Serbest Muhabbet Sizce Zaman Kaybı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,190
Ynt: Serbest Muhabbet Sizce Zaman Kaybı mı?

Bence,herkeste bir otokontrol olmalı.Tamam kimse muhabbet etmesin hatta geyik yapmasın demiyorum ama bunun bir sınırı olduğunu bilmeli diye düşünüyorum.Ayrıca,bazı konularda ister istemez konuyla alakasız mesajlar yazılıyor ve konu bütünlüğüne aykırı oluyor.Buna da tamam anlıyorum ama pat diye de silinmesi bence hoş değil en azından bir uyarı mesajı atılabilir diye düşünüyorum.Fakat,vakit sorunu, kişi fazlalığı gibi sıkıntılar varsa bunu ayrı bir ortamda tartışmak gerekir.Neticede,hepsinden yeterince olmalı sadece doğru yer doğru zaman tek gerçek bu,tabiki bunlar nacizane kendi kanaatim.Saygılarımla...

Etiketler

BamBina' Alıntı:
Elbette dedim, var olan aynı konuyu bulmak için saatlerce arayıp tarayıp, üyeyi yönlendirmeye çalıştım, bazen de üyeye haber vererek, aynı konuları tek başlık altında birleştirdim.

Önemli olan, forumda bilgi paylaşımın devam etmesi ve artması.
bende aynı kanıdayım ben sorun nasıl çözülebilir ...yada bir arkadaşımızın bir tespiti doğru böyle bir sorun yok bu konu bir tuzak sanırm

alpaslanepli' Alıntı:
Konuyu açan gitti biz birbirimize girdik. ;D
Ben Ayhan beyi severdim oysaki.....
............ kişisel olarak sevip sevmemek ayrı sanırım burda aslolan ben ko nuya saygı ve kişiye ....sizde gözüme çarpan bir çok konuya vakıf oluyor gibi hakimiyet kurmanız başkalarının fikrine pek aldırış etememeniz ve bir şekilde konuyu tiye almanız..... yoksa bende sizi severdim..

ARAMA KURTARMA m 053651585...

« Yanıtla #41 : Bugün 00:43:23 » Alıntı Değiştir Sil

--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı sahibi: SDC, Tarihi: Bugün 00:39:26

Hepsi hikaye

Bu başlığın özü aşağıdaki alıntıda gizlidir...

Evet, önce ben de sazanlık edip bu başlığa tüm iyiniyetimle, hür irademi yansıtan mesajımı yazdım...

Ama sonra ben de Ayhan arkadaşım gibi düşündüm ve bu soru aklımı karıştırdı: cevabı zaten belli olan bu soru için neden bir başlık açılsın ki?

Hem de bunu soran kişi, buna cevap verebilecek kadar, buna engel olunamayacağını bilecek kadar uzun süredir bu forumun üyesi olan, aklı selim bir arkadaşımızdır...
Kaldı ki soruyu sorduktan sonra başlığa fazla ilgi göstermemiştir çünkü konu istenen yöne doğru kendiliğinden akmaktadır...

Özetle sorunun maksatlı olduğunu düşünüyorum ve amacına ulaştığını görüyorum...

Bu başlığa iyiniyetle mesaj yazan herkesin kullanıldığını düşünüyorum, üzgünüm...

ayhanbursa' Alıntı:
............ kişisel olarak sevip sevmemek ayrı sanırım burda aslolan ben ko nuya saygı ve kişiye ....sizde gözüme çarpan bir çok konuya vakıf oluyor gibi hakimiyet kurmanız başkalarının fikrine pek aldırış etememeniz ve bir şekilde konuyu tiye almanız..... yoksa bende sizi severdim..

Sizde şu imla kurallarına bir dikkat etseniz keşke, bende sizi seveceğim. Tekrar tekrar okumak zorunda kalıyorum yazdıklarınızı anlamak için. Mecburmuyum acaba ne demek istediğinizi anlamak için bu kadar mesai harcamaya. Mecbur değilsin okuma diyeceksiniz belki ama cevap hakkı doğan söylemlerde bulunuyorsunuz. Okumak zorundayım. Sizde anlaşılır yazmak zorundasınız.

yoo mebur değilsiniz demiycem şahsen yaptığım mağduriyet içn özür dilerim ama bu benim zayıf noktam düzeltemiyorum ama dikkate alıcam ....kızmak saldırmak darılmak ne yi çözmüş ki alp bey

BamBina' Alıntı:
Konuyu kişiselleştirmeye gerek yok.

Ayrıca bu sabah unutmayın ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34113.msg317288#msg317288
yok konunun kisişelleştiği tarafımdan yok fakat alp bey bunu hep yapıyor haksız veya farklı fikirde olunca ya ti ye alıyor ya yazımın uslubunu yada nokta virgül imla kurallarını çiğnemişim onu ele alıyor .... konuşulan konu hep ikinci plana geçiyor şimdi olduğu gibi

Yeni gelen üyeler aynı konuyu neden açıyor bir inceleyelim isterseniz.

Konu başlığı: "Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?.."

İçerik: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33146.60

Konu başlığı: "96 ZJ Ayna Problemi ?.."

İçerik: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33265.100

Konu başlığı: "93 Grand Cherokee Yardım"

İçerik: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33987.80

Konu başlığı: "XJ Alacağım Hangisini Tavsiye Edersiniz ?"

İçerik: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32028.180

Konu başlığı: "ZJ'lerde Orta Eksozun İptal Edilmesi....; Artısı ve Eksileri....!"

İçerik: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33975.60

Ben ağırlıklı Jeep bölümünü takip ettiğim için bunlar son zamanlarda gördüklerim, diğer bölümlerde de vardır mutlaka örnekleri. Gayet spesifik açılmış konu başlıkları içinde konuyla alakasız bu kadar mesaj olunca bırakın foruma yeni gelen birisini eskilerin bile kaybolmaması mümkün değil. Bu konuda özen göstermeliyiz, mutlaka bende aynı şeyi yapıyorumdur; artık konu başlığını okuyup ona uygun olmayan mesajları yazmamaya özen gösteriyorum, çok şey öğrendiğimiz, bir çok sorumuza cevap bulduğumuz bu güzel topluluk için bunu yapmalıyız bence ;)

MC' Alıntı:
Yeni gelen üyeler aynı konuyu neden açıyor bir inceleyelim isterseniz.

Ben ağırlıklı Jeep bölümünü takip ettiğim için bunlar gördüklerim, diğer bölümlerde de vardır mutlaka örnekleri. Gayet spesifik açılmış konu başlıkları içinde konuyla alakasız bu kadar mesaj olunca bırakın foruma yeni gelen birisini eskilerin bile kaybolmaması mümkün değil. Bu konuda özen göstermeliyiz, mutlaka bende aynı şeyi yapıyorumdur; artık konu başlığını okuyup ona uygun olmayan mesajları yazmamaya özen gösteriyorum, çok şey öğrendiğimiz, bir çok sorumuza cevap bulduğumuz bu güzel topluluk için bunu yapmalıyız bence ;)

Günaydın,

Çok güzel örnekler. Varsın teknik konulardaki mesajların oranı geyik mesajların gerisinde kalsın, hiç önemli değil. Bu noktada önemli olan teknik başlıkların niteliği olmalı. 20.000 yerine 10.000 olsun ama temiz ve yalın olsun. geyik muhabbeti de ne kadar olrsa olsun. İster silinsin, ister silinmesin.

SDC' Alıntı:
Hepsi hikaye :smiley:

Bu başlığın özü aşağıdaki alıntıda gizlidir...

Evet, önce ben de sazanlık edip bu başlığa tüm iyiniyetimle, hür irademi yansıtan mesajımı yazdım...

Ama sonra ben de Ayhan arkadaşım gibi düşündüm ve bu soru aklımı karıştırdı: cevabı zaten belli olan bu soru için neden bir başlık açılsın ki?

Hem de bunu soran kişi, buna cevap verebilecek kadar, buna engel olunamayacağını bilecek kadar uzun süredir bu forumun üyesi olan, aklı selim bir arkadaşımızdır...
Kaldı ki soruyu sorduktan sonra başlığa fazla ilgi göstermemiştir çünkü konu istenen yöne doğru kendiliğinden akmaktadır...

Özetle sorunun maksatlı olduğunu düşünüyorum ve amacına ulaştığını görüyorum...

Bu başlığa iyiniyetle mesaj yazan herkesin kullanıldığını düşünüyorum, üzgünüm...

Öncelikle kimseyi kullanma gibi bir düşüncem yok. Konuyu açtım çektim gittim olayı da yok. Akşam 20 ye kadar işyerindeyim ve şantiye şartları erken yatıp erken kalkmak gibi zorunluluğumuz olduğundan eve gidiyorum doğal olarak. Evde internet yok ve dün doğum günüm olması dolayısıyla cepten de girmedim. Konuya ilgisiz kalıp kenardan bakıp gülmedim . BUnları anlatmam tuhaf ama samimiyetimi göstermek için yazıyorum. Sabahtan beri okuyup anlamaya çalışıyorum kim ne demek istemiş diye. Bazı mesajları anlayamadım 2-3 defa okumama rağmen. Noktalama işaretlerinden olsa gerek sanırım.
Birden konu da kendimi savunma ihtiyacı hissettim. Acaba neden böyle bir konu açmış olabilirim sizin gözünüzde diye aklıma ilk gelen şey kendi mesajlarım oldu. 2007 yılında ekim ayında göndermişim ilk mesajı ve bugüne kadar 2417 mesaj olmuş. Serbest muhabbete giden mesaj sayısı 77 dir. Yani gezenbilire olan ilgimin %3 ü ancak muhabbete gitmiş. Böyle bir yapıya sahipsem böyle bir konu açmam kadar doğal ne olabilir. Kimsenin muhabbeti yasaklansın demiyorum. Gezenbilir muhabbet forumu olmasın diyorum. Zaten bu konuda da yönetici abilerimiz gereken cevapları vermiştir. İşin özeti ben muhabbete %3 ayırırken bazı insanlar %70 lerde ise bunu sorguluyorum kendimce. Kimsenin nereye mesaj yazacağını söylemeye de ne hakkım var, ne de yetkim. Art niyet aramaya gerek yok. Sadece bir tespit. Beğenirsiniz beğenmezsiniz. Kimsenin şahsına da sataşmam yok. Dedim ya sadece bir tespit.

Yeri gelmişken başka bir tespitte daha bulunayım. Offroad gezilerimiz bölümünde yaptığımız gezileri fotoğraf ve videolarla yayınlıyoruz. Gezinin içeriği ve offroad a yakınlık bakımından bizim yaptığımız gezilerde işin hakkını verdiğimizi, görsel sayısı bakımından da her gezimizin en az 10 video 50-60 fotoğraf içerdiğini, yani dolu bir konu olduğunu söyleyebilirim. Aksini iddia eden yoktur herhalde. Ama konuya olan ilgi yalnızca bir çukura düşmüş çıkmış offroad adına hiç birşey olmayan, mangal ve piknik resimleri ile dolu cılız bir gezinin gördüğü ilginin yarısı görmüyor. Hadi onuda geçelim kilometrelerce yol gidiyoruz, araçlarımızı parçalıyoruz, fotoğraf çekeceğiz, gezenbilire koyacağız diye kendimizi parçalıyoruz.. " Serbest muhabbet sizce zaman kaybı mı?" kadar ilgi görmüyor. Sonra da muhabbette gerek diyorsunuz. Sonra da kasıtlı açtın sen bu konuyu diyorsunuz. Bence diğer sayfalara da bakın neler oluyor. Herşey muhabbet değil.....

Sevgili Göktuğ,

Teknik ya da bir çok gezi başlığının, yine bir çok muhabbet başlığı kadar ilgi görmüyor olmasını domatesin kırmızı olması ya da biberin acı olması kadar doğal görüyorum. Böyle bir kıyaslamanın da muhabbet dışındaki başlılklara haksızlık olduğunu düşünüyorum.

selamlar,

jeep' Alıntı:
Yeri gelmişken başka bir tespitte daha bulunayım. Offroad gezilerimiz bölümünde yaptığımız gezileri fotoğraf ve videolarla yayınlıyoruz. Gezinin içeriği ve offroad a yakınlık bakımından bizim yaptığımız gezilerde işin hakkını verdiğimizi, görsel sayısı bakımından da her gezimizin en az 10 video 50-60 fotoğraf içerdiğini, yani dolu bir konu olduğunu söyleyebilirim. Aksini iddia eden yoktur herhalde. Ama konuya olan ilgi yalnızca bir çukura düşmüş çıkmış offroad adına hiç birşey olmayan, mangal ve piknik resimleri ile dolu cılız bir gezinin gördüğü ilginin yarısı görmüyor. Hadi onuda geçelim kilometrelerce yol gidiyoruz, araçlarımızı parçalıyoruz, fotoğraf çekeceğiz, gezenbilire koyacağız diye kendimizi parçalıyoruz..

Burda başka bir konu ortaya çıkıyor; off-road gezileri konusunda bir standart mı var? Yoksa asfaltın dışına çıkılan her gezi off-road değimlidir? İlla arabaları parçalamak mı gerekiyor yoksa off-road ile ulaşılabilen güzellikleri göstermek yeterli mi? Sadece çamur, kaya, vinçleme, mücadele, kırılmış arabalar v.s. fotoğraflarımı olmalı. Acaba insanlar sadece bu tarz fotoğrafların olduğu konulara mı ilgi duymuyor ya da duyuyor? Bir gezinin cılız olup olmadığına kim neye göre karar veriyor? Yolun dışına çıkılıp ulaşılan güzellikleri göstermenin, yaşanılan güzel anlara ilişkin (mangal, piknik v.s.) fotoğrafları paylaşmanın yeri içinde hafif, cılız off-road olsa da off-road gezileri kısmı değil mi? Eğer değilse, bir gezinin off-road gezisi olup olmadığının, cılız olup olmadığının belli kıstasları varsa bunlar ilan edilip bu bölümde ki gezi paylaşımlarının Yurtiçi geziler kısmına taşınması daha doğru olur sanırım.

Off-road

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Git ve: kullan, ara

Offroad, 4x4 arazi araçları ile, doğada zor koşullarda yol alma. Kelime anlamı olarak offroad "yol dışı" demektir ki yol olarak inşa edilmiş yerlerde offroad sözkonusu olamaz. Offroad kişisel hobi olarak yapılabileceği gibi spor olarak da icra edilebilir. Özel parkurlarda, profesyonellerin yarıştığı offroad organizasyonları vardır.

jeep' Alıntı:
Kelime anlamı olarak offroad "yol dışı" demektir ki yol olarak inşa edilmiş yerlerde offroad sözkonusu olamaz.

Güzel, genelde orman içi yolları kullandığımdan dolayı benim yaptığım hiç bir gezi off-road olmuyormuş. Bu durumda forum yöneticisi arkadaşlardan rica ediyorum off-road gezileri kısmında ne kadar konu açmışsam hepsini yurtiçi geziler kısmına taşısınlar... Camel Trophy ya da Paris-Dakar tarzı bir gezi yaparsam off-road gezileri kısmında konu açarım artık, cılız gezilerimle bu yüce bölümü doldurmayayım...

Murat bey yanlış düşünüyorsunuz. Bu yazdığım sözlükden olduğu gibi alıntıdır. Yol olarak inşaa etmek demek ne demek. Öncelik yol olması için belli bir inşaat çalışmasının yapılması gerekir. Zemin etüdü kazı dolgu, alttemel, temel ve kaplama.. Sonra yol oluyor. Genişliklerine göre de sınıflandırılıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR