Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,030,893
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

günaydın arkadaşlar,nerde kalmıştım ben,karıncalar...

dediğim gibi sünger fikri(Murat'ın)benim aklıma yattı ama konuyu açtığımda,ofisteki arkadaşlardan biri hemen karşı çıktı,neymiş efendim eğer öyle
yaparsak şöyle olurmuş;bi karınca gelirmiş süngeri görürmüş hemen gidip diğer arkadaşlarına haber verirmiş falan filan ve böylelikle ne olurmuş
tam tersi bi tepkiyle karşılaşırmışız,karıncalar azalacağı yerde çoğalırmış...ulan dedim içimden(lafım meclisten dışarı)madem o kadar iyi alıyorsun karıncaların dilinden sen bi çözüm önerisi yapta biz görelim herneyse elimde ikinci alternatif önerisi var TezzMertek'ten gelen,onu daha söylemedim
bakalım ona ne kulp takıcaklar merak ediyorum,dediğim gibi benim için problem değil karıncalar,varsın dolaşsınlar sağda solda olayı abartmadan,
bizim patron taktık kafaya,bi karıca gördü mü adam kara kara düşüncelere dalıyor,bende ona dedim ki şakayla karışık boşver abi berekettir. :smiley:

Etiketler

Günaydın.

Evet arkadaşınızı doğru söylemiş. Sünger de bulunan şeker nedeni ile diğer karıncalara kısa sürede haberleşerek (koku vasıtası ile haberleşiyorlar) süngerin çevresinde - daha doğrusu içinde- çok miktarda karınca olacaktır.
Tüm yuvanın oraya toplanması ise imkansız. Zira koloni deki her karıncanın belli bir görevi olduğu için sadece işçi karıncalar süngere akın edecektir.
Sünger çevresinde karınca kalmayınca tüm karıncaların süngerin içinde kaldığını anlamış oluruz ve süngeri dış doğal ortama çıkarırız. (Tüm karıncaların süngere girme ihtimali %100 değildir ama. ;D )

En uygun çözüm naftalin. Limon yuvarlak yuvarlanarak büronuzda ya da atölyenizde ayak bağı olur.
Naftalini duvar kenarlarına serpmeniz kolay bir yoldur.

Karıncalar ile ilgili çok daha fazla bilgiyi Karıncalar isimli romanı okuyarak elde edebilirsiniz.
Ayrıntı için ;
http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=IUSXMCGMEK7RFAP87WJU

Sabah Neşesi ;

Paranın hatrına
Yurtdışına çıkması nedeniyle kocam, maaş kartını bana bıraktı. Kayınvalidem tarafından yıllardır "gelin hanım" olan sıfatım birden "kızım" şekline dönüştü ya, ey para sen nelere kadirsin.

yok arkadaşlar bu iş böyle olmayacak,başlatacaklar şimdi beni karıncalarından da marıncalarından da,ben elimi çekiyorum bu işten,ne halleri varsa görsünler canım,ne söylesek bi kulp takıyorlar hemen,sünger dedik olmaz dediler,limon dedik limonada güvenmiyorlar hem göze çarparmış sağda solda,yok efendim müşteri gelirse çöp sanabilirmiş,yanlış anlarmış hani sanki biz limonları çaydan çorbadan çıkarıp sağa sola sallıyoruz veya boş zamanlarımızda muziplik olsun diye limon savaşı yapıyoruz...hadi canım sende içimden boşversene olurmu öyle saçmalık koyuyorsak limonları sağa sola elbet vardır bi sebebi,çok mu merak ettin sor öğren uzun lafın kısası limonuda geçtik sıra geldi naftaline bakalım ona ne kulp takılacak?

neyse biz neşemizi bozmayalım,TezzMertek patlatmış bombayı gene sabah neşesi başlığı altında,yaşa TezzMertek yaşa!

Kene ümidi
Kayınpederim kendisine kenesavar sprey almış. Kayınvalidemin bununla ilgili yorumu hepimizi gülme krizine soktu: "Bu adamdan kurtulmak için ümidim keneydi, o da gitti. Acaba yurtdışına mı yollasak? Belki domuz gribi kapar."

Yok
Kilolu bir kadınım, e haliyle sık sık diyete, rejime başlıyorum. Yine böyle rejim kararı aldığım bir gece, yatakodamdaki tuvalet aynama sabah uyanınca göreyim ve uygulayayım diye rujla "Yağ, tuz, şeker yok!" yazdım. Sabah uyandığımda benim notumun altında kocamın bıraktığı notu gördüm ve gülmekten rejimi bile unuttum. "E daha dün aldım ya!"

Tüm arkadaşlarıma merhabalar diyorum, ben de buralardayım ama işlerimin çokluğundan bu bölüme zaman ayıramasamda ne var ne yok diye okuyorum merak etmeyin ;D

Hepinize kucak dolusu sevgiler, selamlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR