Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 702,377
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Sağol Ahmet iyiyim.

Merhaba Hakan ağabey ,
Spil hazırlıkları nasıl gidiyor.?

Kıyafet balosu için hazırlık yaptınız mı.?
;D

Etiketler

Nette buldum , paylaşayım dedim.

Fatih Çekirge'nin bugünkü yazısından,

Sponsor Firmalar.JPG

arkadaşlar meraba dedikten sonra konuya giriyorum müsadenizle

konu şu:işyerini karıncalar istila etmeye başladı,benim için problem yok ama(doğacıyız ne de olsa onlar bizim arkadaşımız sayılır)patrona dert oldu

çözüm arayışı içerisinde,konu ile ilgili bilgi,deneyim sahibi olan varsa lütfen fikir versin,biz şimdi ne yapıcaz?

Doğal Çözümler - Kuru Limon ve Taze Naftalin.

Fiziksel Çözümler - Şeker suyuna batırılmış Sünger. Süngerin içine giren karıncaları sünger ile doğal ortama taşırsın.

Kimyasal Çözüm önermeme gerek yok.

teşekkürler TezzMertek,varlığın hissediliyor,şekere batırılmış sünger fikri oldukça güzel gözüküyor tabi denemeden kesin bi şey söylemek zor,öteki alternatifi(kuru limon,taze naftalin)nasıl uygulandığı konusunda biraz daha açma imkanı varsa sevinirim,çünkü sünger işe yaramazsa ona başvurmak gerekebilir.

Dolapta kurumuş bir limonu alıyorsun dükkanda karıncaların geçiş güzergahına kendi çalışmalarınızı ve göz zevkinizi bozmadan yerleştiriyorsunuz.
Kuru Limonun yaydığı keskin koku (İnsanlar kolay farkedemez) karıncaların uzaklaşmasına sebeb oluyor.
Aynı şekilde taze naftalini de (taze ile yeni üretimi kastetmekteyim) karıncaların geçiş güzergahlarına varsa yuva deliklerine serpiyorsunuz.
Her iki yöntemde karıncaların ölmesine sebeb olmuyor. Sadece ortamdan uzaklaştırıyor.

mrb fatoş ,umarım sağlığınız iyiye gitmektedir,sağlıklı ve güzel günlerinizde bellimi olur bir gün burada karşılaşmamız gibi bir yerlerde bir araya gelip kahve içebiliriz. sevgiler iyi haftalar

ayşenalev' Alıntı:
Merhaba fatoş ,umarım sağlığınız iyiye gitmektedir,sağlıklı ve güzel günlerinizde bellimi olur bir gün burada karşılaşmamız gibi bir yerlerde bir araya gelip kahve içebiliriz. sevgiler iyi haftalar

Merhaba Ayşen ablacım. Bu aralar iş yoğunluğundan sağlığımı pek düşünemez oldum, ancak Mahsun Kırmızıgül ün dediği gibi "yıkılmadım ayaktayım" :D, çok şükür bu günümüze.

Olur da bir gün yolunuz Çorlu' ya düşerse mutlaka kahve içmeye beklerim :smiley:, sizler gibi değerli insanlara her daim evimizin kapıları açıktır. :smiley:.

Siz nasılsınız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR