunlarından başka bi yerde göremediğimiz yaklaşık 4000 li msj sayılarına gelmiş üye dolu ortalık en önemlisi bu bence ! bu konularda takip edilen muhabbet ise hep en son yazılan msj üzerine devam ediyor yukarıda yazılan msj lar gibi eski sayfaları silip teknik anlamda bir destek sağlamak en doğrusu diye düşünüyorum bende.

Jeep34' Alıntı:
Göktuğ'un söylemek istediğini çok iyi anlıyorum.
Şahsi fikrimi söylemecek olursam (Yönetimin değil), Serbest konular diğer tüm konuları çok fazla geçmeye başladığını ve forumuun asıl yapısının bozulması gündeme geldiğini hissettiğimiz an, (Çok zor bir ihtimal..Sadece örnekleme)

--Serbest muhabbet ile çok ilgilenenlerin, diğer bölüme katkılarının yüzdesine bakılır, ve bu bölümde faal olanların çoğu (3 sene içinde sadece geyiğe gelende olabilir ve büyüdükçe büyür) sohbet için gelmişse Tüm Serbest muhabbet bölümleri kapatılır. (ben oyumu bu şekilde kullanırım).

Forumda asıl bulunma sebebimiz bellidir ve bunun yanında hepimizin dozunda sohbete muhabbete de ihtiyacımız vardır ;)

Evet. Bu çok daha radikal bir fikir. Uygulamada hem yöneticiler ve hem de üyeler açısından kolaylık getireceğini düşünüyor musunuz.

- Yani birilerinin sitede bazı sayfalara girme yetkisinin alınmasına karar vermek acaba yöneticiler için kolay mıdır?
- Üyeler, bazılarının bazı yetkilerinin kısıtlanmasını nasıl yorumlarlar? uygulamanın adilce yapılıp yapılmadığı gündeme gelecektir. Bu tür görüşler yıpratıcı olmaz mı?

Şu anda yazarak düşünüyorum. Düşündükçe de yeni fikirler geliyor insanın aklına.

Mesela gezenbilir.com tıklandığında karşımıza her defasında bir seçenek ekranı gelsin. Ya serbest muhabbeti, ya da diğer konuları seçelim (bu seçeneğe şu anda bir isim bulamadım.) Serbest muhabbet bölümündeki istatistikler tamamen o bölüme özel olarak tutulsun. Hatta buraya ayrı bir şifre ile girilsin. Muhabbeti diğer konulardan iyice ayıralım.

Böylelikle
- Mesaj sayısını geyik mesajları ile yükseltmeye çalışma konusu kapansın.
- aynı anda iki seçenek ekranı açık olamayacağı için insanlar siteye ilk girişte tercihlerini yapmak durumunda kalsın.
- Buna rağmen diğer başlıklarda geyik yapmakta ısrar edenler olursa, bir süreliğine bu tarafa giriş yetkileri kalksın ama muhabbet kısmına girebilsinler.

Yetki kaldırmak zor iş diyerek yazıya başlamıştım ama ben de yetki kaldırmaktan bahsettim. Zor işler... yöneticilere kolaylık diliyorum. Ben burada bol bol ahkam kesme özgürlüğüne sahibim nasıl olsa :smiley::smiley:

Şu an bir sıkıntı yok :smiley: kendinizi bu kadar kaptırmayın. Hiç bir zamanda sıkıntı olmayak buna emin olun.
Bizler ikilemde de kalmayız. En doğru kararı her zaman vereceğimize ve sürekliliğimize inanıyorum.

Serbest muhabbet köşesindeki mesaj sayısının teknik bölümdeki mesaj sayısını bilmem kaça katlaması düşündürücü asla değildir bence. Zira teknik bir konuda sürekli yorum yapamazsınız. Ama muhabbette böyle bir sıkıntı olmaz.

Muhabbetin fazlalığı birilerini kaygılandırmamalı. Bu muhabbet eden kişiler birbirleriyle kaynaşıyor ve sosyal hayatlarındada görüşüyor hale geliyor. Paylaşımları ortak ''off-road''

Araçlarıyla ilgili teknik problemleri birlikte çözüyor. Birlikte ama sitede haber vererek ama vermeyerek off-road yapıyor. Birbirlerinin evine gidiyor. Eşler tanışıyor ahbap olunuyor. vesaire vesaire. Bu ilişkiler kimilerinin geyik dediği şeyler sayesinde oluyor. Kaynaşma! Bu birlikteliklerin perçinleşmesi siteye fayda olarak dönüyor. Sitenin maksadı ne? Bu yapılanların tümü off-road sevdasının uzantıları değil mi?

Muhabbet mesajlarının fazlalığı neden kaliteyi düşürsün? Bu konuda neden kaygılanılıyor?

Festivali düşününüz. Burada bir arada olacak insanlar. Bir konu açıp teknik yardım isteyen ve ona tüm ciddiyeti ile al işte budur senin cevabın diyen kişilerin bundan ibaret olan diyaloglarıyla birarada olmasımı daha verimli. Yoksa bu paylaşımı yaptıktan sonra serbest muhabbet köşesinde kaynaşıp ahbap olan ve ailecek görüşen kişilerin birarada olmasımı?

Ben neredeyse bütün gecemi forumda geçiriyorum. Beni buraya bağlayan ne? Hepimiz insanız neticede. Örneğin benim hâla yüzünü bile görmediğim (isim vermekte sakınca yok) Hakan Bastoncu arkadaşım. Hasta olan kızımı sürekli soruyor ama arıyor ama mesaj atıyor. Ve biz tanışmadık bile! Bu insani diyaloğu sağlayan forumda sorduğu ''Aracımın ön difransiyelinden uğultu geliyor nedendir?'' sorusuna benim verdiğim ''ön şaftın vibrasyonundandır'' cevabı vesaire değil.

Despot, ciddi, sıkıcı bir site daha hoş olur diye düşünen yoktur herhalde...

Birde şu mesaj sayısı konusuna neden takılınıyor ki. Bu bir rütbemidir. Kimin kaç tane mesajının olduğunun ne önemi var ki.. Biri bir soru sorduğunda cevap veren kişinin ''ya bunun 200 mesajı var kaale almayayım bak bunun 3500 mesajı var onu kaale alayım'' mı diyordur sizce?

Şahsi fikrim önemsiz bir konu mesaj sayısı.....

Sorular cevaplarını buluyor. Samimi sağlam dostluklar kuruluyor. Her şeyde yolunda gidiyor...

Saygılarımla.....

çok yazcak bir şey bulamıyorum bir iki arkadaşım yazılması gerkeni yazmış bende aynı düşünce ve yapılan şeyde bir yanlışlık olmadığını düşünüyorum.... yani benim rengimde bu mesajların fazla olması konuların dağılması bunlar olabilecek şeyler kanımca haa neden bilmem kaç yeni katılan üyeyi uyarmışımdır lütfen açtığın konu ile yazılmış olan bir çok yazı resim vs mevcut oku ... hemen üye olup ben bunu öğrenmek istiyorum nolur yardım ve bakarsınız üye yok fakat ...ismini yazmakta sakınca görmüyorum ...alpaslan....beatrix ..ateş ulus otomotiv erol bey ben ayhan daha bir sürü kişi konuya yardım ve bilgi olsun diye birşeyler yazıyor ...ama soruyu soran üye online bile olmuyor yok 3 gün sonra gelip bakıyor konu kendi adına tiye dönmüş noldu ...ne olcak benim imanım gevriyooo sabah 10 bazen gece 2 mesaj atıyorum sen yoksun bile tenezzül edip siteye bile girmemişsin .... bu ve buna benzer bir çok olaydan dolayı bir çok kendimce gereksiz olduğunu düşündüğüm konu ti ye alındı ben jeep i almadan ve aldıktan sonrada okumadığım yer kalmadı ... çoğu yerde de gereksiz konu mu açıldı üste yazıyor KONU AÇMADAN ÖNCE OKUYUN sen onu kaile alma yaz oraya jeep alıcam ne tavsiye edrsiniz bi bak adam aşağıda bu konuyu açmış oku yokkk he burada bence sorgulanması gereken atılan bu kadar çok mesajın sorgulanması değil açılan konuların takip edilip düzene sokulamamasıdır .........ve sevinilmesi gereken bir şey insanlar burayı okadar çok sevmiş ve benimsemiş ki bu sitedeki konu ve olaylara bu kadar ilgi mesaj var........NOT demeyin nokta yok virgül yok imla hatası çok diye böyle oluyor yazarken tembellik heralde ;D kalın sağlıcakla ha bide şu aklımda az mesaj yazmış acemi çok mesaj yazmış zirve falan bunu komplex meselesi yapan kendinde arasın hatayı inanmıyorum böyle bir konu olduğuna okuldaki kara tahta gibi konuşanlar yaramazlık yapanlarr ;D

Gezenbilir'in amaçlarından biri bilgi ve tecrübe paylaşımı olmasıyla beraber, forumun içeriği de her ne kadar bilgi ağırlıklı olsa da, serbest muhabbet gibi konulara da yer vermek gerekir.

Serbest muhabbet konular dışındaki başlıklarda sohbetler uzayınca, üyelerin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla, gereken yerde yöneticiler üyelerden rica edebilir, mesajı taşır veya silebilir.

Diğer tarafta çok fazla sıkmamak lazım. Herşeyi dozunda yaparak, board oyunu da oynanır, teknik konular da yazılır, gezi yazıları da paylaşılır, fotoğraflar da yorumlanır. ;)

BamBina' Alıntı:
Gezenbilir'in amaçlarından biri bilgi ve tecrübe paylaşımı olmasıyla beraber, forumun içeriği de her ne kadar bilgi ağırlıklı olsa da, serbest muhabbet gibi konulara da yer vermek gerekir.

Seberset muhabbet konular dışındaki başlıklarda sohbetler uzayınca, üyelerin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla, gereken yerde yöneticiler üyelerden rica edebilir, mesajı taşır veya silebilir.

Diğer tarafta çok fazla sıkmamak lazım. Herşeyi dozunda yaparak, board oyunu da oynanır, teknik konular da yazılır, gezi yazıları da paylaşılır, fotoğraflar da yorumlanır. ;)
................ budur diyebileceim çok güzel vede konu nun başı ve sonunu getirebilcek açıklamaya sahip bir yazı bir bakıma anlatamdığımız şeylere tercüme oldu haddim olmayarak yazı için teşekkür ederim

Ben simdi yazilanlari salim kafa ile tekrar okudum. Goktug'un, bir anlamda ricasini dikkate alan arkadaslar olabilecegi gibi almayanlar da olabilir. Yani serbest muhabbet icin harcanan enerjinin bir kismini daha teknik konulara ayiran olur, ayirmayan olur. Zaten bu durumda da Goktug'un mesaji yerini bulmus olur.

Gerci acilan teknik konular da, Alpaslan'in dedigi gibi olabilecegi kadar karsilik buluyor bence. Herkes her an sitede degil sonucta. Bir yardim istendiginde bazen once benzer sorunlari yasamis ve cozmus, konuya cok fazla hakim arkadaslardan once, konuya daha az hakim ancak kendince fikir vermeye calisan arkadaslar yorumlarini yapabiliyor. Ancak sonunda genellikle ilgili tum bilgiler paylasiliyor sanki. Bu da guzel.

Muhabbet basliklarindaki yazisma tarzi tabii daha farkli. Ornegin "zj mi yoksa xj mi?'' seklindeki bir basliga ''bosver ikisini de, sen disco al keyfine bak'' yazasim gelmedi degil, ama yazmadim tabii. Genellikle de boyle "biraz laubali" yorumlar yapilmiyor teknik konularda. Buyuk cogunluk son derece bilincli.

Iyi geceler.

ALINTI...........Muhabbet basliklarindaki yazisma tarzi tabii daha farkli. Ornegin "zj mi yoksa xj mi?'' seklindeki bir basliga ''bosver ikisini de, sen disco al keyfine bak'' ...................................... ??? hiç başka örnek kalmadımı diycem şimdi gene olmuycak alındı diyecekler ???

Güven bey gözlemlerime tercüman olmuşsunuz. Teşekkür ederim. Bir teknik konu olduğunda herkesin iyi niyetle yorumlamaya çalıştığına inanıyorum ben. En azından online üyelere bakıyorum. Konuya hakim olduğunu düşündüğüm bir üye varsa özelden konunun linkini atıp görmesini istiyorum. Yoksa online teknik bilgisi yüksek bilgi. Konuya çok hakim olmadığımı mutlaka belirterek naçizane kıt bilgimi paylaşıp yarın bilgili abilerimiz yardımcı mutlaka olacaktır diye not düşüyorum. Ben görmedim ki bir teknik soru tatmin edici bir cevaba kavuşmamış olsun. Bazen hayranlık duyuyorum verilen cevaplara. Kendi açtığım konular dahil. Bir üye bir konuda (çok hakim olduğum bir konu) özelden yardım istemişti. Verdiğim cevapların üstüne şu cümleyi kurmuş. '' Bir baba oğluna vermez bu kadar bilgiyi'' Emin olunuz bahtiyar oldum.

Ve şöyle bir düşündüm herkes aynı şekilde eğer hakim olduğu bir konuysa büyük bir zevkle cevaplıyor. Yani herkes bir babanın oğluna vermeyeceği bilgiyi (nezaket abartısı tabiki) veriyor.

Ama bu karşılıksız paylaşımın muhabbet oluşturmaması gerçekten mümkün değil. İnsan doğasına ters. Bu sebeple isteyen geyik desin bu muhabbbet sayfaları çok iyi oldu. Zira bu şikayet edilen teknik konularda muhabbeti çoklukla ihlal eden biri olarak ben bu muhabbet sayfaları ile bu ihlali daha az yapmış oluyorum. :smiley:

Sonuç olarak kimseler kaygılanmasın forumun kalitesi düşmez, amacından sapmaz..

İyi geceler....

ayhanbursa' Alıntı:
ALINTI...........Muhabbet basliklarindaki yazisma tarzi tabii daha farkli. Ornegin "zj mi yoksa xj mi?'' seklindeki bir basliga ''bosver ikisini de, sen disco al keyfine bak'' ...................................... ??? hiç başka örnek kalmadımı diycem şimdi gene olmuycak alındı diyecekler ???

Kendi konun diye alınganlık yapma abicim ;D bak dayanamıyıp cevap verdim burayıda kaynatmış olduk. :smiley: pardon. pardon. pardon....

yok sanırm konu benim değil neden çünki böyle bir çok konu var ha benim konumsa gene alınganlık yapmam varsa haklı olunan doğru söylenen bir söz dinlerim ama ....konular geyik oluyor diye bi konu açılması beni düşündürüyor çok siteler bilirim açan yok yazan yok ...seviyeli ve uslup bozulmadığı sürece böyle yazışmalr hep olacak ve olsun .... burdan da diyorum demedi demeyin bu konuda nerelere gidecek görün ;D

alpaslanepli' Alıntı:
Kendi konun diye alınganlık yapma abicim ;D bak dayanamıyıp cevap verdim burayıda kaynatmış olduk. :smiley: pardon. pardon. pardon....

konu ne olursa olsun, arada bu kadar saka olsun yaw. :smiley: Gercek hayatta en ciddi toplantilarda bile arada bir kac saka yapilmiyor mu? :smiley:

concrete' Alıntı:
konu ne olursa olsun, arada bu kadar saka olsun yaw. :smiley: Gercek hayatta en ciddi toplantilarda bile arada bir kac saka yapilmiyor mu? :smiley:

Valla abi ben vaktiyle Rahmetli Alparslan Türkeş, Rahmetli Bülent Ecevit,Rauf Denktaş ve Necmettin Erbakan'ın olduğu kuvvet komutanının adını hatırlayamadım yazamıyorum oda vardı. Konuşma yaparken bir espri yaptım salonda bir rüzgar esti o an. Kemiklerim romatizma kaptı valla. Yani bazı yerlerde yapmamak lazımmış orada öğrendim ;D Ama hala yapıyorum o başka tabi :D

Sohbetin sadece dozunu ve yerini bilmek lazım.

Örneğin, bir gezi başlığı altında üye gittiği şehir/yer hakkında tecrübelerini paylaşmıştır. Şimdi bu konuda 3-5 sayfa sohbet yanlış olur. Çünkü o şehir/yer hakkında detaylar arayan üyeler, o sohbetlerin içinde bilgiye ulaşmakta zorlanacak. Ve bunun gibi bilgi paylaşımını amaçlayan tüm konular aynıdır.

Sohbet yapılacaksa bile ''naber abi... hadi ben yatıyorum... sabah görüşürüz...'' tarzında da olmamalı. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
BNBMAX

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR